Ruissen: China hindert geloofsvrijheid

Europa moet de relatie met China grondig herzien. We zijn te afhankelijk van China. Concrete maatregelen zijn nodig tegen Chinese inmenging en spionage in Europa. Dat zei Europees Parlementslid Bert-Jan Ruissen (SGP) dinsdagavond in een debat over China.

Ruissen noemde het terecht dat een rapport van het parlement veel aandacht wijdt aan de voortdurende schending van mensenrechten in China. “Neem nu godsdienstvrijheid. Nieuwe wetgeving zorgt voor steeds strenger toezicht van de éénpartijstaat op religieuze activiteiten”, zei Ruissen.

Gelovigen

Cameratoezicht, intimidatie en arrestaties van gelovigen zijn aan de orde van de dag. Of het nu gaat om christenen, Oeigoeren of Tibetanen.” De Chinese staat dwingt kerken en andere religieuze instellingen nu tot partijpropaganda .

“Hier past niets minder dan een krachtige veroordeling”, stelde Ruissen. “Ik hoop dat Raad en Europese Commissie dit actief aan de orde stellen in de dialoog met China.”

Ruissen noemde in dit verband tevens op Taiwan, wat China graag wil inlijven. “Het is tevens van strategisch belang om de banden tussen de EU en Taiwan te verbeteren. Taiwan is tenslotte wèl een betrouwbare en democratische partner die een belangrijke rol speelt op het gebied van technologie en handel.”

Bert-Jan Ruissen

Bert-Jan Ruissen (1972) is sinds 2 juli 2019 lid van het Europees Parlement, als lid van de fractie van Europese Conservatieven en Hervormers. Hij was lijsttrekker van de SGP bij de Europese verkiezingen 2019. De heer Ruissen was coördinerend beleidsambtenaar landbouw en innovatie op het ministerie van Economische Zaken en fractievoorzitter van de SGP in de gemeenteraad van Krimpen aan den IJssel. In het Europees Parlement is de heer Ruissen lid van de commissie landbouw en plattelandsontwikkeling en de commissie visserij.

Twitter: twitter.com/SGPnieuws 
YouTube: youtube.com/SGPnieuws   
Meer informatie: www.eurofractie.sgp.nl
Auteur: Bert-Jan Ruissen – Kees Bos

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies