Bert van Leeuwen presenteert Stralend Kerstfeest op Eerste Kerstdag

Op Eerste Kerstdag presenteert Bert van Leeuwen een filmische editie van het EO-programma Stralend Kerstfeest. Hij heeft in samenwerking met het Leger des Heils een kersvers koor opgericht in een van de eenzaamste wijken van Nederland: Amsterdam Zuidoost.

Het koor wordt onder leiding van dirigent Stefano Caruso klaargestoomd voor een groot optreden in DeLaMar in hartje Amsterdam. Gastoptredens zijn er van Karin Bloemen, Dwight Dissels en Marlijn Weerdenburg. In het programma is op een prachtige manier het kerstverhaal te zien, verteld in graffitivorm.

Zingen

Wetenschappelijk is aangetoond dat samen zingen saamhorigheid en verbroedering brengt en daarnaast gevoelens van stress, angst en pijn vermindert. Het speciaal opgerichte Zuidoost Zingt Koor treedt op samen met Dwight Dissels, Karin Bloemen en Marijn Weerdenburg. Ze verzorgen de muzikale invulling van Stralend Kerstfeest met nummers als Amen, This Little Light of Mine, Merry Xmas Everybody, Mary’s Boy Child, Bridge over Troubled Water en Window of Hope.

Eenzaamste wijk

EO-presentator Bert van Leeuwen is erg blij met Stralend Kerstfeest en heeft zin in de opnamen. ‘Samen met het Leger des Heils een koor starten, in één van de eenzaamste wijken van Nederland was bedoeld om mensen letterlijk en figuurlijk met elkaar te verbinden. Het is een superleuke methode gebleken om mensen met elkaar in contact te krijgen. Om in acht weken ook nog eens toe te werken naar een professioneel optreden was wel heel ambitieus. Maar dankzij onze fantastische dirigent Stefano Caruso zijn er wonderen verricht.’

Kerstverhaal

Het kerstverhaal wordt op een vernieuwende wijze verteld door middel van graffiti. Deze unieke manier geeft een nieuwe twist aan het klassieke verhaal en toont op een opvallende manier de blijvende boodschap van Kerst.

Stralend Kerstfeest wordt gemaakt door de EO in samenwerking met het Leger des Heils en is te zien op Eerste Kerstdag om 22.00 uur bij de EO op NPO1.

Maandagavond 25 december om 22.00 uur bij de EO op NPO 1

Presentatie: Bert van Leeuwen.
Beeld: EO / Rogier Veldman
Web: www.eo.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies