Jeannette Gabay in Noord Israël: De spanningen lopen op

Hoe wordt de vrijlating van de eerste 58 gijzelaars ontvangen in Israël? Daarvoor spreken we met Mirjam Reijnen, die de aanslagen van 7 oktober overleefde en Lea Farkash vanuit Jeruzalem. We spreken ook Jeannette Gabay uit het noorden van Israël, waar de spanningen oplopen, en waar ook regelmatig incidenten zijn met Iraanse milities.

De correspondent in Israël, Yochanan Visser schrijft: Zondagmorgen om 4 uur arriveerden eindelijk de 13 vrijgelaten Israëlische gijzelaars in verschillende ziekenhuizen in Israël na een zenuwslopende avond. Zoals wij op zaterdagavond berichtten, weigerde Hamas oorspronkelijk de groep Israëlische vrouwen en kinderen vrij te laten vanwege vermeende Israëlische bestandsschendingen. Volgens medici verkeerden twaalf vrijgelaten gijzelaars, fysiek gezien, in goede conditie maar waren totaal uitgeput.

Maya Regev (21), de dertiende vrijgelaten gijzelaar, moest worden opgenomen in het ziekenhuis vanwege ernstige verwondingen aan haar been. Zij werd vanaf het Nova muziekfestival ontvoerd op 7 oktober jl. Haar broer Itai (18) werd niet door Hamas vrijgelaten. Hamas liet op zaterdagavond ook vier Thaise gastarbeiders vrij, als gevolg van een deal waarbij Iran bemiddelde.

Vrijgelaten terroriste hoopt op meer ontvoeringen om ‘de Israëlische gevangenissen leeg te maken’

Een van de Palestijnse vrouwelijke terroristen die is vrijgelaten in ruil voor 26 Israëlische gijzelaars, hoopt op meer ontvoeringen “om de gevangenissen leeg te maken”. Ze prijst Hamas voor haar vrijheid in ruil voor Israëlische gevangenen.

Verwelkomd door een menigte juichende Palestijnen na haar vrijlating, prees terroriste Hanan Barghouti Hamas – “het verzet” – voor haar vrijheid en zegende daarmee hun terreuraanval op Israël op 7 oktober en de ontvoering van meer dan 200 gijzelaars. Ze riep impliciet op tot meer ontvoeringen toen ze de hoop uitsprak dat “het verzet alle vrouwelijke gevangenen zal vrijlaten en de gevangenissen zal legen”.

Stichting Christenen voor Israël

Stichting Christenen voor Israël stelt zich ten doel om christenen in Nederland bewust te maken van de betekenis van het Joodse volk in Gods handelen met deze wereld, Gods liefde voor Zijn volk en Zijn komende koninkrijk. Als Christenen voor Israël doen zij dit door het geven van betrouwbare informatie over land, volk en staat van Israël. Zij roepen christenen op tot solidariteit met Israël en wijzen elke vorm van antisemitisme af. En zij gaan hierbij uit van het gezag en de betrouwbaarheid van de Bijbel als Gods Woord. Zij steunen Israël metterdaad en zijn werkzaam in Nederlandse kerken en gemeenten.

Web: www.cvi.nl
Beeld: Videostill YouTube
Auteur: Christenen voor Israël
Actie: www.cvi.nl/brengzeterug

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies