Nieuwe tv-serie met Theo Niemeijer over de strijd om het beloofde land

Vanaf vrijdag 8 december om 19:30 uur zendt de christelijke tv-zender Family7 een nieuw seizoen van ‘Bijbelse toekomstverwachting’ uit. Een 13-delige tv-serie met als thema ’De strijd om het beloofde land’ met Theo Niemeijer.

Theo Niemeijer: “De keuze om dit thema te kiezen als nieuwe serie van Bijbelse Toekomstverwachting, werd al ruim een jaar geleden gemaakt. En in het licht van de huidige situatie, komt het goed uit. De strijd die Jozua met het volk Israël voerde om het land in bezit te nemen, toont veel overeenkomsten met de huidige strijd om het beloofde land. Vóór het volk het land echter in bezit kon nemen moest het volk wel aan bepaalde voorwaarde voldoen. Het beloofde land kon alleen ‘door het geloof’ in bezit genomen worden. Zo zal dit ook in de toekomst gebeuren.”

Rachab en Israël

“Wat ik erg mooi vind, is de rol van Rachab. Het is de geschiedenis van een heidense vrouw, die zomaar in de geschiedenis van Israël ‘er tussen geschoven’ wordt. Rachab wordt zelfs opgenomen binnen het volk Israël, zoals ook de gemeente als wilde olijftak deel gekregen heeft aan de edele olijfboom (Israël). Ze wordt zelfs opgenomen in het geslachtsregister van de Here Jezus. Zo worden in de studies verschillende paralellen getrokken naar het Nieuwe Testament en de huidige periode.

Persoonlijke lessen

In de serie krijgen we ook te maken met geestelijke lessen voor ons persoonlijk leven, zoals de zonde van Achan, waardoor het gehele volk de nederlaag leed. In aflevering 4 bespreken we de beslissende rol van Gods’ Woord in de geschiedenis van Jozua. Ook hieruit kunnen we lering voor onszelf halen. Hoe vergaat het de kerken, als wij steeds vaker het Woord van God terzijde schuiven omdat het ‘lastig’ is? Of neem de aflevering over de list van de Gibeonieten, waarin Jozua vriendschap sluit met de wereld. Dat is iets wat vandaag de dag ook gebeurt in gemeenten. Deze serie geeft genoeg stof om over na te denken!

Over Theo Niemeijer

Theo is geboren in 1952 en is getrouwd met Heleen en vader van drie kinderen. Hij studeerde boomteelt/tuinaanleg in Boskoop, tuinarchitectuur in Utrecht en theologie aan de Bibelschule te Brake in Duitsland. Theo was 19 jaar lang predikant bij de Vrije Baptistengemeente Enschede en is daarnaast al meer dan 35 jaar redacteur van ‘Het Zoeklicht’.

‘De strijd om het beloofde land’ met Theo Niemeijer is te zien vanaf 8 december elke vrijdag om 19:30 uur bij Family7 of online via Family7+.

Afl. 01 8 dec. 19:30 uur Het beloofde land
Afl. 02 15 dec. 19:30 uur Jozua als nieuwe leider
Afl. 03 22 dec. 19:30 uur De Jordaan als grensrivier
Afl. 04 29 dec. 19:30 uur De beslissende rol van Gods’ Woord
Afl. 05 5 jan. 19:30 uur De redding van Rachab
Afl. 06 12 jan. 19:30 uur Door de Jordaan
Afl. 07 19 jan. 19:30 uur De besnijdenis en het Paasfeest
Afl. 08 26 jan. 19:30 uur Een wonderlijke ontmoeting
Afl. 09 2 feb. 19:30 uur Jericho overwonnen
Afl. 10 9 feb. 19:30 uur De nederlaag bij Ai
Afl. 11 16 feb. 19:30 uur De list van Gibeon
Afl. 12 23 feb. 19:30 uur Het land in bezit genomen
Afl. 13 1 mrt. 19:30 uur Kaleb krijgt eerst Hebron

Family7

Family7 is de christelijke televisiezender en te ontvangen in ca 4,5 miljoen huishoudens via o.a. de volgende kabel- en glasvezelproviders: Ziggo 230, KPN 78, Solcon 300, Telfort 78, XS4ALL 78 e.v.a. Voor alle andere aanbieders en het uitzendgebied kijk op: www.family7.nl. Via Family7+ kan je live tv kijken én alle programma’s on demand terugkijken: www.family7.nl/plus

Foto’s: Joshua Grassnick
Auteur: Hillianne van Oordt
Web: www.family7.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies