Noord-Koreanen kwamen tot geloof door Russische seculiere films

Seculiere films staan meestal niet bekend om hun evangelisatie-impact, maar toch kwam een Noord-Koreaanse familie tot geloof door films. Dat blijkt uit een van de brieven van ondergrondse christenen uit Noord-Korea, die een SDOK-zusterorganisatie onlangs ontving.

“Een familie die in Noord-Korea woont keek naar een aantal Russische films waarin mensen baden, naar de kerk gingen en het kruisteken maakten. De familie ging nadoen wat ze zag en leerde hoe ze moesten bidden uit de films”, zegt Richard Groenenboom van SDOK. “De Noord-Koreanen vertelden dat ze niet wisten tot wie ze aan het bidden waren.”

Eén van de gezinsleden ging vervolgens naar China en hoorde het Evangelie van iemand die ze ontmoet hadden”, aldus Groenenboom. “De Noord-Koreaan vroeg of hij naar een kerk kon worden gebracht, net zoals hij in de films had gezien. Daar leerde hij de basisprincipes van het geloof. Vervolgens keerde hij terug naar Noord-Korea om het geleerde met zijn familie te delen.

Bijbelverspreiding

De brief was een van de vele brieven die een zusterorganisatie van SDOK onlangs ontving van ondergrondse christenen in Korea. Deze zusterorganisatie verspreidt jaarlijks 40.000 tot 50.000 Bijbels in het Noord-Koreaanse dialect. Het gaat om Bijbels in gedrukte en elektronische vorm

Sommige Noord-Koreanen die een Bijbel krijgen, sturen een bedankbriefje via de contacten die de organisatie heeft. Dit zijn nog drie briefjes van Noord-Koreaanse ondergrondse christenen:

  1. “Wij mensen moeten in ons hart weten dat de hele wereld niet kan draaien door de kracht van mensen. Ik bid in mijn hart dat de liefde van God verspreid wordt onder de mensen in ons land, dat aan het afglijden is.”
  2. “Dit is iets wat we voelen als we in de wereld van mensen leven, maar deze wereld is een poel van zonde. Maar zij die kinderen van God zijn, bekeren zich van hun zonde tot de Heere en voelen echt diep in hun hart dat alles goed komt door de liefde en genade van God.”
  3. “De Heere heeft een grote deur van redding voor ons leven geopend, maar er zijn zoveel mensen die sterven omdat ze dit gezegende nieuws niet kennen. De Heere heeft ons als eerste geroepen voor dit werk. In Mattheüs 28:19-20 zei Hij: “Ga dan heen, onderwijs al de volken, hen dopend in de Naam van de Vader en van de Zoon en van de Heilige Geest, hun lerend alles wat Ik u geboden heb, in acht te nemen. En zie, Ik ben met u al de dagen, tot de voleinding van de wereld. Amen.” Hij zei dat er getuigd zal worden van het Evangelie en dat Hij altijd bij ons zal zijn tot de laatste dag van de wereld.”

Groeiende bijbelkennis

Volgens Richard Groenenboom weerspiegelen de brieven een groeiende kennis van de Bijbel en Bijbelse thema’s onder de ondergrondse christenen en andere Noord-Koreanen. Hieruit blijkt dat de invloed van de Bijbel op Noord-Korea toeneemt. Dit wordt ook bevestigd door onafhankelijke onderzoeken.

“Het North Korean Human Rights Information Center, een onafhankelijke ngo die gegevens verzamelt, meldde in het jaar 2000 dat geen enkele Noord-Koreaan met eigen ogen een Bijbel had gezien. Bij een onderzoek dat eind 2020 werd uitgevoerd bleek dat 8 procent van de gevluchte Noord-Koreanen meldde ooit een Bijbel te hebben gezien. We zijn God dankbaar dat Hij het werk om Noord-Korea met het Evangelie te bereiken, zegent”, aldus Groenenboom.

Over SDOK

SDOK (Stichting de Ondergrondse Kerk) is een interkerkelijke organisatie die zich inzet voor vervolgde christenen. We werken vanuit ons geloof in Jezus Christus en laten ons daarbij leiden door Gods Woord, de Bijbel. In de video hieronder hoor je meer van wat we doen.

Auteur: Anneke Houtman
Web: www.sdok.nl
Foto: Videostill SDOK

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies