Dirigent Maarten Wassink 25 jaar ambassadeur bij World Vision

AMERSFOORT – Afgelopen weekend is koordirigent Maarten Wassink verrast door World Vision tijdens het een-na-laatste concert van The Young Messiah 2023. Al 25 jaar is hij vol trots ambassadeur van World Vision. Hij heeft honderden kinderen geholpen aan een sponsor door onder andere in zijn werk als koordirigent van The Choir Company mensen te inspireren om bij te dragen aan een betere toekomst voor kwetsbare kinderen.

“Tijdens een aantal van de concerten van Continental Singers in Amerika deed World Vision een oproep om sponsor te worden. Ik was toen dirigent van deze groep. Toen ik in 1998 begon met mijn eigen koorprojecten, wilde ik graag in contact komen met World Vision om te kijken of ik iets voor hen kon betekenen tijdens mijn concerten. Ik heb World Vision gebeld en we deden een try-out. Dat voelde goed! In de samenwerking heette het nog geen ambassadeur, er waren uberhaupt nog geen ambassadeurs van World Vision. Maar dit was de eerste stap,” vertelt Maarten Wassink.

De rol van ambassadeurs

Ambassadeurs zijn belangrijk voor ontwikkelingsorganisatie World Vision. Door ambassadeurs kan World Vision de wereldwijde situatie van kinderen in nood bij het grote publiek onder de aandacht brengen. Maarten is dus van onschatbare waarde. “Ik ben dankbaar met een ambassadeur als Maarten. Door hem hebben honderden kinderen nu voedsel, water en een veilige omgeving waarin ze kunnen opgroeien,” vertelt Marco van der Graaf, CEO van World Vision Nederland.

Reizen van Maarten

Tijdens zijn 25 jaar als ambassadeur is Maarten Wassink diverse keren als ambassadeur mee geweest op reis naar één van de projectlanden. Hij ging drie keer naar Sambas in Indonesië. Deze bezoeken maakte veel indruk op hem: ‘’Tijdens een veldreis met World Vision reden we op een slechte, lange weg met kuilen door de bergen in Kaliau, Indonesië. Toen we aankwamen bij een dorpje renden er ontzettend veel kinderen op ons af. Istarina, een meisje uit het dorp, pakte mijn hand. Ik kende haar niet en zij mij ook niet, maar ze was totaal niet terughoudend. Het voelde alsof zij heel goed wist waar World Vision voor kwam. Het leek alsof ze daarmee zei: ‘Ik wil een betere toekomst.’”

U leest hier meer informatie over het project in de Sambas: > Sambas
Lees hier het interview met Maarten Wassink: > Maarten Wassink

Over World Vision

World Vision is een christelijke humanitaire organisatie die zich inzet voor de meest kwetsbare kinderen, waar ze ook wonen en wat hun achtergrond ook is. We willen ze geven wat ze nodig hebben om armoede te overwinnen en hun wereld te veranderen. Zodat vreugde weer een plek krijgt in hun leven. World Vision werkt daarbij samen met gemeenschappen, donoren, partners en overheden in meer dan 100 landen.

Auteur: Ingrid Kraaikamp
Web: www.worldvision.nl
Foto’s: World Vision

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies