De Stadskerk: Christmas Urban Walk in Groninger binnenstad

De Stadskerk in Groningen start in samenwerking met de gemeente Groningen een nieuw initiatief in de weken richting Kerst. Op zaterdag 16 en zondag 17 december kunnen belangstellenden deelnemen aan de Christmas Urban Walk. Burgemeester Koen Schuiling zal de opening van de allereerste Christmas Urban Walk verrichten. 

Geïnteresseerden kunnen in een wandeling op allerlei hotspots in de Groninger binnenstad kennismaken met het verhaal rond de geboorte van Jezus. De start van de wandelroute is op de Nieuwe Markt in Groningen, waar deelnemers via het scannen van een QR-code weten dat ze van ‘station’ naar ‘station’ lopen. Langs de routes staan vrijwilligers van De Stadskerk om de wandeling in goede banen te leiden.

De mooiste binnen- en buitenlocaties

De wandelaars passeren de mooiste binnen- en buitenlocaties van de stad Groningen, waar via dans, kunst en muziek het Kerstverhaal wordt verteld. Deelnemers komen tijdens de wandeling onder meer in Forum Groningen en het Groninger Stadhuis.

Kerstverhaal

‘We willen het verhaal rond de geboorte van Jezus aan zoveel mogelijk mensen laten zien’, legt pastor Mark Stoorvogel uit. ‘Deelnemers aan de wandeling krijgen het Kerstverhaal op een bijzondere, eigentijdse manier te zijn. Ze kunnen aan het einde van de wandeling in gesprek met onze vrijwilligers, om door te praten over hun ervaringen tijdens de wandeling.’

Gratis

De Christmas Urban Walk is gratis toegankelijk en is voor jong en oud. Deelnemers kunnen kiezen voor een wandeling van 30 minuten of een uur. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Kerstnachtdiensten

Naast de Christmas Urban Walk organiseert De Stadskerk ook dit jaar de bekende Kerstnachtdiensten. De Stadskerk heeft dit jaar gekozen voor het thema ‘Licht in de Nacht’. Bezoekers kunnen genieten van bekende kerstliederen, een hedendaagse musical en een hoopvolle boodschap.

Op zaterdag 23 en zondag 24 december zijn er in totaal zes diensten, beide dagen om 17.30, 20.00 en 22.30 uur. Voor deze diensten is het nodig een gratis ticket te reserveren via www.kerstinstad.nl. De Stadskerk vraagt bezoekers van de diensten zoveel mogelijk met de fiets te komen om zo de te verwachten parkeerdrukte te vermijden. Voor de bezoekers die wel met de auto komen, worden verkeersregelaars ingezet.

Kerstfamiliediensten

Op Eerste Kerstdag, maandag 25 december, zijn er twee Kerstfamiliediensten, om 9.00 en 11.30 uur. Door middel van zang, toneel en dans vieren we de geboorte van Jezus. Deze feestelijke familiedienst is voor jong en oud.

De Stadskerk

De Stadskerk is gevestigd aan de Friesestraatweg 221. De gemeente bestaat ‘om Gods liefde te ontvangen, te beantwoorden en door te geven’. Het verhaal van De Stadskerk is het verhaal van een handjevol mensen dat uitgroeide tot een kerk die door 3000 mensen bezocht wordt. Het is het verhaal van een kerk met een kloppend hart en grote visie voor de stad Groningen. Maar bovenal zijn het honderden verhalen van mensen die hun vertrouwen stelden op God en niet teleurgesteld werden.

Auteur: Klaas Oudman / Dennis de Valk
Foto: Stadskerk Groningen
Web: www.destadskerk.nl
Tickets: www.kerstinstad.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies