Red een Kind zet stap naar duurzaam beleid

Stichting Red een Kind is onlangs verhuisd naar een duurzame locatie vlakbij het station in Zwolle. Na ruim twintig jaar in een oude timmerfabriek was het tijd voor iets nieuws. En daar zijn goede redenen voor.

Simone Schoemaker (woordvoerder Red een Kind) vertelt; ‘Als organisatie vinden we het heel belangrijk om goed om te gaan met de wereld en middelen die we hebben. De klimaatcrisis speelt een steeds grotere rol in onze projectlanden. We zien dagelijks de gevolgen van de klimaatcrisis door extreme overstromingen, grote droogte of juist stormen. Wat wij in Nederland doen heeft hier invloed op.

Duurzame locatie

Voor ons was dat reden om onze koers aan te passen. We zijn gegaan voor een duurzame locatie en een pand met een uitstekend energielabel. Tegelijkertijd hebben we een groen reisbeleid ingevoerd voor al onze medewerkers. Dat houdt in dat alle kosten van het OV worden vergoed en dat OV-reistijd ook werktijd is. Doordat we nu op 1 minuut afstand van het station zitten maken we het voor iedereen aantrekkelijk om met de trein te gaan.’

Goede IT oplossingen

Maar er zijn meer voordelen aan het nieuwe pand. Schoemaker: ‘We maken werk van ons thuiswerkbeleid en hebben op kantoor gezorgd voor goede IT oplossingen om online te vergaderen, dat is uiteraard ook hard nodig voor het contact met de internationale collega’s.

Daarnaast is het kantoor juist een plek van ontmoeting; om samen te brainstormen in de creatieve ruimtes en elkaar te ontmoeten in de ruim opgezette kantoortuinen of afgesloten ruimtes voor privégesprekken. We zijn zo weer klaar voor de komende jaren, bieden medewerkers een fijne en inspirerende plek aan en nemen onze verantwoordelijkheid voor het klimaat.’

Sinds 1968

Red een Kind bestaat sinds 1968 en is opgericht in Zwolle. De organisatie werkt momenteel in 9 landen en richt zich op kinderen die in zware omstandigheden leven, zoals armoede of noodsituaties.

Meer weten? Kijk op www.redeenkind.nl
Auteur: Marian Heek
Foto: Jorik Kleen

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies