Amir in gesprek met politieke leiders en congresleden in Washington

Amir: Shalom uit Washington, D.C. Ik ben aangekomen in de Verenigde Staten en het is nu al een reis die de moeite waard is gebleken. Op maandag was ik in de gelegenheid om bij Tony Perkins te zijn in zijn programma “Washington Watch with Tony Perkins”. We hadden een mooi gesprek over de situatie in Israël, de opkomst van de militante islam in het Westen en hoe dit alles past in de Bijbelse profetie.

Gisteren had ik het voorrecht om te zitten met de voormalige ambassadeur in Japan en de huidige Amerikaanse senator uit Tennessee Bill Hagerty. Ik was zo gezegend omdat Senator Hagerty een grote vriend van Israël is. Tijdens onze ontmoeting vroeg ik hem om druk uit te oefenen op de Amerikaanse regering om Israël toe te staan het werk in Gaza af te maken. Ik vroeg hem ook om aan de president uit te leggen dat een tweestatenoplossing helemaal geen oplossing is.

50 congresleden

‘s Middags had ik de gelegenheid om een uitdaging te presenteren aan 50 congresleden van de Republican Study Committee (RSC), de conservatieve partij in het Huis onder leiding van Oklahoma Representative Kevin Hern. Gisteravond had ik een geweldige tijd met pastor Gary Hamrick in Cornerstone Chapel in Leesburg, Virginia. Er waren 1300 mensen aanwezig toen hij me interviewde over de situatie in Israël en hoe die past in Bijbelprofetie. Ik wil je aanmoedigen om het te bekijken.

Bijbelstudie met senatoren en congresleden

Vandaag rond ik mijn tijd in Washington af. Ik begon vanmorgen met een bijbelstudie met senatoren en congresleden. Ik had de gelegenheid om hen in te lichten over wat er in Israël gebeurt en over de noodzaak om druk uit te oefenen op de Amerikaanse regering zodat we Hamas snel kunnen vernietigen. Ook vroeg ik hen opnieuw om de besprekingen voor een tweestatenoplossing te stoppen.

Ik vertrouw erop dat de Heer mij zal blijven toestaan om Zijn woordvoerder te zijn voor deze machtige mannen en vrouwen. Soms ben ik verbaasd over de deuren die de Heer heeft geopend voor dit voormalige afgedankte ‘product’ uit het Israëlische pleegzorgsysteem. De Heer heeft Zijn plannen; Hij vraagt alleen dat we Hem vertrouwen en volgen.

Thriller

Morgen reis ik naar Miami, Florida, waar ik zal afspreken met de senior schrijver en redacteur van Behold Israel, Steve Yohn, om onze vierde roman over Nir Tavor uit te werken. Met alles wat er in Israël gebeurt, is het heel begrijpelijk dat de ogen van de wereld zijn verschoven van de oorlog in Oost-Europa naar het Midden-Oosten. Maar we kunnen het ons niet veroorloven om Rusland en zijn president te vergeten. Onze nieuwste roman, Out of the Far North, die vorige maand uitkwam, gaat in op de Russische mentaliteit en de grootse plannen van de leiders van het land. Met alle Mossad-gerichte actie en intriges in de thriller is er geen andere plek waar je zoveel kunt leren terwijl je het zo leuk vindt om te doen.

Het Midden-Oosten – Wapenstilstand

Zeven dagen geleden werd een tijdelijk staakt-het-vuren ingesteld tussen Israël en Hamas. In de periode tot vandaag werden 75 Israëlische gijzelaars en 20 buitenlanders vrijgelaten. In ruil daarvoor stuurde Israël gewelddadige gevangenen terug naar Gaza. Ter verduidelijking: wij ontvingen 95 slachtoffers – onschuldige kinderen, vrouwen en ouderen die waren ontvoerd en gestolen over de grens. Hamas kreeg daders terug – mannen, vrouwen en tieners die gevangen waren gezet voor het plegen van terrorisme en geweld.

Hamas rekt het zo lang mogelijk uit

Oorspronkelijk was het staakt-het-vuren gepland voor vier dagen, maar Hamas rekt het zo lang mogelijk uit. Ze stonden op het punt vernietigd te worden, maar nu hebben ze al een week de tijd gekregen om te hergroeperen, te herbewapenen en te hergroeperen. De Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant zei dat de Israel Defense Forces (IDF) bereid zijn om opnieuw in te grijpen op het moment dat het staakt-het-vuren afloopt. Als ze dat doen, zullen ze een vijand aantreffen die fris en klaar is om weerstand te bieden.

Gewelddadige spel

Vanaf het begin was ik tegen dit staakt-het-vuren. Het was voor iedereen duidelijk dat precies gebeurde wat Hamas van plan was. Ze wisten dat er een tijd zou kunnen komen dat ze tegen een nederlaag aan zouden lopen. Op dat moment zouden ze onderhandelingen nodig hebben om zichzelf te redden. Dat was alles wat de gijzelaars ooit waren voor deze terroristen. Het waren geen mensen. Ze waren slechts pionnen in hun gewelddadige spel. Dit zou ons niet moeten verbazen, want het is precies dezelfde manier waarop ze hun mede-Gazanen behandelen. Die patiënten in de ziekenhuizen en vrouwen en kinderen in de wijken en scholen waren geen mensen voor Hamas. Het waren gewoon menselijke schilden waaronder ze hun enorme tunnelsysteem konden bouwen.

Achter de schermen

Dat gezegd hebbende, kan ik het premier Netanyahu en zijn regering niet kwalijk nemen dat ze hebben ingestemd met het staakt-het-vuren. Ik kan me niet voorstellen in zijn positie te verkeren. Hij wilde, net als elke andere Israëli, wanhopig graag dat die ontvoerde gijzelaars thuiskwamen. Verder weet ik niet welke beloften of dreigementen er achter de schermen zijn gedaan door de VS. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Anthony Blinken, die vandaag een privé-ontmoeting had met premier Netanyahu, kondigde voorafgaand aan zijn reis aan dat hij zou doen wat hij kon om het staakt-het-vuren te verlengen. Ik verwacht dat het niet lang zal duren voordat de internationale druk overweldigend zal zijn voor een permanent staakt-het-vuren. Israël mag daar niet mee instemmen. Hamas moet volledig worden vernietigd. Anders zullen Israëlische burgers hun hele leven over hun schouders moeten kijken in afwachting van de volgende aanval.

Actie op de Westelijke Jordaanoever

De IDF heeft woensdag een grote operatie uitgevoerd in Jenin op de Westelijke Jordaanoever. Bij de aanval werden twee leden van de Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ) gedood. Beiden waren betrokken geweest bij terreuraanslagen in Israël en de militaire groep was meer van plan. Helaas werden ook een achtjarige jongen en een vijftienjarige jongeman gedood tijdens de operatie. Dit is tragisch en breekt mijn hart. Natuurlijk richten de media zich op deze doden, terwijl ze het doel van de operatie negeren. Ze negeren de waarheid dat de IDF er nooit zou zijn geweest als de terroristen Israël niet hadden aangevallen en als ze geen verder geweld beraamden. Het bloed van die kinderen kleeft aan de PIJ, niet aan de IDF.

Actie in Libanon

De spanningen aan de grens tussen Israël en Libanon blijven oplopen. Hezbollah is goed bewapend, goed getraind en goed gefinancierd. Als ze net als Hamas de grens zouden oversteken, zouden ze uiteindelijk verslagen worden. Maar de kosten in Israëlische levens zouden veel hoger zijn. De door Iran gefinancierde proxy-militie heeft nog andere opties om Israël te verwoesten. Een bron in Libanon kondigde vorige week aan dat Hezbollah van plan is om Israël aan te vallen met duizenden standaardraketten in één groot spervuur. Deze munitie, die ze al net over de grens hebben staan, zal de Iron Dome en de andere raketafweersystemen uitputten. Op dat moment kunnen ze overschakelen op hun nauwkeurigere en krachtigere grond-grondraketten. De bron beweerde dat Hezbollah al 240 doelwitten heeft geselecteerd. Dit is een strategie die ik maanden geleden al had voorspeld in deze nieuwsbrief.

Wereldwijde houding tegenover Israël

De sympathie die andere landen voelden voor Israël als gevolg van de aanval van 7 oktober is grotendeels uitgewerkt. Het keert nu terug naar antisemitisme, zoals gewoonlijk. De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties nam de tijd om de wereld te redden door middel van vrede en menselijkheid om nog een stemming te houden om te eisen dat Israël zich terugtrekt uit alle “bezette” gebieden en terugkeert naar de grenzen van vóór 1967. De stemming werd niet alleen aangenomen, maar ook met een overweldigende meerderheid. Alleen Australië, Canada, de Marshalleilanden, Micronesië, Palau, het Verenigd Koninkrijk en de VS stemden tegen het belachelijke referendum. Alle anderen stemden voor of onthielden zich van stemming.

De Verenigde Naties hebben altijd al een hekel gehad aan Israël, en die vijandigheid is de afgelopen zeven weken nog nooit zo duidelijk geweest. Terwijl de gijzelaars werden vrijgelaten, kwamen er verhalen naar buiten, waaronder een van een man die zei dat hij bijna vijftig dagen op een zolder werd vastgehouden door een leraar van de United Nations Relief and Works Agency (UNRWA). Hoe kunnen we ooit een organisatie vertrouwen waarvan de eigen werknemers onze mensen gijzelen?

Duitse president

Israël heeft nog steeds een krimpende groep vrienden, sommige uit onverwachte hoek. De Duitse president Frank-Walter Steinmeier kwam naar Israël en bezocht Kibboets Be’eri met de Israëlische president Isaac Herzog. Hoe leuk dat ook was, de Duitsers draaiden zich vervolgens om en onthielden zich van stemming bij de VN. Het doet me denken aan de tiener die soms omgaat met de impopulaire buurjongen, maar hem niet erkent in de gangen op school.

Elon Musk

Miljardair en wereldwijde social media influencer Elon Musk bezocht afgelopen week Israël. Zijn ogen werden geopend toen hij de plaatsen van het geweld bij de zuidelijke grens bezocht. Het lijkt er echter op dat het algemene beïnvloedingstij weer sterk tegen Israël is gekeerd. Overal in de sociale media, op kabel- en netwerknieuwskanalen, in de entertainmentwereld en in de academische wereld bereikt het anti-Israël, pro-Hamas sentiment hysterische niveaus. Betogingen, rellen en fysieke aanvallen kleuren bijna elke grote stad in het Westen.
Gisteravond ging een menigte antisemitische Hamas-aanhangers tekeer bij de jaarlijkse kerstboomverlichting in Manhattan. Vooral de Europese regeringen zullen binnenkort een aantal zeer moeilijke keuzes moeten maken nu het militante element van de honderdduizenden moslimimmigranten steeds moediger wordt om zijn haat tegen westerse waarden en zijn verlangen om de sharia in te voeren, te uiten.

Geert Wilders

Sommige landen zijn al wakker geworden en hebben zich gerealiseerd dat de vijand niet voor de poorten staat, maar al in de stad is. Zoals ik vorige week al meldde, heeft Geert Wilders, de man die in aanmerking komt om de volgende minister-president van Nederland te worden, een anti-immigratie campagne gevoerd en ruim gewonnen.
Jimmie Åkesson, een conservatief lid van de Zweedse Riksdag, zei op zaterdag dat de bezorgdheid over de militante islam groot genoeg is dat de regering de bouw van nieuwe moskeeën moet verbieden, terwijl ze ook overweegt om bestaande moskeeën die haat en geweld prediken te vernietigen.
De Hongaarse premier Viktor Orbán was de eerste Europese leider die het gevaar zag en zich krachtig uitsprak tegen moslimimmigratie in zijn land. Het pro-Sharia element in Europa zal de komende maanden alleen maar sterker en beter georganiseerd worden. Uiteindelijk zal het tot een zeer gewelddadige uitbarsting komen.

Amir Tsarfati

Amir Tsarfati is een geboren Israëli en voormalig majoor in het Israëlisch leger (IDF). Hij is de oprichter en directeur van Behold Israel. Dit is een non-profitorganisatie die Bijbels onderwijs geeft door middel van rondleidingen, conferenties en social media. En vanuit een Bijbels en profetisch gezichtspunt nieuws en informatie over Israël biedt.

Amir is getrouwd en heeft vier kinderen. Zijn huis in Noord-Israël kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon). Dit is een voortdurende herinnering aan de opdracht die hij van de Heer gekregen heeft om vanuit de Bijbel onderwijs te geven over Gods plannen voor de eindtijd.

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org
Deze tekst is vertaald vanuit de nieuwsbrief van Amir van vrijdag 1 december.

Meer berichten van Amir zijn te vinden op: 
YouTube: www.youtube.com
Telegram:  t.me/beholdisraelchannel
Facebook:  facebook.com/beholdisrael
Instagram: instagram.com/amir.tsarfati

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies