Richard Groenenboom en Piet Vergunst blikken terug op 2023

2023 was het jaar waarin de NGK en de GKV fuseerden in de NGK. En het was het jaar waar christenvervolging nog heftiger en feller werd dan ooit te voren. Richard Groenenboom en Piet Vergunst blikken terug op 2023.

Richard Groenenboom is relatiemanager en woordvoerder bij SDOK

SDOK (Stichting de Ondergrondse Kerk) is een interkerkelijke organisatie die zich inzet voor vervolgde christenen. We werken vanuit ons geloof in Jezus Christus en laten ons daarbij leiden door Gods Woord, de Bijbel. Geloven in Jezus Christus heeft hoe dan ook gevolgen. Overal en altijd. Wereldwijd worden om dat geloof christenen achtergesteld, gevangengezet, mishandeld of vermoord. SDOK gelooft in de eenheid van het lichaam van Christus. Als christenen in Nederland zijn we verantwoordelijk voor onze vervolgde broeders en zusters die lijden vanwege Zijn Naam.

Ook geloven wij dat de getuigenissen van vervolgde christenen de kerk in Nederland aansporen om Jezus Christus te volgen. Ongeacht de gevolgen. SDOK is één met vervolgde christenen en staat naast hen met praktische hulp en bemoediging. Dit doen we in verschillende regio’s en landen wereldwijd. We werken nauw samen met lokale projectpartners en zusterorganisaties. Daarnaast geven we vervolgde christenen een stem en moedigen we de Nederlandse kerk aan met hun getuigenissen.

Piet Vergunst

Drs. P.J. Vergunst is sinds 2000 in dienst van de Gereformeerde Bond. Hij werd in Ede geboren in het predikantsgezin van ds. E.F. Vergunst. Na zijn studie Nederlandse taal en letterkunde aan de universiteit Leiden ging hij in 1983 werken bij het Reformatorisch Dagblad als (eind)redacteur. Ook is was actief in de Raad van Toezicht bij Driestar Educatief. Hij maakt sinds mei 1995 deel uit van het hoofdbestuur van de Gereformeerde Bond en zit in de redactie van De Waarheidsvriend. Ook maakte hij enige tijd deel uit van de redactie van het HGJB-blad TijdSchrift.

Family7

Family7 is dé 24/7 christelijke televisiezender met programma’s uit die je (weer) in contact brengen met God en met anderen. Ook wil de zender een platform zijn waar christelijke organisaties zichzelf kunnen presenteren. Sinds 2005 is het dé christelijke televisiezender voor jou en je gezin. Het doel: Nederland bereiken met het evangelie van Jezus Christus. Ze zenden televisieprogramma’s uit via hun website en op de Nederlandse televisie. Het bereik blijft groeien: inmiddels ontvangen ruim 4 miljoen huishoudens Family7.

Meer informatie: www.family7.nl
Foto: Videostill Family7

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies