Kerstconcert in Veenendaal met Filiae, Ralph van Manen en Revelation

Fotoverslag – Vrijdag 15 december werd het slotconcert gegeven in De Basiliek in Veenendaal. Ralph van Manen en de zussen van Vocal Group Filiae zongen samen met gospelkoor Revelation diverse kerstliederen. Eerder werden er al concerten gegeven in Lopik, Veendam en Nijkerk. De zaal luisterde en zong mee met de herkenbare kerstliederen die het prachtige kerstverhaal vertelden.

Ralph van Manen

Ooit zegde Ralph van Manen zijn baan in de hulpverlening op en startte hij een carrière als soloartiest. Hij is een bekende voor velen, mede dankzij zijn pakkende songs, waarvan ‘Testify to love’ nog altijd de bekendste is. “Het liefst schrijf ik liedjes. Dan verlies ik echt de tijd uit het oog.” Ook deze kerst neemt hij ons mee in het verhaal achter de verschillende liedjes die hij schreef in de loop der jaren, inclusief die van zijn meest recente album ‘De Liefde Nog Het Meest’.

Vocal Group Filiae

De meiden van Vocal Group Filiae worden ook wel de zingende zussen genoemd en willen juist die speciale band laten zien tijdens hun concerten. De sound van hun muziek is fris en speels. “We genieten enorm van vocal harmony, het meerstemmig zingen. Maar het mooiste is het om bezoekers mee te nemen in onze verhalen, en ons geloof in God. Dat hopen we tijdens deze kersttour ook te doen.” Vorig jaar presenteerde Filiae de kerst EP ‘A Christmas Cocktail’. Een mooie gelegenheid om ook daarvan liedjes te laten horen!

Gospelkoren

De gospelkoren die per avond meewerkten zijn bekend in de regio, en weten stuk voor stuk het publiek te boeien met betekenisvolle en swingende kerstnummers. El Shaddai, wat ‘de Almachtige’ betekent, opende de kersttour op 7 december in Lopik, en vierde eerder dit jaar haar 35-jarig bestaan. Alle koren zingen enkele songs samen met Ralph en Filiae, en dat betekent elke avond sfeervol kerstfeest.” Op 9 december in Veendam was dat Homecoming, die met hun typische Southern Gospel sound mensen willen bemoedigen in geloof. Op 14 december in Nijkerk werkte Tin Speransa mee; in het Papiaments betekent dit ‘Heb hoop’. In hun liederen klinkt de boodschap van Hoop altijd door. En vandaag op 15 december in Veenendaal deed Revelation mee, het enthousiaste interkerkelijk koor dat al aan diverse edities van Kerst in de Basiliek heeft meegewerkt.

Meer informatie en tickets: www.eventsforchrist.nl
Meer over Ralph: www.ralphvanmanen.nl
Over Vocal Group Filiae: www.filiae.nl
Koor: www.gospelkoor-revelation.nl
Foto’s: © Henk-Jan Oudenampsen

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies