Amir: We zijn gewond en gebroken maar niet verslagen, integendeel zelfs

Amir Tsarfati: Shalom uit Israël! Net als de rest van de wereld vierden velen in mijn land het begin van een nieuw jaar. Maar in plaats van het geluid van champagnekurken en het zingen van liederen, luidden we de jaarwisseling in op de tonen van luchtaanvalsirenes en de oorverdovende geluiden van onze laagvliegende straaljagers. Voor het geval dit pessimistisch klinkt, wil ik je zeggen dat ik absoluut niet negatief denk over de toekomst van Israël.

We zijn verdrietig, gewond en gebroken. Maar we zijn niet verslagen. Integendeel zelfs. Het Israëlische volk is vervuld van een fronsende, gebalde vastberadenheid die degenen die ons kwaad willen doen, dieper hun tunnels in zou moeten doen rennen. In 2024 zal Israël in vrede leven en geen angst meer hebben voor wat zich aan de andere kant van zijn grenzen bevindt.

Vergelijking met de tweede wereldoorlog

Maar om daar te komen, zal het nog zes tot negen maanden duren. Dat is wat de Amerikaanse regering en de Verenigde Naties moeten begrijpen. Nou ja, misschien niet de VN – die zijn hopeloos. Maar de druk en de beperkingen waar mijn regering mee te maken heeft vanuit Washington dreigen de inspanningen te hinderen. Waarom begrijpen mensen niet dat dit niet alleen een antiterreuractie is? Dit is een totale oorlog tegen een echte vijand. Toen de Amerikanen en Britten in februari 1945 Dresden in Duitsland bombardeerden, waren er geen beperkingen die eisten dat de 3.900 ton explosieven alleen met precisie op militaire doelen werden gericht. Er werd niet geëist dat er onmiddellijk humanitaire hulp zou worden geboden als onderdeel van de aanval. In plaats daarvan werd besloten dat de beloning van het verkorten van de oorlog de kosten van de verwoesting waard was. Het was dezelfde denkwijze die werd gebruikt om de oorlog in de Stille Oceaan te beëindigen.

Burgerslachtoffers te voorkomen

Maar de Israël Defense Forces (IDF) bombarderen niet lukraak. Sterker nog, ze doen er alles aan om burgerslachtoffers te voorkomen. De oorlog in Gaza had voor het einde van oktober beëindigd kunnen zijn met veel minder gewonde en gedode Israëli’s als de IDF zich niets van burgers aantrok. In plaats daarvan gaven de militairen het voordeel van de verrassing op om de Gazanen te waarschuwen om gebieden te ontvluchten die snel onder vuur zouden komen te liggen. Ook beperkten ze de grootte en kracht van de gebruikte munitie als burgerdoelen een groot risico zouden lopen.

Wat krijgt Israël voor hun zorg bij de vervolging van de oorlog?

De Gazaanse daders worden door de pers tot slachtoffers gemaakt en de Amerikaanse regering waarschuwt onze premier dat hij beter kan stoppen met de “willekeurige bombardementen”. Academici, sociale beïnvloeders, organisatoren van protesten en de pratende hoofden op televisie zijn het er allemaal over eens dat de Palestijnen misschien een beetje te ver zijn gegaan in het uiten van hun legitieme woede op 7 oktober, maar dat het zeker te begrijpen is na zoveel jaren van onderdrukking. Wat er uiteindelijk moet gebeuren om vrede in het land te brengen, wordt samengevat in het pakkende zinnetje: “Van de rivier tot de zee, Palestina zal vrij zijn!”. Voor degenen onder jullie die misschien niet begrijpen wat er bedoeld wordt met “vrij”, voeg gewoon “Jood-” toe voor het woord “vrij” en dat zou het moeten verduidelijken.

Toverstafje

Ik wou dat Benjamin Netanyahu met een toverstafje kon zwaaien dat ons vrede zou geven aan al onze grenzen. Maar dat soort veiligheid komt er alleen door volharding, hard werken en tijd. Israël is vastbesloten om door te zetten. Hoewel ik graag zou denken dat Washington de hele tijd achter ons zal staan, ben ik niet zo naïef. Maar er is een grotere, wereldwijde entiteit die volgens mij nog belangrijker is om als bondgenoot te hebben. Dat is de kerk. Ik zie nu al barsten in de vastberadenheid van de wereldwijde kerk als het om Israël gaat. Sommigen veroordelen de acties van het land. Velen negeren het gewoon, bang om er hardop over te spreken uit angst voor belediging of represailles. Ik roep de kerk op om in jullie diensten voor Israël te bidden. Ik roep de kerk op om in groepen en individueel te bidden. We laten onze liefde voor God zien als we liefhebben wat Hij liefheeft. Moedig alsjeblieft je voorgangers aan om de veiligheid van Israël wekelijks voor te leggen aan Degene die deze achtergebleven natie beschouwt als Zijn oogappel, zelfs nu nog.

Zacharia 2:8
Want zo zegt de HEERE der heerscharen: “Hij heeft Mij naar de heerlijkheid gezonden, naar de volken die u plunderen; want wie u aanraakt, raakt Zijn oogappel aan.”

Bouw van CONNECT is gestart

Een geweldig nieuwtje voor het begin van 2024 is dat vandaag de bouw van CONNECT begint!
Vanuit deze nieuwe faciliteit zal Behold Israel in staat zijn om voortdurend het nieuws te updaten, kwaliteitsvideo’s te produceren, Israëli’s te onderwijzen, reisgroepen te ontvangen en vele andere activiteiten uit te voeren die met de bediening te maken hebben.

Ondanks de oorlog die om ons heen woedt, verwachten we nog steeds dat CONNECT eind april operationeel zal zijn. Heel erg bedankt voor jullie gebeden en giften aan deze ministry faciliteit. Met jullie hulp heeft God CONNECT gebracht van de vonk van een visioen tot de plek waar we nog maar een paar maanden verwijderd zijn van de opening.

IDF vermoordt belangrijke Hamas-commandant

Dinsdagavond was er een bijeenkomst van de belangrijkste leiders van de terroristische organisatie Hamas. Onder de aanwezigen was Saleh al-Arouri, de plaatsvervangend voorzitter van het politieke bureau van Hamas. Al-Arouri, geboren op de Westelijke Jordaanoever, sloot zich al vroeg aan bij Hamas en richtte in 1993 de Izz ad-Din al-Qassam Brigades op, de militaire vleugel van de terroristische organisatie. Hij bleef stijgen in de gelederen tot hij de belangrijkste persoon in Hamas buiten Gaza werd. Daar kwam een einde aan toen een Israëlische luchtaanval de dinsdagavondbijeenkomst van al-Arouri verstoorde. Hij was op slag dood, samen met vijf andere terroristenleiders. Niet alleen was dit een schande voor Hezbollah omdat de vergadering plaatsvond in hun hoofdkwartier, maar belangrijker is dat dit een grote klap is voor Hamas.

Al-Arouri en Ismail Haniyeh

Al-Arouri was de tweede man binnen Hamas en plaatsvervanger van Hamasleider Ismail Haniyeh. Maar zijn eliminatie is nog belangrijker dan wanneer Haniyeh zou zijn uitgeschakeld. Al-Arouri was een strategische terrorist. Hij was een bedenker, een initiatiefnemer en een uitvoerder. Hij was ook ambitieus en zeer charismatisch. Het uitschakelen van Haniyeh was misschien symbolischer van aard geweest, maar het uitschakelen van al-Arouri zal een veel grotere impact hebben en het is jammer dat dit niet eerder is gebeurd. Bekijk voor meer informatie over deze aanval mijn korte Breaking News Update van direct na de gebeurtenis.

IDF hard aan het werk in Khan Yunis

Er zijn vijf gouvernementen in Gaza die naar het zuiden aflopen. De eerste twee, Noord-Gaza en Gaza-Stad, zijn stevig onder controle van de IDF. In plaats van door te gaan naar de derde, Deir el-Balah, heeft de IDF haar aandacht gericht op de vierde provincie Khan Yunis. Ze doen dit om te proberen de geleidelijke zuidwaartse terugtocht van Hamas af te snijden. A

ls de vluchtende terroristen het zouden redden tot het vijfde district Rafah, dan zouden ze mogelijk de grens over kunnen vluchten naar Egypte. Dit is de reden waarom je, als je mijn Telegram volgt, de afgelopen week zoveel activiteit hebt gezien in Khan Yunis. Kijk naar “Een belangrijke update van Amir”, die dinsdag is gepost, om deze strategie en de redenering erachter in veel meer detail te zien. Naast de activiteit in het zuiden is de Israëlische luchtmacht (IAF) erg druk geweest in het noorden. Iraanse officieren en proxy-milities kregen de meeste aanvallen in Syrië, terwijl Hezbollah-doelen onophoudelijk werden bestookt in Libanon.

Buitengewoon aantal Chinese wapens in Gaza

De IDF zegt dat het een “enorme” hoeveelheid Chinese wapens in Gaza in beslag heeft genomen. Verdedigers van China hebben gezegd dat dit onmogelijk is omdat China geen wapens verkoopt aan het Midden-Oosten. Deze kortzichtige reactie negeert de omweg die wapens afleggen, vooral binnen wat een opkomende as van het kwaad lijkt te zijn tussen China, Rusland, Noord-Korea en Iran met zijn volmachtmilities. China mag dan wel beweren dat het een strikte controle heeft over de stroom van hun wapens, maar het is waarschijnlijk dat de insluitingspraktijken van hun wapenfabrieken vergelijkbaar zijn met die van hun biologische laboratoria.

Houthi’s krijgen strenge waarschuwing

Een coalitie van 13 landen, geleid door de Verenigde Staten, heeft de Houthi’s een scherpe waarschuwing gegeven. In een gezamenlijke verklaring van de coalitie staat: “Aanhoudende aanvallen in de Rode Zee zijn illegaal, onacceptabel en zeer destabiliserend… De Houthi’s dragen de verantwoordelijkheid voor de gevolgen als ze doorgaan met het bedreigen van levens, de wereldeconomie en de vrije handelsstroom in de kritieke waterwegen van de regio.” In de afgelopen drie maanden zijn er ongeveer 24 aanvallen geweest op internationale scheepvaart in het gebied.

Amerikaanse bases in Irak en Syrië voortdurend aangevallen

Sinds 17 oktober zijn er minstens 118 aanvallen geweest op Amerikaanse bases in Irak en Syrië. De daders van deze aanvallen zijn de door Iran geleide proxy-milities. Terwijl zij zelfmoorddrones op de Amerikaanse troepen afsturen, blijft de regering in Washington een spelletje spelen met de ayatollahs en hopen op een nucleair akkoord. Voor degenen onder jullie in Amerika die dit lezen: hoeveel van jullie wisten dat de aanvallen zo grootschalig waren? Als je dat niet wist, vraag jezelf dan af waarom je dat niet wist? Er is een gebeurtenis op de eerste dinsdag in november die er misschien iets mee te maken heeft.

Explosies in Iran veroorzaken honderden slachtoffers

Een explosie heeft gisteren granaatscherven doen vliegen in de massale menigte die zich had verzameld op de begraafplaats van Kerman Martys, iets meer dan 500 mijl ten zuidoosten van Teheran, om de dood van de vermoorde Iraanse generaal Qassem Soleimani te herdenken. De vluchtende menigte stroomde de Shohada Street in, waar twintig minuten na de eerste ontploffing een tweede bom afging. Hier vielen de meeste slachtoffers. Tot nu toe zijn er ten minste 103 doden en 211 gewonden bekend. Niemand heeft de verantwoordelijkheid voor de terreuraanslag opgeëist, maar bronnen in de VS speculeren dat het om ISIS of een verwante groep gaat.

Het is ook mogelijk dat het een van de vele ontevreden minderheden is die een derde tot de helft van de Iraanse bevolking uitmaken. Iran beweert echter te weten wie de daders zijn. Mohammad Jamshidi, plaatsvervangend stafchef politieke zaken van de Iraanse president, postte vandaag op X: “Washington zegt dat de VS en Israël geen rol hebben gespeeld bij de terroristische aanslag in Kerman, Iran. Echt waar? Een vos ruikt eerst zijn eigen hol. Vergis je niet. De verantwoordelijkheid voor deze misdaad ligt bij de VS en de zionistische regimes en terrorisme is slechts een middel. “Het islamitische regime weet heel goed dat het niet de VS of Israël is, maar hun eigen oppositie. Maar minder dan 24 uur na de moord op al-Arouri komt het veel beter uit om Israël als zondebok aan te wijzen.

De torenhoge inflatie in Turkije

Het is mogelijk dat de Turkse president Erdogan moet ophouden zich zorgen te maken over de oorlogsvervolging door Israël en zich moet gaan richten op zijn eigen economie. De inflatie eindigde het jaar in de buurt van 65%. Een verandering in de filosofie van de centrale bank in juni leidde ertoe dat de rente zes maanden later steeg van 8,5% naar 42,5%. Helaas, van wat we weten over Erdogan, zal dit soort nieuws hem niet kalmeren op het wereldtoneel. Het zal hem alleen maar gevaarlijker maken.

Moeilijk begin van het nieuwe jaar in Japan

Een aardbeving met een kracht van 7,6 trof de prefectuur Ishakawa op nieuwjaarsdag. Minstens 55 mensen kwamen om het leven en er was wijdverspreide schade aan wegen en huizen. De volgende dag werd het verdriet nog groter toen een JAL-jet met 379 inzittenden op de grond in botsing kwam met een vliegtuig van de kustwacht dat hulp moest bieden aan de slachtoffers van de aardbeving. Iedereen aan boord van het passagiersvliegtuig overleefde, maar vijf van de zes in het kleinere vliegtuig kwamen om.

Zuid-Afrika beschuldigt Israël van genocide

De Zuid-Afrikaanse regering heeft een zaak aangespannen bij het Internationaal Gerechtshof in Den Haag en beschuldigt Israël van genocide tegen de Palestijnen in Gaza. Blijkbaar is het door het ANC gedomineerde leiderschap van het land vergeten wat genocide eigenlijk is. Om hun geheugen op te frissen, kunnen ze gerust terugkijken naar de gruweldaden onder leiding van Hamas op 7 oktober. Of, als ze liever iets dichter bij huis willen, hun voortdurende oogluikend toestaan dat blanke boeren in heel Zuid-Afrika worden afgeslacht, spreekt boekdelen over het concept. Israël heeft ervoor gekozen om zichzelf te verdedigen tegen de aanklachten en Zuid-Afrika eist dat de zaak, die normaal gesproken meerdere jaren in beslag zou nemen, direct wordt behandeld.

In de tussentijd vragen ze de rechtbank om een juridisch bindend bevel uit te vaardigen voor Israël om “zijn militaire operaties in en tegen Gaza onmiddellijk op te schorten.” Mocht dit gebeuren, dan ben ik er zeker van dat de regering Netanyahu aan deze eis hetzelfde gevolg zal geven als aan alles wat met de Verenigde Naties te maken heeft. Voor alle dierbare vrienden van Behold Israel in Zuid-Afrika, vooral degenen die contact met ons hebben opgenomen om zich te verontschuldigen voor deze rechtszaak, wil ik jullie verzekeren dat we erkennen dat dit jullie door het ANC geleide regering is, niet jullie. We bidden voor jullie terwijl jullie worstelen onder hun leiderschap, zelfs zoals jullie trouw voor ons bidden in de moeilijkheden die wij meemaken.

Persoonlijk

Tot slot wil ik een persoonlijk gebedsverzoek doen. Ik ga dit weekend naar het zuiden om tijd door te brengen met mijn 76-jarige moeder in Eilat. Ze vecht tegen kanker en ze kan jullie gebeden goed gebruiken. Heel erg bedankt.

Ik ben zo dankbaar voor jullie steun en gebeden. Nu we 2024 binnengaan, weten we dat het vol verrassingen zal zitten – sommige goed en sommige minder goed. Maar ondanks alles hebben we de diepe zekerheid dat God altijd bij ons is en dat we nooit alleen zijn. Hoe kan de vijand ons ooit overwinnen met Hem aan onze zijde?

In afwachting van Zijn Terugkeer,

Amir Tsarfati

Amir Tsarfati is een geboren Israëli en voormalig majoor in het Israëlisch leger (IDF). Hij is de oprichter en directeur van Behold Israel. Dit is een non-profitorganisatie die Bijbels onderwijs geeft door middel van rondleidingen, conferenties en social media, en vanuit een Bijbels en profetisch gezichtspunt nieuws en informatie over Israël biedt.

Amir is getrouwd en heeft vier kinderen. Zijn huis in Noord-Israël kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon), en dit is een voortdurende herinnering aan de opdracht die hij van de Heer gekregen heeft om vanuit de Bijbel onderwijs te geven over Gods plannen voor de eindtijd.

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org
Deze tekst is vertaald vanuit de nieuwsbrief van Amir van vrijdag 5 januari 2024.

Meer berichten van Amir zijn te vinden op: 
YouTube: www.youtube.com
Telegram:  t.me/beholdisraelchannel
Facebook:  facebook.com/beholdisrael
Instagram: instagram.com/amir.tsarfati

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies