Rik Marius: Ik klamp mij vast aan de Bijbel

Voor de nieuwe single ‘De Goedheid van God’ putte Sound of David uit het werk van ‘naamgever’ Koning David. Psalm 23 kreeg een nieuw jasje met een eigentijdse boodschap. ‘Deze Psalm helpt mij om met vertrouwen door het leven te gaan. Ik wens iedereen dat vertrouwen toe. God is als een herder, bij wie het veilig is. Veilig om het leven met volle moed en overgave te leven’, aldus de Utrechtse singer-songwriter Rik Marius. De Goedheid van God staat sinds vrijdag 17 november op YouTube.

U bent mijn herder
het ontbreekt mij aan niets.
U laat mij rusten
in groene weiden
voert U mij
naar vredig water

Het idee voor de nieuwe single ontstond vorig jaar november, vertelt singer-songwriter Rik Marius (37). Hij zat op de fiets en luisterde via zijn oordopjes naar psalm 23 van David. Het zinnetje ‘het ontbreekt mij aan niets’ intrigeerde en inspireerde. In een tijd dat steeds meer Nederlanders moeite hebben rond te komen en er veel eenzaamheid is, zullen velen het gevoel hebben dat het hen wel aan iets ontbreekt. Aan geld en voedsel. Aan kansen, hechte vriendschappen, soms zelfs aan vertrouwen in de toekomst.

Een overvloedig leven

‘Ik besef dat er armoede is, dat de bestaanszekerheid van velen onder druk staat, maar ik lees dat zinnetje veel breder. Ver voorbij het financiële. Ik lees in deze Psalm het verlangen van God, door David verwoord, om overvloedig te leven. God heeft het leven niet zo gemaakt dat we tekort zouden hebben. De aarde heeft daar voldoende potentie voor, er is genoeg om te delen. De goedheid van God is bedoeld om samen van zijn overvloed te genieten. Met elkaar kunnen we dichter in de buurt komen van wat God verlangt: het ontbreekt mij aan niets.’

Alarmbellen

In zijn leven is het glas halfvol: ‘Negativisme, doemdenken over het grotere geheel of je eigen situatie: ik zie het veel om me heen en soms zie ik het ook in mezelf. Maar zo’n mens wil ik niet zijn. Als je de krant openslaat en het nieuws volgt, zou je kunnen denken dat alle alarmbellen rinkelen en de wereld vergaat. Ik klamp mij vast aan de Bijbel, sta met positieve energie in het leven.’
Zijn muzikale versie van Psalm 23 moet hoop geven, er moet positiviteit uit doorklinken. In het refrein van zijn nieuwe liedje kreeg dat deze woorden:

De Goedheid van God
zal mij volgen
al de dagen
van mijn leven
Mijn beker vloeit over
er is meer dan genoeg

Woorden uit de Bijbel, zinnetjes van David: ze zetten hem aan het denken en hij schreef er een liedje over. ‘Jij en ik maken fouten. Die fouten kun je vergelijken met in de hondenpoep stappen. Of je nu één of honderd keer in de poep stapt, het stinkt. God houdt zielsveel van ons, maar hij wil onze vuiligheid niet in zijn hemel. Ik geloof dat God zelf bij ons kwam in Jezus, die ons als een soort van spirituele zeep van binnen schoon wast. Zodat we puur voor Hem kunnen staan.’

Het mooiste geschenk

Je fouten worden niet in je gezicht gesmeten, maar zijn vergeven, vervolgt de singer-songwriter. ‘Je ontvangt een eeuwig leven met Hem. Daar geloof ik in. Ik denk dat je dat eeuwige leven niet krijgt door jezelf moreel te bewijzen, maar louter en alleen omdat Hij zo goed is ons dat te schenken. Omdat Hij ervoor heeft gezorgd dat de hondenpoep weg gewassen is en het duister in ons verdwijnt. Dat is Zijn Goedheid. Dat is voor mij de beker die overstroomt. Voor mij is dat het mooiste, meest waardevolle geschenk, beter dan welk aardse geldbedrag dan ook’, zo besluit Rik Marius.

Over Rik

Rik Marius (37) is geboren in Bennekom, in een christelijk gezin met vier kinderen. Vanaf zijn tiende is hij heel bewust met het geloof bezig. Op 18-jarige leeftijd verhuist Marius naar Maastricht, voor een studie bedrijfskunde. Die studie combineert hij een jaar met een studie jazz op het Conservatorium. Marius werkt na zijn studie vier jaar als auditor bij PricewaterhouseCoopers.

In 2017 gooit hij het roer om en gaat onder meer muziek maken. In 2020 bracht hij zijn eerste single op Spotify uit. Sinds maart 2023 combineert de inmiddels in Utrecht woonachtige Marius een parttime functie bij de Rijksoverheid met nummers schrijven.

Over Sound of David

Sound of David maakt muziek geïnspireerd door het voorbeeld van de psalmen. Muziek wordt gebruikt als een spiegel voor je innerlijk. Alle gevoelens en emoties van verdriet en vreugde, hoop en wanhoop, angst en opluchting, wraak en vergeving, klacht en het roemen van God komen erin naar voren. Psalmen helpen volgens Sound of David om eerlijk voor God te verschijnen en in verbinding met God te blijven. (www.soundofdavid.nl)

Web: www.soundofdavid.nl
Auteur: Rob Pietersen / RP-PR & Communicatie
Foto: Rik Marius

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies