GlobalRize gaat internationaal van start

Per 1 januari 2024 gaat GlobalRize Internationaal van start. Hiermee wordt de zendingsorganisatie GlobalRize, die online het evangelie brengt met honderden Nederlandse en buitenlandse vrijwilligers, definitief een internationale organisatie. Marten Visser, nu missionair directeur van GlobalRize, wordt directeur van GlobalRize International.

Frans de Lange, nu operationeel directeur van GlobalRize, wordt per 1 januari algemeen directeur van GlobalRize Nederland.

De wereld met het evangelie bereiken

GlobalRize Nederland speelt in de nabije toekomst een cruciale rol binnen GlobalRize International. De andere afdelingen van GlobalRize worden vanuit Nederland gefaciliteerd en in de beginfase ook grotendeels gefinancierd. De verschillende afdelingen van GlobalRize worden zelfstandig en blijven met elkaar verbonden in GlobalRize International om gezamenlijk de wereld met het evangelie te bereiken.

GlobalRize bereikt wereldwijd een groeiend aantal mensen met het evangelie via internet. Sinds kort is meer dan de helft van alle vrijwilligers (ruim 850) van GlobalRize buitenlands.

Wereldwijd verbinden, lokaal bereiken

Online evangelisatie kan vanuit elke plek ter wereld gebeuren, zolang er maar internet is. Toch geldt ook voor internetzending dat mensen het best bereikt kunnen worden door mensen met dezelfde cultuur- en taalachtergrond. Daarom is het tijd voor GlobalRize om haar strategie aan te passen. Het oprichten van nationale afdelingen zal de organisatie helpen om effectiever te zijn en mensen die nog onbereikt zijn met het evangelie te bereiken; een belangrijk speerpunt van de organisatie.

Nationale afdelingen kunnen hun strategie om mensen met het evangelie te bereiken, afstemmen op hun doelgroep, namelijk de mensen dicht bij hen in de buurt. Nationale afdelingen zijn al opgericht in Nigeria, Zuid-Afrika en Kenia.

Nieuwe afdelingen in India, Latijns-Amerika en Verenigde Staten

Marten Visser zal gaan zoeken naar mogelijkheden om in Latijns-Amerika, India en de Verenigde Staten nieuwe nationale afdelingen op te zetten. Visser licht toe: “India is een belangrijk land voor ons, omdat dat het grootste land ter wereld is met het grootste aantal onbereikten. De Verenigde Staten zijn van belang, omdat daar veel Engelstalige christenen wonen en van daaruit ook substantiële financiële steun kan komen. In Latijns-Amerika zijn er al ongeveer 60 à 70 vrijwilligers actief, het wordt tijd dat zij zelfstandig gaan functioneren.”

Visser gaat de afdelingen in verschillende landen begeleiden om ze te helpen zoveel mogelijk vrijwilligers te werven en ze uit te dagen om hun eigen merken op te zetten. “Ik wil de afdelingen aanmoedigen om op hun eigen manier na te denken over internetzending en zelf dingen uit te gaan proberen. Onze kennis en ervaring zullen hen daarbij helpen. Het is van belang dat de mensen zelf verantwoordelijkheid oppakken en een goede strategie doordenken,” aldus Visser.

Internationale conferentie

In maart 2024 wordt de eerste internationale conferentie van GlobalRize gehouden. Voor deze GlobalConference zullen voor het eerst vertegenwoordigers van de andere nationale afdelingen en van de verschillende taalteams naar Nederland komen om elkaar te inspireren en te leren over internetzending.

Auteur: Esther Visser
Web: www.globalrize.nl / www.globalrize.org
Foto: GlobalRize Nederland

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies