Amir Tsarfati: We zien een toename van 7/10-ontkenners

Shalom vanuit de kille staat Missouri! Ik ben dinsdagavond aangekomen na vijf dagen in Miami en mijn lichaam protesteert en twijfelt aan mijn keuzes. Ik ben hier echter voor een geweldige reden! Gisteravond had ik de gelegenheid om les te geven over “Wat is de volgende stap voor Israël?” in de Abundant Life Church in Lee’s Summit.

Phil Hopper was zo vriendelijk om een speciale midweekse samenkomst te organiseren zodat ik het voorrecht had om Gods Woord met zijn gemeente te delen. Dank aan iedereen die gekomen is en aan alle harde werkers die dit mogelijk hebben gemaakt. Dit was officieel mijn laatste toespraak in de VS tot 2025! Nu is het tijd om terug te gaan naar mijn huis in Israël.

Washington D.C.

Wat een bijzondere reis naar Amerika is het geweest! Mijn tijd in Washington D.C. was een moment waarvan ik nooit had durven dromen. Ik wil beginnen met het bedanken van Ambassador Services International (ASI), geleid door mijn vrienden Steve en Sarah Berger, voor het plannen van mijn tijd daar. Mijn grote dank gaat ook uit naar Tony Perkins, voorzitter van de Family Research Council, en voormalig stafchef van president Trump, Mark Meadows, voor jullie noodzakelijke hulp bij het organiseren van al mijn ontmoetingen.

Dank aan de senatoren

Zelden worden senatoren en vertegenwoordigers bedankt voor het werk dat ze doen, dus ik wil je aanmoedigen om de tijd te nemen om telefonisch of per e-mail contact op te nemen met de volgende leden van het Congres en hen te bedanken voor hun ontmoeting met mij.

Het was hun echte zorg voor Israël die hen ertoe bracht om hun tijd met mij te delen. Bedank Sen. Bill Hagerty (TN), Sen. Ted Budd (NC), Rep. Kevin Hern (OK), Rep. Greg Steube (FL), Rep. Doug LaMalfa (CA), Rep. Warren Davidson (OH), Rep. Dan Bishop (NC), Rep. Andy Ogles (TN), Rep. Barry Moore (AL), en Rep. Alex Mooney (WV).

Na de tijd in Washington, D.C., ontmoette ik Steve Yohn in Miami waar we het vierde deel in onze Nir Tavor Mossad Thriller serie uitwerkten. Hoe geweldig ik onze laatste roman, Out of the Far North, ook vind, ik kan niet wachten tot de volgende uitkomt. Het verhaal begint op 7 oktober 2023 en gaat over de mogelijke wereldwijde gevolgen van dat afschuwelijke bloedbad. Het wordt een krachtig boek vol actie dat je niet wilt missen.

Gijzelaars vrijgelaten

Het zijn een paar moeilijke weken geweest in Israël. Met de terugkeer van een aantal van onze gijzelaars kwamen ook de verhalen over hun gevangenschap. Toen die voor het eerst begonnen binnen te druppelen, waren veel waarnemers verbaasd over hoe rustig ze waren. Geen grote uitingen van emoties, goed of slecht. Nu is naar buiten gekomen dat Hamas de gijzelaars Clonazepam gaf, een kalmerend middel, zodat ze vredig zouden lijken als ze terugkeerden. Zodra de drugs uitgewerkt waren, werd de realiteit van Hamas’ gevangenschap van deze onschuldigen duidelijk.

Geen bezoek van het Rode Kruis

Omdat de tijd verstrijkt en de stemmen van de ontkenners luider worden (waar ik het zo meteen over zal hebben), wil ik hier een aantal onthullingen van de gijzelaars op een rijtje zetten die ik in mijn Telegram-kanaal heb beschreven. Veel gevangenen werden geëxecuteerd, kregen geen medische behandeling en werden uitgehongerd. Vrouwen werden in kooien gehouden. Sommige gijzelaars werden gedwongen toiletpapier te eten. Ze werden gescheiden van hun families, kregen te weinig slaap en licht en werden gedwongen om naar de gruweldaden van 7 oktober te kijken. Oudere vrouwen moesten op plastic stoelen slapen. Kinderen werden gebrandmerkt met uitlaatpijpen, werden gedwongen om te fluisteren en mochten niet huilen. De daders sloegen de gijzelaars, hielden hen in eenzame opsluiting, ontzegden hen basishygiëne en sloten hen op in krappe ruimtes. Ze ontzegden hen informatie over hun families en dwongen hen deel te nemen aan vernederende propagandavideo’s. Hun uitzichtloosheid werd nog vergroot door het feit dat ze niet eens bezoek kregen van het Rode Kruis.

Wat nog verschrikkelijker is, is dat we nog maar aan het begin staan. Er worden nog veel gijzelaars vastgehouden. Ook van de kinderen hebben we nog niets gehoord. Professor Itay Pesach, hoofd van het kinderziekenhuis in Tel Aviv, zei: “Wanneer de kinderen hun verhalen beginnen te vertellen, zal niemand van ons ‘s nachts kunnen slapen.”

Vergeet nooit wat voor martelingen er werden uitgevoerd op degenen die door Hamas werden gedood. Vergeet nooit wat voor martelingen er gepleegd werden op diegenen die Hamas liet leven.

De toename van 7/10-ontkenners

Zoals zo vaak gebeurt bij radicaal links, neemt het volume van hun stemmen toe in directe verhouding tot de domheid van hun argumenten. De 7 oktober-ontkenners zijn nu op volle sterkte. Ik vind het verbazingwekkend dat het bewijs, waarvan een groot deel door Hamas zelf is gefilmd, zo groot kan zijn, en toch kunnen ze nog steeds zeggen dat het nooit is gebeurd. Net als de drie apen zien ze geen kwaad en horen ze geen kwaad. Maar deze aanhangers van het nazi-achtige Hamas houden er zeker van om kwaad te spreken. Ze spreken het in protesten en voor Joodse delicatessenwinkels en in regeringsgebouwen en in universiteitslokalen en op grote nieuwsnetwerken.

Ze noemen de slachtoffers de daders

Wat zo interessant is, is dat dit dezelfde mensen zijn die hun brood verdienen met het creëren van een slachtofferklasse op basis van ras of geslacht of levensstijl of regering. Maar in dit specifieke geval draaien ze het om en noemen ze de slachtoffers de daders. Wat is het enige verschil? Deze slachtoffers zijn Joden.

Het schaamteloze antisemitisme is verschrikkelijk

Toen de “Me too” beweging ontstond, was die gebaseerd op de ongefundeerde herinnering van één vrouw aan een gebeurtenis tientallen jaren eerder. Toch werd er geëist dat iedereen haar moest geloven. Nu hebben we honderden incidenten met enorme hoeveelheden video en forensisch bewijs, en dezelfde academici, mediamensen en radicale elites zijn ontkenners geworden. Het schaamteloze antisemitisme is echt verschrikkelijk.

De BBC veranderde radicaal

Gelukkig zijn er mensen die het bewijs beginnen te accepteren. De BBC veranderde radicaal van toon toen ze het bewijs van seksueel geweld eindelijk met een kritisch oog bekeken. Anderen beginnen zich te realiseren dat het Palestijnse volk niet anders is dan Hamas. Een recente opiniepeiling toonde aan dat 75% van de Palestijnen steunt wat Hamas deed tijdens het bloedbad van 7 oktober. Slechts 13% was ertegen.

Hamas verbreekt staakt-het-vuren

In een beweging die absoluut niemand schokte die ook maar iets van Hamas begrijpt, had de terroristische organisatie slechts zeven dagen nodig om het staakt-het-vuren te verbreken. Blijkbaar waren ze klaar met het verplaatsen van al hun voorraden en personeel, want afgelopen donderdag begonnen ze raketten te sturen naar de Israëlische stad Sderot. Dit was precies de zet waar de Israël Defense Forces (IDF) op zaten te wachten en de militairen lanceerden onmiddellijk hun volgende stappen.

Broeinest van tunnels

Op dit moment zijn er twee belangrijke aandachtspunten. Ten eerste is er de vernietiging van de Gazaanse stad Khan Yunis. Dit is een broeinest van tunnels en militaire faciliteiten. De IDF waarschuwde de burgers van tevoren, waardoor een massale uittocht van burgers op gang kwam. Toen begonnen de bombardementen en die waren massaal. Tegelijkertijd heeft het Israëlische leger langs de kust ten noorden van het vluchtelingenkamp Shatti vijf grote pompen geplaatst. Met deze machines beginnen ze de kilometerslange tunnels onder water te zetten met zeewater. Het zal even duren, maar uiteindelijk zullen de ratten uit hun ondergrondse holen worden verjaagd.

Mogelijke handel met voorkennis rond 7/10

Zowel de New York University als de Columbia University hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar de activiteiten op de New York Stock Exchange en de Tel Aviv Stock Exchange rond de aanval van 7 oktober. Zij beweren dat er een ongebruikelijke trend was van short-selling van aandelen van Israëlische bedrijven voorafgaand aan de aanval. Het is mogelijk, zo melden deze studies, dat er mensen waren die van tevoren op de hoogte waren van de aanval en daardoor enorm profiteerden. Autoriteiten in zowel Israël als de VS onderzoeken nu de beschuldigingen.

Hamas-leiders zullen het doelwit zijn

In 1972 gaf premier Golda Meir de toestemming voor Operatie Gods toorn na de moord op Israëlische atleten tijdens de Olympische Zomerspelen in München. In het kader van deze actie kreeg de Mossad het groene licht om waar ook ter wereld alle leden van de Palestijnse militante groep Zwarte September, die deelnamen aan de terroristische actie, te doden. Premier Benjamin Netanyahu heeft gezworen dat alle leiders die verantwoordelijk zijn voor het bloedbad van 7 oktober zullen worden opgejaagd en gedood, net als hun voorgangers van Zwarte September. Er is geen land waar ze naar toe kunnen vluchten, geen stad waar ze zich kunnen verbergen die hen zal weerhouden van de meedogenloze gerechtigheid van een natie die nooit zal vergeten.

Iran en Turkey

Niet elke nationale leider is blij om dit te horen. Iran heeft gezegd dat het de leiders van Hamas zal beschermen. De Turkse president Erdogan heeft gedreigd dat Israël een hoge prijs zal betalen als Hamas-functionarissen op zijn grondgebied worden gedood. Ik durf te wedden dat Erdogan deze woorden zal moeten waarmaken. De luxe hotels van Qatar en Istanbul zijn altijd de favoriete hangplekken geweest van de miljardair Hamas-leiders.

Blinkens perfecte timing

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken kwam midden vorige week naar Israël om Israël aan te moedigen het staakt-het-vuren met Hamas te verlengen. Hij werd echter gedwongen om zijn retoriek te veranderen. Op het tarmac voor zijn vertrek vertelde hij de pers dat Hamas de wapenstilstand had verbroken door een terroristische aanval uit te voeren in Jeruzalem en raketten af te vuren op Israël. In plaats van een langer staakt-het-vuren te steunen, moedigde hij andere tactieken aan in de manier waarop Israël de oorlog voert. Ik weet zeker dat de generaals in de IDF zijn suggesties alle aandacht zullen geven die ze verdienen.

Amir Tsarfati

Amir Tsarfati is een geboren Israëli en voormalig majoor in het Israëlisch leger (IDF). Hij is de oprichter en directeur van Behold Israel. Dit is een non-profitorganisatie die Bijbels onderwijs geeft door middel van rondleidingen, conferenties en social media, en vanuit een Bijbels en profetisch gezichtspunt nieuws en informatie over Israël biedt.

Amir is getrouwd en heeft vier kinderen. Zijn huis in Noord-Israël kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon), en dit is een voortdurende herinnering aan de opdracht die hij van de Heer gekregen heeft om vanuit de Bijbel onderwijs te geven over Gods plannen voor de eindtijd.

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org
Deze tekst is vertaald vanuit de nieuwsbrief van Amir van vrijdag 8 december.

Meer berichten van Amir zijn te vinden op: 
YouTube: www.youtube.com
Telegram:  t.me/beholdisraelchannel
Facebook:  facebook.com/beholdisrael
Instagram: instagram.com/amir.tsarfati

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies