Red een Kind start duurzame projecten in Zuid-Soedan

Elke ouder wil uiteindelijk hetzelfde: zélf voor je kind kunnen zorgen. Dat is voor de vaders en moeders in Pibor, een van de armste regio’s in Zuid-Soedan, niet anders. De komende jaren zet hulporganisatie Red een Kind samen met hen duurzame projecten op, zodat hun kinderen een toekomst kunnen hebben. Jij kunt daarbij helpen.

Red een Kind zet met de vaders, moeders, opa’s en oma’s in de regio Pibor (Zuid-Soedan) projecten op die ervoor zorgen dat hun kinderen en kleinkinderen een toekomst hebben. Denk aan zelfhulpgroepen voor ouders rondom landbouw en het programma Build your Own Buddy, traumazorg voor kinderen tussen de vijf en zeven jaar. Samen met lokale partnerorganisaties en de leiding van de dorpen inventariseren we waar behoefte aan is en wat mogelijk is in het dorp.

Gesprek Groot Nieuws Radio

Beluister hier het programma Brandstof van zaterdag 16 december van Groot Nieuws Radio met onze collega Geert (Expertise en Development) over ons werk in Zuid-Soedan.

Geloof jij in Pibor?

“Het leven is hier zwaar, vooral als de regen komt. Dan loopt alles vol met water en plakt de zwarte modder overal aan vast. In het regenseizoen hebben we wel meer te eten, als het lukt om vissen te vangen uit de rivier. Ik sta er alleen voor. Mijn man werd gedood tijdens rellen.” Joy (46), moeder van 4 kinderen

Help Pibor met:

  • Pakket groente- en fruitzaden voor een jaar voor een deelnemer aan de landbouwgroep: 25 euro.
  • Pakket groente- en fruitzaden voor een jaar én een materiaalpakket voor een kind om deel te kunnen nemen aan het traumazorgprogramma: een programmaboekje en spullen om een knuffel te maken: 35 euro.
  • Pakket groente- en fruitzaden voor een jaar, gereedschap om het land te bewerken en een training over conserveren, verwerken en verpakken van groenten: 75 euro.
  • Deelname van een kind aan het traumazorgprogramma inclusief materialen, training en kosten van de trainer: 100 euro.
    Geef via Tikkie ( https://tikkie.me/pay/RedeenKind/c2LMpAyYk2AKYf5AntiQPh )of ga via de button naar het online donatieformulier.

Geloof jij in Pibor?

Beluister hier onze radiocommercial over Pibor!

Mensen met hoop voor hun land

Zuid-Soedan ligt in het oosten van Afrika, ingeklemd tussen onder andere Soedan, Ethiopië en Oeganda. Het is een land waar de meerderheid van de mensen afhankelijk is van humanitaire hulp en waar miljoenen zijn gevlucht door stammenoorlogen en natuurrampen. Maar het is ook een prachtig land met een rijke cultuur, hechte gemeenschappen en met mensen met hoop voor hun land. 

Wat doet het Red een Kind Noodfonds?

Met het Red een Kind Noodfonds helpen wij kinderen en hun familie in landen waar sprake is van een crisissituatie. Onze hulpverleners zorgen samen met lokale partners voor bescherming, voedsel, traumahulp en onderwijs. We werken met het Noodfonds in DR Congo en in Zuid-Soedan. In beide landen is het door de onstabiele situatie niet mogelijk om met ons zevenjarig dorpsprogramma of met kindsponsoring te werken.

Geef aan het Noodfonds!

Larsoch is lid van een zelfhulpgroep

Larsoch (42) is lid van een zelfhulpgroep in haar dorp in Pibor. Ze leert hoe ze groenten kan verbouwen. Om zelf te eten en om te verkopen: “We planten de zaden om te overleven, zodat we onze kinderen eten kunnen geven. We verbouwen erwten, tomaten, watermeloen, bonen en bladgroenten en hopen binnen twee weken te kunnen oogsten.”

Traumazorg voor jonge kinderen

Het programma Build your Own Buddy is voor kinderen van vijf tot zeven jaar. Ook ouders krijgen ondersteuning. De kinderen maken een eigen knuffel, een buddy, van lokale materialen om de impact tijdens en na de sessie te vergroten. Kinderen hebben vaak veel meegemaakt (vluchten, geweld). Het programma helpt kinderen hun gevoelens te herkennen en ermee om te gaan.

Bekijk hier een video over Build your Own Buddy.

Geloof in de ouders van Pibor: > Verander levens

Simone Schoemaker is manager Fondsenwerving & Bewustwording bij Red een Kind. In 2023 bezocht zij Zuid-Soedan en Pibor. De verhalen van de mensen daar maakten grote indruk op haar. En vooral het moment dat zij sprak met Mina, een twaalfjarig meisje. Dit meisje zou binnenkort gaan trouwen met een veel oudere man. Kindhuwelijken vinden in Zuid-Soedan helaas nog veel voor. Het raakte Simone en ze ving haar emoties in een verhaal over Mina. Lees het verhaal hier: Mina

Web: www.redeenkind.nl
Foto en auteur: Red Een Kind

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies