De kunst van het delen van je geld, tijd of energie

SGP – Delen… best lastig?! Hoe kun je eerlijk delen? Geef je je geld, tijd of energie zonder te ontvangen of wil je toch wat terug? En wat is je verantwoordelijkheid als christen en tot de ander? Het thema van de netwerkbijeenkomst van SGP Next is ‘De kunst van het delen’. SGP Next is een netwerk van en voor jonge SGP’ers. Bekijk hier de livestream.

Sprekers

André Flach, Bjorn Lous, Marc de Gooijer, Caecilia Bremers, Rini Vos, Arnoud Proos

Straatwandeling

’s Middags start het programma met een bijzondere straatwandeling door Rotterdam onder leiding van een ervaringsdeskundige van Stichting Ontmoeting. Ontdek wat de impact van dak- en thuisloosheid is op mensen aan de hand van het levensverhaal. Bekijk de stad met andere ogen! Je hoort verhalen over leven én overleven in Rotterdam. Aansluitend is er ook de mogelijkheid om mee te eten en elkaar alvast te ontmoeten.

Avondprogramma

Tijdens het avondprogramma gaan we onder leiding van Arnoud Proos (wethouder ChristenUnie/SGP in de gemeente Vlaardingen) met verschillende deskundigen verder aan de slag met ‘de kunst van het delen’.

Tijdens het eerste deel van de avond gaan we in gesprek wat de kunst van het delen betekent voor sociaaleconomische problemen. Veel mensen worstelen met hun bestaanszekerheid, zitten vast in schulden en hebben last van schaamte. En wat te denken van economische ongelijkheid? Bjorn Lous (onderzoeker en medeauteur van ‘Er is leven na de groei’), en André Flach (kandidaat-Kamerlid voor de SGP) denken met ons na over wat er aan de hand is en wat de Bijbel zegt over welvaart en welzijn. Maar ook, wat we kunnen doen in de politiek, in kerken of in gemeenschappen.

Na de pauze spitst de avond zich toe op psychosociale problematiek onder jongeren en jongvolwassenen. We zien dat jonge mensen worstelen met prestatiedruk, vaak eenzaam zijn en soms niet meer weten hoe ze verder moeten. Wat ligt hieraan ten grondslag? Hoe versterk je de sociale netwerken in een tijd waarin individualisme zich sterk laat gelden? Hoe kun jij je tijd en energie delen om er voor anderen te zijn? Allerlei vragen waar we met elkaar over nadenken en geïnspireerd worden om ook zelf aan de slag te gaan. We praten hierover met André Flach en Marc de Gooijer (jeugdwerker bij het Rotterdamse buurthuis Thuis in West).

De opening van de avond wordt verzorgd door Rini Vos, evangelist in Amsterdam.

Web: www.next.sgp.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies