HVC Regiotour: Ontmoet broeder Lee uit Noord-Korea persoonlijk

Vanaf volgende week vrijdag kunt u een een vervolgde christen uit Noord-Korea ontmoeten! Wat zou u van zo’n persoon kunnen leren? Wat zou u vragen? Dit is wellicht de meest bijzondere Regiotour van Stichting Hulp Vervolgde Christenen (HVC) in jaren

De Regiotoer start D.V. volgende week vrijdag 10 november op Urk. Daarna bezoeken ze Gouda, Nieuw-Lekkerland, Kesteren en ze eindigen in Goes op donderdag 16 november. Ontmoet ‘broeder Lee’ uit Noord-Korea persoonlijk en stel hem uw vragen tijdens een van de vijf bijeenkomsten.

De hoofdgast van de HVC Regiotour slaagde erin de communistische dictatuur te ontvluchten. In zijn jeugd hoorde ‘broeder Lee’ niets over Jezus Christus. Nu deelt hij het geloof met andere Noord-Koreaanse vluchtelingen en is hij voorganger van een gemeente.

Dé gevaarlijkste plek ter wereld voor christenen

Wist u dat er rond de 20e eeuw een grote opwekking was in Korea? Nu is Noord-Korea dé gevaarlijkste plek ter wereld voor christenen. Veel Noord-Koreanen zijn gehersenspoeld, christenen worden afgeschilderd als spionnen, verkrachters en moordenaars. Daarom moeten christenen oppassen voor buren en dorpsgenoten.

Indrukwekkende verhaal

Broeder Lee deelt zijn indrukwekkende verhaal, waarbij u de gelegenheid krijgt persoonlijk vragen aan hem te stellen. Kom naar de Regiotour en hoor het geloofsgetuigenis van broeder Lee uit zijn eigen mond!

Samenzang en muziek

Tijdens iedere avond is samenzang en muziek een belangrijk onderdeel. Zo wordt de avond in Gouda op 11 november begeleid door pianist Mark Brandwijk en een muzikaal combo, tijdens de avond in Goes zingt het Mannenkoor Jong Salomo.

Lied: ‘Geloof verbindt’

Tijdens de vorige HVC Regiotours zongen we het lied ‘Geloof verbindt’. Dit bemoedigende lied, gebaseerd op diverse teksten uit de Bijbel, hopen we opnieuw samen met u te zingen op de melodie van Psalm 84.

HVC Regiotour 2023

Urk | D.V. vrijdag 10 november
Gouda | D.V. zaterdag 11 november
Nieuw-Lekkerland | D.V. dinsdag 14 november
Kesteren | D.V. woensdag 15 november
Goes | D.V. donderdag 16 november

Web: Hulp Vervolgde Christenen
Achtergrond: Van opwekking tot onderdrukking
Foto: Videostill YouTube HVC

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies