Amira: Ik leef niet meer vanuit angst

Amira groeit op in een gewelddadige omgeving. Haar vader drinkt en slaat haar regelmatig. Ook haar moeder krijgt vaak klappen. Ze vertelt: ‘Ik deed altijd mijn best om zijn goedkeuring te krijgen, maar dat lukte nooit. Het geweld ging maar door en ik was altijd bang.’

Amira is een van de vele vrouwen in Centraal-Azië die met huiselijk geweld te maken krijgen. Uit onderzoek is gebleken dat maar liefst 80% van de vrouwen in dit deel van de wereld hieronder lijdt. De gevolgen zijn groot. ‘Ik voelde mij minderwaardig’, vervolgt Amira. ‘Ik dacht dat ik niet goed genoeg was. Ik ging mijzelf aanpassen. Ik deed wat anderen van mij verwachtten. Toch bleven de ruzies. Ik was niet alleen bang voor mijn vader, maar ook voor Allah.’ 

Hoge prijs

Dan leert Amira een aantal christenen kennen. ‘Ik zag hoe zij Jezus volgden. Het was alsof ik persoonlijk werd uitgenodigd tot een nieuw leven; een leven zoals deze mensen hadden.’ Haar keuze voor Jezus blijft niet onopgemerkt en leidt tot nog veel meer huiselijk geweld. Ze vertelt: ‘Toen ik de keuze maakte om Jezus te volgen, wist ik dat de prijs hoog zou zijn. Ik was bang dat mijn familie mij zou doden, maar ik was bereid die prijs te betalen omdat ik Zijn liefde zo graag wilde ontvangen.’ Inmiddels is Amira een volwassen vrouw. Langzaam maar zeker herstelt ze van de ervaringen uit haar jeugd.

Veilige plek

People International biedt Centraal-Aziatische vrouwen, zoals Amira, tijdelijk een veilige plek. In het Shelter-project krijgen tien vrouwen (en hun kinderen) een maand lang begeleiding. Ze leren hun trauma’s zo veel mogelijk een plek te geven. Ze krijgen lessen over onderwerpen zoals: grenzen stellen, opvoeding, identiteit en vergeving. Ze leren woorden te geven aan hun gevoelens van angst en afwijzing. Dat werkt helend. Ook ontvangen ze praktisch en juridisch advies. Er wordt elke dag voorgelezen uit de Bijbel en met wie dat wil, wordt er verder gepraat over de genezing die Jezus Christus wil brengen in hun leven. Zo ook in het leven van Amira: ‘Ik leerde mijn pijn bij Jezus te brengen. Ik leef nu niet meer vanuit angst, maar vanuit Zijn liefde!’

Over People International

People International richt zich op het bereiken van onbereikte volken in Centraal-Azië door middel van onder andere sociaal-maatschappelijke en medische hulpverlening, gebed, gemeenteontwikkeling en vluchtelingenhulp.

Help jij mee?

Wil jij helpen om meer vrouwen zoals Amira uitzicht te geven op een nieuw leven? Uw gift is daarbij onmisbaar!
Kijk op:  www.peopleinternational.nl/geven/
Auteur: People International
Meer informatie: www.peopleinternational.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies