Vrijspraak over Bijbeltweet is goed nieuws voor de vrijheid godsdienst Europa

De vrijspraak in de Bijbeltweet-zaak van het Finse parlementslid Päivi Räsänen is belangrijk en goed nieuws, reageert Bert-Jan Ruissen (SGP Europarlement) dinsdag. Het Finse parlementslid had een screenshot geplaatst van de verzen 24-27 uit Romeinen hoofdstuk 1. Daarop is ze aangeklaagd en vervolgd door het Openbaar Ministerie, op verdenking van smaad van homoseksuelen.

“De vrijspraak is goed nieuws voor de vrijheid van godsdienst in Europa”, zegt Bert-Jan Ruissen. “Maar er is nog veel werk te doen, want er liggen nu EU-voorstellen rond ‘hatespeech’ die de vrijheid zouden kunnen inperken om Bijbelse teksten en visies te uiten. Bepaalde uitlatingen zouden dan zelfs een Europees strafbaar feit worden.”

Europarlementscommissie voor Burgerlijke Vrijheden

Juist dinsdag stemde een meerderheid van de Europarlementscommissie voor Burgerlijke Vrijheden in met dit voorstel. Bert-Jan Ruissen (SGP): “Natuurlijk moeten we haatzaaien tegengaan, maar ik voorzie dat de reikwijdte van deze bepaling veel te breed wordt. Het uiten van een opvatting die ingaat tegen de liberale-seculiere moraal (bijvoorbeeld rond huwelijk en gezin), kan straks zomaar als haatzaaien worden beschouwd. En daarmee strafbaar.”

Ten alle tijden de Bijbel lezen en verkondigen

Dit kan betekenen dat het Finse parlementslid bij een volgende Bijbeltweet alsnog veroordeeld zou worden. “De vrijheid van godsdienst moet inhouden dat je ten alle tijden de Bijbel kunt lezen en verkondigen.”

Auteur: Kees Bos
Web: eurofractie.sgp.nl
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies