Greijdanus Enschede en Zwolle in actie voor Verre Naasten

De afgelopen weken kwamen leerlingen van Greijdanus Zwolle en Greijdanus Enschede in actie voor twee projecten van mission-organisatie Verre Naasten. Vier Zwolse klassen deden allerlei zelfbedachte acties om geld in te zamelen voor een landbouw- en gezondheidsproject de kerk in Noordoost-India, zoals kerstkaarten verkopen, koekjes bakken en vogelhuisjes timmeren.

Een groepje van 6 jongens wandelde meer dan 40 kilometer, van Dalfsen naar de Duitse grens, en wist daarmee meer dan 1.500 euro aan sponsorgeld te verzamelen. Donderdag 21 december werd de totale opbrengst bekendgemaakt: 7863 euro! Op diezelfde dag was het ook feest in Enschede. Om het 100-jarige jubileum van de school te vieren, organiseerden de leerlingen een Kerstbazaar voor oud-leerlingen en familie. De leerlingen wisten met dit evenement 3000 euro op te halen voor de SMTK, een christelijke middelbare school op Papoea. Geweldig om te zien hoe deze scholieren hun talenten inzetten om in de donkere dagen voor Kerst wereldwijd het Licht te verspreiden! 

Verre Naasten

Wereldwijd ondersteunt Verre Naasten, samen met kerken in Nederland, lokale kerken en christelijke organisaties die in hun eigen omgeving het evangelie en de liefde van Jezus Christus willen delen, in woorden én daden. We verlangen ernaar dat steeds meer mensen Jezus leren kennen. Onze missie is: geloof delen wereldwijd! Wij geloven dat de verbinding tussen Nederlandse kerken en partner-kerken wereldwijd het mission-werk versterkt, ver weg en dichtbij. Doe je mee?

Web: www.verrenaasten.nl
Auteur: Lisette Vossebelt 
Foto: Greijdanus

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies