Veilig

Column – “Het maakte niet uit hoe slecht de weersomstandigheden waren; als hij aan boord stapte, voelde je je veilig.”

Dit waren de woorden van een bemanningslid van een reddingboot tijdens de bijeenkomst ter gelegenheid van het overlijden van zijn schipper. Mooi als een lid van de bemanning deze woorden van vertrouwen uitspreekt over zijn schipper.

Levensschip

Ik zou het fijn vinden als je nu zelf even nadenkt over de vraag hoe groot jouw vertrouwen in de Heere Jezus is als het gaat om de leiding op jouw levensschip. Je kunt hierbij ook denken aan de woorden uit een bekend oud lied “Geef de Heiland het roer in handen van je aardse levensschip”. Uit eigen ervaring weet ik dat het gemakkelijker is dit lied uit volle borst te zingen, dan te praktiseren waar je over zingt. Maar misschien ben ik daarin een uitzondering…

Genoeg geschreven. Hoe minder ik schrijf des te meer tijd hebben jij en ik om wat na te denken over de vraag hoe we staan ten opzichte van ons vertrouwen in de Heere Jezus in een tijd waarin het in de wereld ‘zwaar weer’ is.

Willem van Leiden
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen

Van de auteur verscheen het boek: Dan wil ik wel naar de hemel!
De columns in dit boek zijn in 2022 gepubliceerd op ChristelijkNieuws.nl.
ISBN 978-94-91888-10-6, 144 pagina’s, gebonden, prijs € 19,50
Verkrijgbaar in de webshop: www.erismeer.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies