Conferentie Opwekking in 2025 en 2028 naar het weekend van Hemelvaart

Putten, 15 december 2023 – Het onderzoek dat Opwekking heeft uitgevoerd naar de haalbaarheid om de Pinksterconferentie in de jaren 2025 en 2028 rondom het hemelvaartweekend te organiseren, is afgerond. De gesprekken met vrijwilligers en samenwerkingspartners hebben geen onoverkomelijke knelpunten opgeleverd. Dus dat betekent dat de plannen voor de conferentie rond Hemelvaart verder ontwikkeld kunnen worden.

Tegelijkertijd is Opwekking zich bewust van het feit dat deze keuze gevolgen heeft voor andere evenementen die tijdens Hemelvaart organiseren

De aanleiding voor het onderzoek was de vernieuwing van het contract met Walibi Holland. Tijdens de gesprekken werd duidelijk dat het niet mogelijk is om de Pinksterconferentie in 2025 en 2028 op het Walibiterrein in Biddinghuizen te organiseren. De reden daarvoor is dat in deze jaren de Pinksterconferentie laat valt en daardoor een te korte afbouw- en opbouwtijd ontstaat tussen de evenementen Opwekking en Defqon. Deze beide evenementen zijn in de loop der jaren flink gegroeid en daarmee is de overlap van werkzaamheden onoverbrugbaar.

Haalbaarheid

Het onderzoek dat Opwekking heeft uitgevoerd betrof de haalbaarheid van verschillende praktische en organisatorische zaken. Zoals allereerst de beschikbaarheid van vrijwilligers en coördinatoren, maar ook van materialen en tenten van leveranciers en het in kaart brengen van de gevolgen voor partnerorganisaties. Ook de impact op andere evenementen die met Hemelvaart worden georganiseerd, is onderzocht en besproken met de betreffende organisaties.

Conclusie

De conclusie is dat, hoewel er nog steeds grote uitdagingen zijn, er geen onoverkomelijke knelpunten zijn om de Pinksterconferentie in 2025 en 2028 tijdens het weekend rond Hemelvaart te organiseren. De andere jaren in de looptijd van het nieuwe contract, te weten 2026, 2027 en 2029, leveren geen planningsproblemen op. In die jaren organiseren we de Pinksterconferentie tijdens het pinksterweekend. Hoewel de organisatie beseft dat dit besluit consequenties heeft voor andere evenementen, is er op dit moment geen ander alternatief beschikbaar. Opwekking hoopt in gesprek en samenwerking met deze organisaties tot goede oplossingen te komen.

Een volgende stap is vaststellen van de exacte conferentiedata en het programma op hoofdlijnen. Daar gaan de verschillende teams van Opwekking mee aan de slag. Verdere informatie hierover volgt te zijner tijd.

Web: www.opwekking.nl
Auteur: Maartje Dekens
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies