Zandkunstenaar en Sera Noa in actie voor vluchtelingen in Lesbos

Op zaterdag 25 november vindt in de Rehoboth kerk te Nieuw-Lekkerland een unieke avond plaats ten behoeve van stichting CRR (Christian Refugee Relief). Zandkunstenaar Gert van der Vijver en (zijn dochter) zangeres Sera Noa verzorgen een unieke avond vol zang en samenzang, waarbij de woorden van lof en aanbidding op de unieke wijze in zandschilderijen worden gevangen.

Uniek is dat er geen entreegeld gevraagd wordt maar dat u tegen inlevering van een pak luiers, maandverband of billendoekjes van het concert mag genieten. Het concert valt namelijk samen met de afsluiting van de Luiers voor Lesbos actie van stichting CRR. De ingeleverde producten worden bij de entree verzameld en zullen op een eerstvolgend hulptransport ingezet worden voor moeders en kinderen op de vlucht.

Nieuw lied Sera Noa

Zangeres Sera Noa zal tijdens de avond ook terugkijken op een missiereis die zij in september met CRR ondernam naar de Oekraïne. Er worden beelden van getoond en Sera zal ook een prachtig lied ten gehore brengen wat zij tijdens de reis geschreven heeft.

Op de avond zelf is er een collecte ten behoeve van het werk van Stichting CRR. Hartelijk aanbevolen.

Meer over CRR

De vluchtelingenproblematiek lijkt te groot en ingewikkeld om opgelost te worden. Overheden en politieke partijen verzanden regelmatig in het politieke steekspel. “Maar wat kunnen we wel voor ze doen?” Op deze vraag geeft Stichting Christian Refugee Relief (CRR) praktische antwoorden. Door niet te kijken naar de problematiek of het systeem, maar naar de mens die er de dupe van is. En wat blijkt? Dan is een helpende hand uitsteken naar de ander op veel manieren mogelijk! En een prachtige christelijke opdracht bovendien. Help je mee?

Groepsreizen naar de Griekse eilanden

Stichting CRR verzorgt groepsreizen met vrijwilligers (missies) naar de Griekse eilanden. Tijdens deze missies help je in of buiten de vluchtelingenkampen met bijvoorbeeld het uitdelen van voedsel of kleding, het bouwen van tenten of het verzorgen van sociale activiteiten.

Overvolle kampen

In de overvolle kampen is er een structureel tekort aan bijna alles. Stichting CRR verstuurt daarom maandelijks hulptransporten naar de vluchtelingenkampen. Kleding en hygiëneproducten worden landelijk ingezameld via een netwerk aan inzamelpunten en in de CRR opslag te Nieuw-Lekkerland gesorteerd, verpakt en gelabeld. Zo kunnen deze na aankomst van het hulptransport direct uitgedeeld worden. Stichting CRR werkt hierbij nauw samen met lokale stichtingen en organisaties in Griekenland.

Veilige woonplek voor vrouwen op Lesbos

Door het onderhouden van goede contacten met onze (lokale) partners weten we goed wat er speelt en wat er nodig is. Met die informatie zijn er regelmatig gezamenlijk projecten voorbereid en uitgewerkt. Een voorbeeld hiervan is het project ‘Safe place for women’ waarmee er een veiligere woonplek voor vrouwen gecreëerd is in vluchtelingenkamp Moria op Lesbos.

Meer informatie CRR Concert:
Web: www.stichtingcrr.nl
Datum concert: 25 november 2023
Tijd: inloop 19:30 en aanvang 20:00 uur
Adres: Rehoboth kerk, Planetenlaan 30, Nieuw-Lekkerland
Auteur: David Breedveld
Foto: Videostill YouTube / Petrus in het land

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies