Het conflict in het Midden-Oosten geeft binnen de Kerk soms ook frictie

De eerste getuigenissen sijpelen binnen van de gijzelaars die net zijn vrijgekomen. Kinderen werden onder andere gedwongen om video’s te bekijken van de gruwelen op 7 oktober. En het conflict tussen Israël en Hamas levert ook binnen de Kerk soms frictie op. Hoe behoud je toch de eenheid? Aan tafel bij Christenen voor Israël: ds. Arenda Haasnoot.

Arenda Haasnoot in Amsterdam

Arenda Haasnoot was een van de sprekers op vrijdag 10 november in Amsterdam. Op het Museumplein in Amsterdam stond toen een lange, lege shabbatstafel, met foto’s van de ontvoerden. Namens Christenen voor Israël sprak Arenda bijzonder bemoedigende woorden voor het Joodse volk. Ze onderstreepte dat wij als christenenen verbonden zijn met Israël, voor hen bidden en met hen meeleven.

Een oproep, ook als moeder

Ze gaf aan dat alle christenen in Nederland achter de Joden zouden moeten staan en ze vind het verdrietig dat er zelfs binnen kerken en christelijke gemeenten tegenstand is en onbegrip. Arenda is getrouwd met Jeroen en moeder van vijf kinderen, waaronder twee tweelingen. Ze deed een oproep, ook als moeder, om de ontvoerde kinderen en volwassenen niet te vergeten, voor hen te bidden en hen te steun.

Meer over Arenda

Arenda is predikant in de Protestantse Kerk Nederland (PKN) van Spijkenisse. Ze is voormalig voorzitter van Alpha Cursus Nederland, een cursus over het christelijk geloof. Vanaf 2005 was zij lid van het moderamen van de Generale synode van de PKN. Eerder was ze predikant van de kerken in ’s Gravenmoer, Geldermalsen en Rijnsburg. Van haar hand verschenen verschillende boeken: ‘Neem je plaats in. In de tussentijd van Kerk en Koninkrijk’, een oproep aan christenen om in kerk en maatschappij duidelijk een stem te laten horen en het boek ‘Rust & Regelmaat bij God’, een boek over het centraal zetten van de Bijbel in je leven.

Leer meer: Lege shabbatstafel op het museumplein in Amsterdam
Web: Christenen voor Israël

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies