Elke dag een lichtje extra – Stille tocht in Den Haag

Vanmorgen liepen we mee met de stille tocht voor Israël’s, 135 ontvoerden die nog vastzitten in de krochten van Hamas, waaronder een baby en een vierjarig kind. We liepen door het centrum van Den Haag, langs het gebouw van de Tweede Kamer, waar vandaag de nieuwgekozen kamerleden aan hun taak zijn begonnen. Daarna langs het gebouw van het Rode Kruis.

Op beide locaties werd door het overhandigen van een poster opnieuw aandacht gevraagd voor het lot van de gegijzelden. Verder was het over het algemeen, zoals Sara van Oordt had verwoord, ‘oorverdovend stil’. Geen kreten, slogans en geroep. Alleen het geschal van een sjofar doorbrak zo nu en dan de stilte. Zo was het een waardig getuigenis van solidariteit met Israël, kundig georganiseerd door Christenen voor Israël en het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI).

Rabbijn Jacobs

Voorafgaand aan de tocht waren er vier sprekers, ingeleid door Sara van CVI. De laatste spreker was rabbijn Jacobs. Hij moedigde de toehoorders aan om een Chanoeka kandelaar voor het raam te zetten. De symboliek van elke dag één lichtje meer ontsteken, is het verspreiden van licht en sjalom in deze donkere tijd. Dus niet met acht lichtjes beginnen en elke dag een lichtje minder, maar juist elke dag een lichtje meer. Want alleen door goed te doen kan het kwaad en de duisternis verdreven worden. Dat is precies wat we vandaag probeerden te doen.

Auteur en foto’s: Sybe de Vos
Web: www.cvi.nl
Informatie: www.cidi.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies