Nieuw album Wim Bevelander: Onvoorwaardelijk

Na het album ‘live in Dordrecht’ uit 2022 met slechts één nieuw liedje en veel songs van de afgelopen jaren in een nieuw jasje, verscheen begin 2023 het boek ‘40 jaar kleinkunst’. Nu brengt Wim Bevelander een album uit waar enkel gloednieuwe nummers op staan. Een daarvan is het lied met de nieuwsgierig makende titel: Is dit een kerstlied? De vier andere zijn: Man van Nazareth, In hemelsnaam, Soms praat je veel en Je gelooft niet meer in Mij.

De overkoepelende titel is: ‘Onvoorwaardelijk’. Dit woord verwijst in deze context naar Gods liefde die geldt voor elk individu met welke geschiedenis of achtergrond dan ook.

Nico Outhuijse

De keuze voor een producer/arrangeur is ook deze keer een verrassende: Nico Outhuijse, bekend van de Friese band ‘De Kast’. Nico nam drums, bas en soundscapes voor zijn rekening. Opnamen hebben plaatsgevonden in zijn geluidsstudio ‘The Grien Room’ in Harlingen.

Hubert Heerenga

Hubert Heerenga, de getalenteerde multi-instrumentalist in de band van het tv-programma ‘De beste zangers’ heeft met sopraansax, cello, viool en accordeon zijn medewerking verleend. Jeff Zwart, eigenaar van een muziekschool en zelf cum laude afgestudeerd aan het conservatorium te Hilversum, heeft zeer verdienstelijke bijdragen verleend met zijn gitaarwerk.

Is dit een kerstlied?

Het eerste nummer ‘Is dit een kerstlied?’ is eind november te beluisteren op de diverse mediaplatforms. Het volledige album wordt ongeveer een maand later verwacht.

Meer over Wim Bevelander

In 1983 verscheen de eerste geluidsdrager van Wim Bevelander waarna er nog vele zouden volgen. In de studio’s waar de songs in de loop der jaren werden opgenomen werkte een keur aan sessiemuzikanten mee. Een aantal nummers werd ‘live’ geregistreerd.
15 jaar werkte Wim mee in de selectiecommissie van Stichting Opwekking voor het samenstellen van een jaarlijkse kinder-cd. Ook dáárvoor schreef hij liederen, net als voor Highway Music. Veel van die songs kwamen terecht op een van de vijf kindercd’s die van hem zijn uitgebracht.

In al die jaren reisde Wim door het land om op te treden. Soms met een band, dan weer enkel met een akoestische gitaar, maar altijd met Nederlandstalige, pittige songs. Hij schrijft teksten die je raken, doen glimlachen en die tot nadenken stemmen; vaak vervat in een liedje. Hij doet uitspraken die blijven haken, die je confronteren of bemoedigen.

Wim is ook een veel gevraagd spreker die zijn toespraken vaak combineert met zijn eigen toepasselijke gezongen teksten, soms heel serieus, dan weer luchtig of cabaretesk. Wim heeft gewerkt als leraar in het Basisonderwijs, was opleidingsfunctionaris en begeleider BZW bij De Hoop ggz en gaf les aan leerlingen van het vmbo. Daarnaast was hij lange tijd zangleider, jeugdleider en enkele jaren kerkelijk werker in dienst van een Evangeliegemeente. Momenteel is hij voornamelijk actief als zelfstandig spreker, zanger en tekstschrijver. Hoewel zijn wortels in Brabant liggen, woont Wim met zijn vrouw al lange tijd in Dordrecht, evenals zijn vier zoons met partners en kinderen.

Voor contact of meer info over Wim, ga naar www.wimbevelander.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies