Musicalster Jonathan Vroege schrijft zelf een theaterproductie

Jonathan Vroege (bekend van hoofdrollen in The Lion King, Aladdin en Grease), schrijft zijn eerste eigen theaterproductie. Samen met stichting Upstream presenteert hij in de weken voor Kerst de voorstelling De Coupé. Het stuk zal te zien zijn in Apeldoorn, in de weekenden van 15-16-17 december en 22-23-24 december. Vroege speelt daarin zelf een van de hoofdrollen.

Over De Coupé

De Coupé is een avontuurlijk theaterstuk waarin 7 mensen een mysterieuze uitnodiging krijgen voor een bijzondere treinreis. De eindbestemming is onbekend; ze weten alleen dat een groots evenement hun leven op zijn kop zal zetten. Onderweg buitelen verschillende gebeurtenissen over elkaar heen. En als een musicalster een theaterstuk schrijft, kan prachtige muziek natuurlijk niet uitblijven. Er komen bekende nummers langs, maar ook een aantal nieuw geschreven nummers passeren de revue.

Een prachtige ervaring

Vroege: “Na afgelopen jaren op de bühne te hebben gestaan, leek het me fantastisch om zelf een stuk te schrijven. Een prachtige ervaring, maar ook een grote uitdaging! Ik voel me een bofkont dat ik daarbij hulp kreeg van theatermaker Jan Draaijer en regisseur Ben Ketting. Ook mijn broer Robert en schoonzus Debora hebben een belangrijk aandeel gehad in de verdieping van het stuk. Zij hebben me over veel dode momenten heen geholpen. Ik ben trots op het resultaat en kan niet wachten om het stuk tot leven te zien komen in december!”

Duizenden bezoekers

De Coupé wordt geproduceerd door stichting Upstream. Hans Kramer is bestuurder van de stichting. Hij zegt: “Onze kerstprogramma’s vertalen het eeuwenoude Kerstverhaal naar deze tijd en kunnen elk jaar rekenen op duizenden bezoekers uit het hele land. We hebben als Upstream dus een reputatie hoog te houden. Ook dit jaar verwachten we die aantallen weer.” Voor en na de show kunnen mensen genieten van een gratis drankje, een gezellige foto booth en meer.

Praktische informatie

  • De shows vinden plaats in Gebouw 055 (Condorweg 1, Apeldoorn) op:
  • Vrijdag 15 december om 19.30 uur
  • Zaterdag 16 december 15.00 uur en 19.30 uur
  • Zondag 17 december 15.00 uur en 19.30 uur
  • Vrijdag 22 december 19.30 uur
  • Zaterdag 23 december 15.00 uur en 19.30 uur
  • Zondag 24 december 15.00 uur en 19.30

Bij de matineevoorstellingen op 16, 17, 23 en 24 december (15:00 uur) is er een kinderprogramma voor kinderen tot 10 jaar en opvang voor de allerkleinsten (tot 2,5 jaar).

Tickets zijn gratis verkrijgbaar via upstream.cafe/kerst

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies