Als je een leugen lang genoeg hoort, klinkt het als waarheid

Amir Tsarfati: Shalom uit Israël! Ik hoop dat jullie allemaal een gezegende tijd hebben gehad met het vieren van de geboorte van de Messias. Het is vanwege Gods liefde voor ons dat Zijn Zoon, Jezus, naar deze aarde kwam om te leven, te sterven en weer tot nieuw leven op te staan. Door het offer van Jezus kunnen we eeuwig leven ontvangen, zoals we in de evangeliën lezen:

Ik bid dat je de vreugde en hoop die voortkomen uit een relatie met de Messias met je meeneemt het nieuwe jaar in. Het zal zeker een interessant jaar worden. Ik ben optimistisch als het gaat om de dingen in Gods Woord, omdat ik weet dat Hij Zijn plan aan het uitwerken is. Maar ik ben erg pessimistisch als het gaat om de toestand in de wereld. De invloed van de vijand in alle delen van de wereld neemt gestaag toe, omdat mensen, zelfs velen binnen de kerk, in zijn misleidingen trappen.

Weinig video-updates

Ik heb deze verslechtering van de waarheid uit de eerste hand gezien en ik moet toegeven dat het een tol van me heeft geëist. Het was al moeilijk genoeg om volledig ondergedompeld te worden in het nieuws over het bloedbad van 7 oktober en de lange nasleep ervan. Maar om getuige te zijn van het wijdverspreide antisemitisme, de leugens, het nepnieuws en de samenzweringstheorieën maakt het soms bijna ondraaglijk.

Sommige mensen hebben me gevraagd waarom ik de laatste tijd niet veel video-updates heb gegeven. Dat is omdat ik niet op anderen wil projecteren wat ik vaak voel. Mijn roeping is om het nieuws te presenteren en dat te doen door de lens van Bijbelprofetie. Ik wil niet dat mijn persoonlijke emoties die missie in de weg staan. Dus op dit moment laat ik me door de Heer dragen tijdens het genezingsproces, terwijl ik me concentreer op nieuwsverslaggeving via mijn Telegram-kanaal. Ik verwacht veel meer internetvideo-aanwezigheid naarmate CONNECT online komt.

Noordgrens

Wat Israël betreft, geloof ik dat het ergste van de oorlog nog niet begonnen is. Op dit moment vinden er alleen schermutselingen plaats aan onze noordgrens. Dat zal niet blijven duren. Zowel Hezbollah en hun Iraanse leiders als de generaals van de Israel Defense Forces (IDF) hebben hun strategieën gepland voor een totale oorlog over de Libanese en Syrische grenzen.

Leugens

Ongetwijfeld zal Israël de schuld krijgen van het conflict. De publieke opinie over Israël blijft verslechteren. Degenen die de tijd nemen om de geschiedenis van de regio te leren kennen, de gruweldaden van 7 oktober bestuderen en de genocidale bedoelingen van de Arabische en Perzische naties jegens Israël als reëel aanvaarden, zullen achter Jeruzalem en de mensen van het land staan. Maar de groeiende meerderheid verwerpt de waarheden op elk van deze gebieden, omdat ze opnieuw in de leugens van de grote bedrieger trappen.

Geen Joden – Geen Nieuws

Het lijkt erop dat alles wat Israël doet wordt verguisd in de media en in internationale regeringskringen. Maar als andere landen echte misdaden en wreedheden begaan, zwijgt de wereld. Ik heb hierover gesproken in een korte Breaking News Update die ik gisteren heb geplaatst. Zoals ik ben gaan zeggen: “Geen Joden – Geen Nieuws”.

Aanval op kerk

Bijvoorbeeld, op eerste kerstdag werd een Grieks-katholieke Melkietkerk in Iqrit, in het noorden van Israël, getroffen door een Hezbollah antitankraket. De 80-jarige christen die de kerk bewaakte raakte gewond. Twaalf Israëlische soldaten haastten zich om deze christelijke man te redden. Toen ze dat deden, vuurde Hezbollah nog een antitankraket af die alle twaalf IDF-soldaten verwondde, één ernstig. De moslimterroristen hadden de christelijke kerk opzettelijk als lokaas gebruikt om de Joodse soldaten uit te lokken van wie ze wisten dat ze de man te hulp zouden komen. Heb je hier iets over gehoord in de reguliere media?

Nieuws dat we niet horen

De Verenigde Naties en alle internationale gerechtshoven, samen met de liberale media, lijken te zwijgen als het gaat om 140 christenen in 20 Nigeriaanse dorpen die op eerste kerstdag worden gebrutaliseerd en afgeslacht door moslimextremisten. Ze vertellen je niet dat Pakistan meer dan twee miljoen Afghanen terug deporteren naar een oorlogsgebied. Waarom? Afghanen zijn geen Palestijnen, dus wat maakt het uit? In West Darfur, Soedan, heeft een genocide geleid tot meer dan 9000 doden en 5,6 miljoen ontheemden. Wanneer heb je voor het laatst een verhaal gezien over West-Darfur? Wist je dat de Turkse luchtmacht zaterdag een kliniek heeft geraakt in hun aanval op 13 doelen, waarbij onschuldige burgers zijn gedood? Wanneer heb je voor het laatst een gedetailleerde update gehoord over wat Rusland aan het doen is in Oekraïne, of een vermelding van het feit dat Moskou nog steeds zijn leger in Syrië heeft dat burgers doodt?

Zelden of nooit hoor je de laatste tijd over deze verhalen. En als je ze hoort, zitten ze meestal ingeklemd tussen berichten over Israëlische vermeende wreedheden en zijn “willekeurige” bombardementen in Gaza. Waarom? Geen Joden – Geen Nieuws.

“Jood slecht, Palestijn goed”

Dit is een trend die zich zal voortzetten. Als je een leugen lang genoeg hoort, begint het als de waarheid te klinken. Het verhaal “Jood slecht, Palestijn goed” zal in de hoofden van de massa’s gedrild blijven worden en de wereld zal snel 7 oktober vergeten en alleen de reactie van Israël zien. Wat ooit beschouwd werd als een legitiem antwoord op de gruweldaden en als een noodzakelijke actie voor toekomstige bescherming, zal dan simpelweg gezien worden als Joodse agressie. Binnen het kader van de Bijbelse profetie past dit perfect als een vierkant blok in een vierkant gat.

Schermutselingen met Hezbollah

Dinsdagavond laat heeft de Israëlische luchtmacht (IAF) verschillende Hezbollah-gerelateerde locaties in het zuiden van Libanon aangevallen. Als antwoord werden de volgende dag twee rondes raketten afgevuurd over de grens naar Israël. De eerste ronde van 18 raketten was gericht op Rosh Hanikra, en de tweede van 16 raketten werd afgevuurd op Israëls meest noordelijke stad Kiryat Shmona. De Iron Dome onderschepte de meeste inkomende raketten. Sommige drongen echter door de luchtafweer heen en veroorzaakten schade in Kiryat Shmona. Israël reageerde met meer luchtaanvallen.

Hoge IRGC-leider vermoord in Syrië

Een brigadegeneraal en hooggeplaatst lid van de Iraanse Islamitische Revolutionaire Garde (IRGC) is op 25 december gedood door een Israëlische luchtaanval in Seyida Zainab, net buiten Damascus. Razi Mousavi was verantwoordelijk voor het overbrengen van wapens van Iran naar de terreurorganisatie Hezbollah, zodat ze konden worden ingezet tegen Israël. Een paar raketten van de IDF zorgden ervoor dat het dienstverband van de generaal werd beëindigd. Hezbollah is de grootste en machtigste proxy-militie van Iran. Als iemand ooit twijfelde aan de connectie tussen Hezbollah en het islamistische leiderschap van Iran, dan had Mousavi als bewijsstuk A gebruikt kunnen worden.

Het is tijd om de UNRWA te sluiten

De website van de Organisatie van de Verenigde Naties voor Hulpverlening aan Palestijnse Vluchtelingen in het Nabije Oosten (UNRWA) vertelt je dat hun “menselijke ontwikkeling en humanitaire diensten basis- en beroepsonderwijs, basisgezondheidszorg, noodhulp en sociale diensten, verbetering van infrastructuur en kampen, microfinanciering en noodhulp omvatten, ook in situaties van gewapend conflict”. Klinkt mooi. Humanitair werk op zijn hoogtepunt. Maar in een recent interview vertelde een Gazaanse man aan de IDF dat Hamas in wezen de UNRWA runt. Al het geld en de humanitaire voorraden worden gefilterd door Hamas, dat alles neemt wat het nodig heeft en wil, voordat het de kleine rest doorgeeft aan degenen die het nodig hebben. Dit is geen verrassing voor wie het weet.

UNRWA wordt er al lang van verdacht banden te hebben met Hamas. Dit werd onlangs bevestigd toen er tunnels van Hamas werden ontdekt in de buurt van UNRWA-faciliteiten en er berichten kwamen over een UNRWA-medewerker die een van de gijzelaars van 7 oktober gevangen hield. Het wordt tijd dat de UNRWA volledig wordt vernieuwd of, bij voorkeur, wordt gesloten. Verwacht ik dat de VN het juiste zal doen? Nee. Waarom ben ik sceptisch? Nou, het verheven internationale orgaan in hun grote wijsheid heeft zojuist de Nederlandse vice-premier Sigrid Kaag de nieuwe humanitaire coördinator voor Gaza gemaakt. Het zal haar taak zijn om ervoor te zorgen dat de hulptrucks naar Gaza geen niet-humanitaire goederen vervoeren. Kaag’s man was een onderminister in de PLO onder Yasser Arafat. Wat zou er mis kunnen gaan?

Houthis blijven raketten afvuren

Binnen een tijdsbestek van tien uur op dinsdag schoten de Amerikaanse destroyer USS Laboon en USAF F/A-18 straaljagers 12 zelfmoorddrones, drie ballistische raketten tegen schepen en twee kruisraketten neer, allemaal afgevuurd door de door Iran gesteunde Houthi-rebellen in Jemen. De terroristische wapens waren allemaal gericht op Israël of op schepen in de Rode Zee. De Houthi’s hebben zich stevig gevestigd als de irritante blaar op de hiel van het zeetransport in het Midden-Oosten. Voor sommige bedrijven zijn ze pijnlijk genoeg om de handel in het gebied tijdelijk stil te leggen. Ook al zijn ze op dit moment slechts een irritatie, ze kunnen heel snel dodelijk worden als een van de kruisraketten die op Israël zijn gericht voorbij de verdediging van de Amerikaanse vloot en Israëls raketafweersystemen komt. Hoe vaak heb je trouwens gehoord over de ernstige humanitaire watercrisis in Jemen als gevolg van de Houthi’s? Geen Joden – Geen Nieuws.

Amerikaanse basis in Erbil aangevallen

Terwijl Washington dichter bij Teheran probeert te komen, heeft de Iraanse proxy-militie Kataib Hezbollah maandagochtend een zelfmoorddron ingezet om de Amerikaanse luchtmachtbasis Erbil in Irak aan te vallen. Bij de provocatie raakten drie Amerikaanse troepen gewond. Het Amerikaanse leger reageerde met luchtaanvallen op drie faciliteiten die door de terreurgroep werden gebruikt. Helaas is het aanvallen van de terreurgroep zonder hun Iraanse meesters te straffen hetzelfde als je neus snuiten en dan beweren dat je van je verkoudheid af bent.

Japan maakt einde aan pacifisme

Tokio kondigde vrijdag een verhoging van het militaire budget met 16% aan, waarmee het op meer dan 56 miljard dollar komt. Daarnaast zullen ze nog eens 300 miljard dollar uitgeven tot 2027, waardoor hun jaarlijkse militaire budget op een niveau komt dat hen de op twee na grootste militaire spender maakt, na de Verenigde Staten en China. Met de groeiende dreiging van Beijing aan de overkant van de Oost-Chinese Zee en de neiging van de Noord-Koreaanse leider om raketten af te schieten, is deze verhoging een noodzakelijke afscheiding van Japan van artikel 9 van hun grondwet, ook wel bekend als de “pacifistische clausule”.

CONNECT

Nu ik voor het komende jaar terug ben in Israël, richt ik mijn inspanningen op het opzetten van ons nieuwe CONNECT ministry center. Vanuit deze nieuwe faciliteit zal Behold Israel in staat zijn om voortdurend het nieuws te updaten, kwaliteitsvideo’s te produceren, Israëli’s te onderwijzen en reisgroepen te ontvangen, naast andere activiteiten. Ik kan niet wachten om te zien wat God allemaal zal doen door CONNECT. Maar op dit moment lijkt de taak overweldigend. Bid alstublieft terwijl ik hard werk om alle stukken samen te brengen. Als de Heer je leidt, zou je dan willen overwegen om een terugkerende donatie te doen voor de toekomstige maandelijkse uitgaven van dit ministry centrum, zoals huur, belastingen, nutsvoorzieningen, salarissen, etc.? We zijn nederig over hoe God ons al op wonderbaarlijke wijze heeft gezegend toen Hij de financiën voor de bouw van het centrum stortte. Dank je wel en moge God je zegenen!

Telegram kanaal

Mijn Telegram kanaal – een constante stroom van nieuws de hele dag door. Abonneer je op mijn kanaal om er zeker van te zijn dat je precies weet wat er aan de hand is.

Amir Tsarfati

Amir Tsarfati is een geboren Israëli en voormalig majoor in het Israëlisch leger (IDF). Hij is de oprichter en directeur van Behold Israel. Dit is een non-profitorganisatie die Bijbels onderwijs geeft door middel van rondleidingen, conferenties en social media, en vanuit een Bijbels en profetisch gezichtspunt nieuws en informatie over Israël biedt.

Amir is getrouwd en heeft vier kinderen. Zijn huis in Noord-Israël kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon), en dit is een voortdurende herinnering aan de opdracht die hij van de Heer gekregen heeft om vanuit de Bijbel onderwijs te geven over Gods plannen voor de eindtijd.

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org
Deze tekst is vertaald vanuit de nieuwsbrief van Amir van vrijdag 22 december.

Meer berichten van Amir zijn te vinden op: 
YouTube: www.youtube.com
Telegram:  t.me/beholdisraelchannel
Facebook:  facebook.com/beholdisrael
Instagram: instagram.com/amir.tsarfati

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies