Sela op nummer 1 in de Top 1008 bij Groot Nieuws Radio

In een jaar vol bijzondere muzikale ontwikkelingen heeft de Top 1008 van Groot Nieuws Radio een verrassende wending genomen. Het lied ‘Een Toekomst Vol Van Hoop’ van Sela kreeg veruit de meeste stemmen en behaalde de eerste plek.

Mirjam Kerkhof, zangeres van Sela: “Wat is er mooier dan met ‘Een toekomst vol van Hoop’ het nieuwe jaar 2024 in te gaan! Als band horen we keer op keer de verhalen van mensen voor wie dit lied hoop biedt. Hoop als het in je eigen leven of dat van familie/vrienden anders loopt dan je verwacht had, hoop als de wereld vol onrust is. Het is troostend om te weten dat, wat er ook gebeurt, God de wereld in zijn hand houdt”.

Lauren Daigle op 2 en ELINE op 3

Met de overwinning van Sela, belandt ‘You Say’ van Lauren Daigle na vier jaar niet op de toppositie. Dit nummer krijgt dit jaar de tweede plek. Ook de nummer drie is opmerkelijk. Daar staat ELINE met ‘Je Mag Ook Verliezen’, een lied dat in 2023 uitkwam.

Opvallend hoge noteringen

Aan de Top 1008 te zien, zijn de luisteraars van Groot Nieuws Radio veel bezig met het conflict rondom Israël. Zo staat op nummer 5 Jeruzalem Stad van Goud van Christiaan Verwoerd en is op 10 nieuw binnengekomen Jerusalem van Aaron Shust.

Andere nieuwe binnenkomers die opvallen zijn Praise van Elevation Worship op 6 en Als Ik Naar De Bergen Kijk van Sela op nummer 9. Het komt niet vaak voor dat nieuw uitgebrachte nummers zo hoog eindigen.

Over de Top 1008

De Top 1008 is een jaarlijks terugkomende lijst met de beste christelijke muziek. Luisteraars van Groot Nieuws Radio stellen de lijst samen. De finale van de Top 1008 werd op oudejaarsdag uitgezonden bij Groot Nieuws Radio.

Over Groot Nieuws Radio

Groot Nieuws Radio is een christelijk radiostation dat uitzendt via DAB+, internet en interactieve tv. Elke dag worden bemoedigende en opbouwende radioprogramma’s en christelijke muziek uitgezonden. Met de programma’s vervult Groot Nieuws Radio haar missie: christenen dienen met het evangelie van Jezus Christus om hen houvast te bieden in geloof en uit te dagen zich in te zetten voor gezin, kerk en samenleving. Groot Nieuws Radio wil luisteraars prikkelen om – kritisch – na te denken over actuele thema’s en bijdragen aan het vergroten van eenheid onder christenen in Nederland.

Bekijk hier de volledige lijst: top-1008 van 2023
Web: www.grootnieuwsradio.nl
Auteur: Groot Nieuws Radio
Beeld: Videostill FaceBook

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies