Reinier Sonneveld brengt derde deel Liedjesbijbel uit

Twaalf jaar lang elke maand een nieuw kinderlied en vertelling over een Bijbelverhaal. Dat is het doel van het collectief ‘Liedjesbijbel’, een initiatief van onder andere schrijver Reinier Sonneveld. In 2019 verscheen bij de Vuurbaak de eerste bundel: een boek en cd met 12 liedjes en vertellingen. Vorig jaar kwam deel 2 uit. Nu ligt deel 3 in de schappen. De liedjes en verhalen zijn ook te beluisteren via www.liedjesbijbel.nl en Spotify.

Het boek is te gebruiken als kinderbijbel. De initiatiefnemers gaan in chronologische volgorde door de bijbel. Deel 1 begint bij de schepping. In deel 2 staan vooral verhalen over Jozef en Mozes. Interessant is dat er na Pesach, het feest van de bevrijding uit Egypte, een sprong wordt gemaakt naar het Nieuwe Testament. De schrijvers vertellen dat ook Jezus Pesach vierde. Hij stelde daarna het Avondmaal in en legde een link tussen het bloed van het Pesach-lam en Zijn bloed. In deel 3 volg je het volk dat door de woestijn doolt en daarna door de Jordaan het beloofde land in trekt. Ze maken een herinneringsplek met twaalf stenen om dit niet te vergeten. Sonneveld schreef hierover het lied ‘Als stenen konden praten’.

Jordaan

In het 3e deel is er aandacht voor rechters als Gideon, maar er staat ook een verhaal over Ruth in. Verder wordt er ook in deze bundel een link van het Oude naar het Nieuwe Testament gelegd. We lezen dat Jezus wordt gedoopt in de Jordaan waar het volk eens doorheen trok naar het beloofde land. Na het verhaal over Jericho staat het verhaal van Zacheüs. Zijn muren vielen ook en hij liet Jezus niet alleen in zijn huis maar ook in zijn hart toe. En zijn leven veranderde.  
Het boek bevat vragen, opdrachten, weetjes en gebeden. Op www.liedjesbijbel.nl staan kleurplaten, karaokeversies en bladmuziek van de liedjes. Ook is het mogelijk om de Bijbelverhalen te luisteren. Families kunnen zich zo online voor laten lezen.  

Samenwerking

Voor de Liedjesbijbel ging Reinier Sonneveld de samenwerking aan met diverse auteurs en muzikanten waaronder Bas van Nienes en Lydia van Maurik. Met eigentijdse muziek en helder taalgebruik is de Liedjesbijbel geschikt voor het hele gezin, ook als kinderen en ouders minder bekend zijn met de Bijbel. Naast het boek is er een de cd uitgebracht waar de liedjes op staan. 

Auteur: Rosanne de Boer
Web: www.liedjesbijbel.nl
Foto: Videostill YouTube
Liedjesbijbel 3, Vuurbaak, 2023, 84 blz’s, 16,99 euro, 
978 90 5560 626 9, cd: 9,99 euro 

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies