Zing mee in het Groot Nederlands Johannes de Heer Koor

Altijd al eens willen ervaren hoe het is om te zingen in een groot projectkoor? Momenteel zijn er al 500 aanmeldingen uit het hele land! Zingt u ook mee met het Groot Nederlands Johannes de Heer koor o.l.v. Wilbert Magré?

De repetities vinden plaats op 9 verschillende locaties door het hele land in Doornspijk, Wouterswoude, Goes, Vriezenveen, Alblasserdam, Woerden, Huizen, Renswoude en Wijk en Aalburg. De repetities zijn in de maanden januari t/m maart 2024. Daarna volgen drie prachtige concertavonden waarbij de koorleden van alle locaties één groot samengesteld koor o.l.v. dirigent Wilbert Magré vormen.

De concerten staan gepland in de Grote- of Maria Magdalenakerk te Goes, de Sint Maartenskerk te Zaltbommel en in de Grote Kerk van Apeldoorn. Ook is er de mogelijkheid om als zanger of publiek mee te gaan met een concertreis naar Parijs in mei 2024.

Start in 2016

Het Groot Nederlands Johannes de Heer Koor is in 2016 opgericht als projectkoor. Dit om de 150e geboortedag van Johannes de Heer te gedenken. Het project voorzag in een grote behoefte: liefst 600 zangers en zangeressen bezochten de repetities op acht locaties in Nederland. Vervolgens is een aantal concerten gegeven in monumentale kerken. Daarbij was de opbrengst voor het goede doel: de stichting Woord & Daad!

Een jaarlijkse traditie

Na het slotconcert bleek dat deelnemers graag een vervolg wilden en daarom is in 2017 een tweede editie gehouden. Voor 2020 stond de 5e editie gepland en zo is het eenmalige projectkoor een jaarlijkse traditie geworden. Steeds onder leiding van de bevlogen dirigent Wilbert Magré.

Wat deelnemers zo aantrekt in het koor? Om te beginnen de liederen van Johannes de Heer. Die vertolken een prachtige en diepe Bijbelse boodschap. Voor oudere zangers en zangeressen laat het de muziek uit hun jeugd herleven, voor jonge koorleden is het een verrassende kennismaking met deze tijdloze, geestelijke muziek. Ook de positieve onderlinge sfeer (waarbij kerkmuren volledig ontbreken) draagt bij aan de waarde van dit projectkoor. Repetities worden zeer trouw bezocht en deelnemers leven bij lief en leed warm met elkaar mee.

Wie was Johannes de Heer?

Johannes de Heer (ook wel Johan de Heer) (Rotterdam, 23 mei 1866 – Driebergen, 16 maart 1961) was een Nederlandse evangelist, die aan de wieg stond van de protestants-christelijke radio- (en later ook televisie)omroep de NCRV. Daarnaast was hij oprichter van Het Zoeklicht, een organisatie die aan de basis heeft gestaan van de evangelische beweging in Nederland en dat sinds 1919 een gelijknamig tweewekelijks tijdschrift uitgeeft “gewijd aan het onderzoek der Schriften en de Tekenen der tijden”. Theologisch was hij verwant aan het methodisme, maar hij bleef lid van de Nederlandse Hervormde Kerk. Wel sprak hij veel in Vrije Evangelische Gemeenten. In veel van deze gemeenten wordt nog steeds uit de Zangbundel Joh. de Heer gezongen.

Als kind bezat Johannes de Heer reeds een muzikale aanleg, waardoor zijn ouders hem een orgeltje gaven. Hij kreeg enkele lessen, maar moest via zelfstudie verder komen. Noten lezen kon hij niet, zodat hij aangewezen was om muziekstukken uit het hoofd te spelen. Ook een hoog tempo was niet aan hem besteed, waardoor zijn orgelspel altijd rustig was.

Meer informatie en aanmelden kan via: www.johannesdeheerkoor.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies