EU neemt afstand van de paragliding-actie in Gaza door een eigen diplomaat

De Europese Commissie neemt afstand van de paragliding-actie in Gaza door een eigen diplomaat. De man vloog volstrekt illegaal in juli met een paraglider over de duinen van Gaza. De actie was bettreurenswaardig en ongepast, erkende de dienst na kritische vragen van SGP-Europarlementslid Bert-Jan Ruissen.

De actie was temeer ongepast gezien de brute terroristische aanslagen van Hamas tegen Israël in oktober: daarbij vlogen Hamas-terroristen met paragliders Israël binnen.

De diplomaat zei na zijn actie in juli dat hij met “de eerste paraglider-vlucht in Gaza” wilde tonen wat “mogelijk is in een vrij Palestina. Daar werken we aan”.  De diplomaat (de Duitser Sven Kuhn von Borgdorff) werkt inmiddels niet meer voor de Europese Commissie.

Zeer terecht

“Zeer terecht dat de Europese Commissie deze actie in krachtige bewoordingen veroordeelt”, zegt Bert-Jan Ruissen. “Dit voorval laat zien dat Europa te weinig heeft gedaan om Hamas terug te dringen. In plaats van Hamas bestrijden hebben ze kennelijk Hamas geïnspireerd tot nieuwe methoden voor terroristische aanvallen.”

Ruissen heeft inmiddels vervolgvragen gesteld om te achterhalen waar de gebruikte paraglider is gebleven. “Als blijkt dat het toestel in Gaza is achtergelaten en gebruikt bij de aanvallen op Israël 7 oktober, dan heeft de Europese Commissie nog veel meer uit te leggen!”

Diplomatiek paspoort

De omstreden diplomaat maakte gebruik van zijn diplomatiek paspoort voor de actie. “Ik deed dit om te tonen wat Palestijnen kunnen doen zodra Palestina vrij is”, zei de diplomaat lachend op een video na afloop, gekleed in een t-shirt met EU-logo.

Bert-Jan Ruissen

Bert-Jan Ruissen (1972) is sinds 2 juli 2019 lid van het Europees Parlement, als lid van de fractie van Europese Conservatieven en Hervormers. Hij was lijsttrekker van de SGP bij de Europese verkiezingen 2019. De heer Ruissen was coördinerend beleidsambtenaar landbouw en innovatie op het ministerie van Economische Zaken en fractievoorzitter van de SGP in de gemeenteraad van Krimpen aan den IJssel. In het Europees Parlement is de heer Ruissen lid van de commissie landbouw en plattelandsontwikkeling en de commissie visserij.

Twitter: twitter.com/SGPnieuws 
YouTube: youtube.com/SGPnieuws   
Meer informatie: www.eurofractie.sgp.nl
Auteur: Bert-Jan Ruissen – Kees Bos
Afbeelding: Videostill Twitter

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies