Nieuwe EO-serie volgt gezinnen met een drieling

Iedereen met kinderen weet hoe je leven op z’n kop wordt gezet zodra er een baby wordt geboren. Maar wat gebeurt er als je er niet één, maar drie baby’s krijgt? Hoe ziet je leven er dan uit? De nieuwe EO-serie Meer dan verwacht volgt vier families met een drieling tijdens hun lange dagen en korte nachten.

De rollercoaster waarin ze terecht komen stelt de ouders voor onverwachte uitdagingen. Wat zijn de financiële gevolgen? Hoe is het om vaak net één handje te kort te komen? Hoe verdeel je je aandacht? En hoe regel je de praktische zaken: drie keer zoveel luiers, voeding en kleding, een speciale drielingwagen, een grotere auto en drievoudige verjaardagen? In de tien afleveringen van Meer dan verwacht navigeren vier families deze vragen op hun eigen manier.

Echte gesprek

EO-eindredacteur Els Griffioen: “Met dit programma willen we als EO een authentiek beeld geven van het ouderschap, met alle mooie kanten maar ook de uitdagende momenten. Praktisch en emotioneel is het flink aanpakken voor deze gezinnen. We faciliteren zo het echte gesprek over opvoeden.”

Tatiana

Tatiana is een veerkrachtige alleenstaande moeder uit Hellevoetsluis die de uitdaging van het opvoeden van de éénjarige drieling Hope, Faith en Charity met lef en liefde trotseert. Om Hope heeft Tatiana heel wat zorgen gehad omdat ze geboren is met een hartafwijking.

Mieke en Nick

Mieke en Nick uit Heerhugowaard zijn al gezegend met dochter Yara van anderhalf, en nu verwachten ze ook nog een drieling. In verwachting zijn van een drieling is niet altijd makkelijk, vooral tegen het einde van de zwangerschap heeft Mieke het zwaar. Mieke wil graag op een natuurlijke wijze bevallen van de drieling, maar of dat gaat lukken?

Carlo en Fahishta

Carlo en Fahishta uit Almere hebben een extra dosis geduld en veerkracht nodig, nu ze dag en nacht in touw zijn met hun drieling van twee maanden oud. Ze zijn de trotse ouders van een meisje Naila en de jongens Justice en Joah. Het vinden van balans tussen beschikbaar zijn voor de kinderen en je leven weer oppakken blijkt niet eenvoudig.

Kevin en Nicole

Tot slot volgen we ook een jaar lang Kevin en Nicole uit Lisse met hun 3-jarige drielingmeisjes, Mae, Ivy en Nova, Kevin en Nicole hebben de boel al aardig op de rit. Nicole hecht enorm aan structuur, ze plant alles tot in detail. En dat heb je ook wel nodig met drie energieke meisjes van drie jaar. Dit jaar stappen ze in het huwelijksbootje!

‘Meer dan verwacht’ wordt gemaakt door SkyHigh TV in opdracht van de EO. De tien afleveringen worden in twee weken uitgezonden, vanaf maandag 15 januari om 19.00 uur bij de EO op NPO 1.

Auteur: Floris Spronk
Web: www.eo.nl
Foto’s: Evangelische Omroep

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies