Actieweek voor de voedselbanken

In de periode van 6 tot 14 januari wil de Protestantse Kerk in samenwerking met Kerk in Actie zoveel mogelijk dozen vullen voor de voedselbanken. De voedselbanken helpen zo’n 38.000 huishoudens. Als iedere gemeente van de Protestantse Kerk die week minstens 25 dozen vult, zijn die allemaal één week lang van voedsel voorzien.

Veel kerkelijke gemeenten zamelen het hele jaar spullen voor de voedselbank in. Toch wil de Protestantse Kerk in de tweede week van januari een extra actieweek houden, omdat in de maand januari normaal gesproken minder binnenkomt dan in andere maanden. Terwijl januari juist vaak een dure maand voor veel mensen is. 1.2 miljoen mensen leven onder de armoedegrens. De voedselbank helpt wekelijks 120.000 mensen met voedselhulp en gaat zo voedselverspilling tegen. Voedselbanken Nederland is de koepelorganisatie voor 172 voedselbanken.

Leuke actie met de jeugd

Deze actie kan ook heel goed gekoppeld worden aan spellen als sirkelslagKerstChallenge of de PaasChallenge. Samen met kinderen en tieners diaconaal bezig zijn, is heel inspirerend. 

Hoe gaat de actie in zijn werk?

Kerk in Actie stelt gratis dozen beschikbaar waar die in verzameld kunnen worden. Kerk in Actie zorgt er in samenwerking met de Voedselbank voor dat de dozen terecht komen op de plekken waar er tekorten zijn. Dat kan dus een andere voedselbank zijn dan de voedselbank waar uw gemeente contact mee heeft. 

Toezegging aantal dozen in actieweek

Laat via het formulier op de website van Kerk in Actie weten dat je meedoet aan de actieweek. Let op: dit is nog geen daadwerkelijke bestelling, maar een inventarisatie. Zo kunnen wij ervoor zorgen dat er in januari voldoende dozen beschikbaar zijn. Het daadwerkelijk bestellen van de dozen doe je later. De dozen zijn per 25 stuks te bestellen.

Meer informatie: www.kerkinactie.nl
Auteur: www.protestantsekerk.nl
Foto: Kerk in Actie
Meer informatie: www.voedselbanken.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies