Kerstconcerten van Ralph van Manen met Vocal Group Filiae

Na een geslaagde samenwerking bij het kerstconcert van vorig jaar gaan Ralph van Manen en de zussen van Vocal Group Filiae op tour door Nederland samen met hun muzikale vrienden. Want er is elke avond weer een ander swingend gospelkoor uit de omgeving bij om de sfeer erin te brengen. Op 7, 9, 14 en 15 december kun je genieten van een knus kerstconcert in Lopik, Veendam, Nijkerk of Veenendaal.

Luister en zing mee met ontroerende en herkenbare kerstliederen die het prachtige kerstverhaal vertellen.

Ralph van Manen

Ooit zegde Ralph van Manen zijn baan in de hulpverlening op en startte hij een carrière als soloartiest. Hij is een bekende voor velen, mede dankzij zijn pakkende songs, waarvan ‘Testify to love’ nog altijd de bekendste is. “Het liefst schrijf ik liedjes. Dan verlies ik echt de tijd uit het oog.” Ook deze kerst neemt hij ons mee in het verhaal achter de verschillende liedjes die hij schreef in de loop der jaren, inclusief die van zijn meest recente album ‘De Liefde Nog Het Meest’.

Vocal Group Filiae

De meiden van Vocal Group Filiae worden ook wel de zingende zussen genoemd en willen juist die speciale band laten zien tijdens hun concerten. De sound van hun muziek is fris en speels. “We genieten enorm van vocal harmony, het meerstemmig zingen. Maar het mooiste is het om bezoekers mee te nemen in onze verhalen, en ons geloof in God. Dat hopen we tijdens deze kersttour ook te doen.” Vorig jaar presenteerde Filiae de kerst EP ‘A Christmas Cocktail’. Een mooie gelegenheid om ook daarvan liedjes te laten horen!

Gospelkoren

De gospelkoren die per avond meewerken zijn bekend in de regio, en weten stuk voor stuk het publiek te boeien met betekenisvolle en swingende kerstnummers. El Shaddai, wat ‘de Almachtige’ betekent, opent de kersttour op 7 december in Lopik, en vierde eerder dit jaar haar 35-jarig bestaan. Alle koren zingen enkele songs samen met Ralph en Filiae, en dat betekent elke avond sfeervol kerstfeest.” Op 9 december in Veendam is dat Homecoming, die met hun typische Southern Gospel sound mensen willen bemoedigen in geloof. Op 14 december in Nijkerk werkt Tin Speransa mee; in het Papiaments betekent dit ‘Heb hoop’. In hun liederen klinkt de boodschap van Hoop altijd door. Op 15 december in Veenendaal doet Revelation mee, het enthousiaste interkerkelijk koor dat al aan diverse edities van Kerst in de Basiliek heeft meegewerkt.

Hoe je kerst ook viert; kerstmuziek is ongetwijfeld een traditie die we allemaal delen met elkaar. Kom luisteren of zing mee!

Kerst met Ralph, Filiae & Friends

met gospelkoor El Shaddai
donderdag 7 december 2023 – 20.00 – Lopik
Brugkerk, Lopikerweg Oost 57, 3411 JC

met Homecoming koor Nederland
zaterdag 9 december 2023 – 20.00 – Veendam
Kandelaar, Dr. A Kuyperstraat 46, 9645AR

met gospelkoor Tin Speransa
donderdag 14 december 2023 – 20.00 – Nijkerk
De Ark, Willem Alexanderplein 14, 3862 CE

met gospelkoor Revelation
vrijdag 15 december 2023 – 20.00 – Veenendaal
De Basiliek, Wiltonstraat 56, 3905 KW

Meer informatie en tickets: www.eventsforchrist.nl
Meer over Ralph: www.ralphvanmanen.nl
Over Vocal Group Filiae: www.filiae.nl
Foto’s: © Henk-Jan Oudenampsen

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies