Als ik refo-schoolmeiden zie met die korte rokjes… alsjeblieft, trek een broek aan!

Dit fragment is uit een preek van ds. M. Klaassen over Mattheüs 5: 29 en 30: ‘Als dan uw rechteroog u doet struikelen, ruk het uit en werp het van u weg, want het is beter voor u dat een van uw lichaamsdelen te gronde gaat en niet heel uw lichaam in de hel geworpen wordt. En als uw rechterhand u doet struikelen, hak hem af en werp hem van u weg, want het is beter voor u dat een van uw lichaamsdelen te gronde gaat en niet heel uw lichaam in de hel geworpen wordt.’

Reacties via YouTube:

  • Wij hebben hier vlakbij ook zo’n school waar dat gebeurd. De jongens zie ik trouwens vaak stiekem samen sigaretjes roken. Over die rokjes vraag ik me naast die ouders ook af waarom de leraren en de school zelf dit toestaan?
  • Mijn man komt uit een ander werelddeel en is sinds een jaar of 8 in Nederland. Op een dag, een jaartje geleden, reden wij in de auto en kwam er een groepje reformatorische meisjes (ik denk vanuit school) in tegengestelde richting aangefietst. Ze droegen allemaal een kort zwart rokje met een panty, je kon zo de rokjes in kijken. Ik probeerde hem uit te leggen dat deze meisjes uit streng gelovige, Christelijke gezinnen komen en dat ze uit de Christelijke school kwamen gefietst en op zondag netjes 2 keer in de kerk zitten, maar hij dacht dat ik een grapje maakte en begon te hikken van het lachen. Toen hij eenmaal mijn gezicht zag begreep hij dat ik het meende en toen sloeg zijn stemming om. Het eerste wat hij zei was: ‘waar is hun vader? Welke ouders laten hun dochter zo naar buiten gaan?’
    Ik vergeet dit voorval nooit meer. Ik schaam mij hier heel erg voor. Mijn man begint reformatorische meisjes te herkennen op straat (het is voor een buitenstaander lastig om subculturen te herkennen) en spreekt er vol schande over. Het is ook schaamteloos.
  • Wij hebben nu zelf een dochter en ik kan mij niet voorstellen dat ik haar zulke rokjes laat kopen. Hoe kunnen ouders er tegenaan lopen? Ga dan met je kind mee shoppen en stel grenzen.
  • Ik denk dat je kinderen beter op een normale school kan doen dan leren ze nadenken over hun leef en denkwijze door ons kent ons is de kans groot dat het mis gaat ik hoor heel vaak opmerkingen over Refo’s en niet in de beste zin van het woord ook op zakelijk gebied.
  • Ja, de pijn van veel te korte rokjes en dat juist door refomeiden, wordt denk ik wel breed gedragen, door veel ouders, ze (die meiden)beseffen schijnbaar niet, dat ze net zo goed een bordje op hun buik kunnen hangen, met de tekst er op; Pak me dan, als je kan, meiden, je bent precies even mooi, als je rokken op knielengte zijn, dan roep je geen boze zondige verlangens op, niet alleen bij jongens, maar ook bij elke gezonde getrouwde man, de man die op je mooie lichaam afkomt maakt je niet gelukkig, wel hij, die het meest van je ziel wil houden, als je samen de HEERE zoekt, mag je in de intimiteit van het huwelijk, je mooie lichaam aan je man schenken, dat bedoeld de HEERE met; Die 2 zullen tot 1 vlees zijn!

Web: @evangelieherauten
Auteur: ds. M. Klaassen

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies