Vandaag in Den Haag: Manifestatie voor vrede in Israël

Het plein voor het Vredespaleis in Den Haag kleur blauw met wit van de Israëlvlaggen. Een grote menigte heeft zich verzameld om Israël steun te betuigen, nu het zich vandaag en morgen moet verdedigen tegen een aanklacht van genocide. De manifestatie verloopt rustig, ondanks de aanwezigheid van tegendemonstranten. Ook veel internationale media doen verslag.

Donderdag bespreekt het Internationaal Gerechtshof in Den Haag de aanklacht tegen Israël, dat wordt beschuldigd van genocide. En dat terwijl Israël zichzelf juist verdedigt tegen vijanden die de Joodse staat en het Joodse volk willen vernietigen. 

7 Oktober

De gruwelijke wijze waarop Israëlische baby’s, kinderen, (jonge) mannen en vrouwen en ouderen op 7 oktober werden vermoord is daar helaas een goed voorbeeld van. Als steunbetuiging voor deze terroristische aanval klinken tijdens demonstraties wereldwijd oproepen tot genocide op alle Israëli’s…

Jodenhaat

Op donderdag 11 januari om 9.00 uur begon in Den Haag een manifestatie voor vrede in Israël.  Elke Jood realiseert zich dat hij zonder Israël vogelvrij is. Die diepgewortelde Jodenhaat die zich tegenover het Joodse volk binnen en buiten Israël openbaart, is de belangrijkste reden om nu op te staan voor Israël. Als Israël zich niet verdedigt, zou er geen Joodse staat meer zijn. Israël is de enige democratie in het Midden-Oosten, de plek waar Joden vrij kunnen leven.

CVI en CIDI

Daarom organiseerde Christenen voor Israël deze ochtend samen met het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) een manifestatie vóór vrede en vóór Israël. Ze startten op de Lange Voorhout in Den Haag. 

Expositie

Ze liepen in een tocht naar het Vredespaleis (waar het Internationaal Gerechtshof is gevestigd) en weer terug. Op het plein voor het Vredespaleis was een kleine expositie over de gegijzelde Israëli’s in Gaza. Het geluid dat ze wilden laten horen is: ‘Israël staat er niet alleen voor. Antizionisme is antisemitisme. Wij zijn voor Israël!’

Over stichting Christenen voor Israël 

Stichting Christenen voor Israël stelt zich ten doel om christenen in Nederland bewust te maken van de betekenis van het Joodse volk in Gods handelen met deze wereld, Gods liefde voor Zijn volk en Zijn komende koninkrijk. Als Christenen voor Israël doen wij dit door het geven van betrouwbare informatie over land, volk en staat van Israël. Wij roepen christenen op tot solidariteit met Israël en wijzen elke vorm van antisemitisme af. En wij gaan hierbij uit van het gezag en de betrouwbaarheid van de Bijbel als Gods Woord. Wij steunen Israël metterdaad en zijn werkzaam in Nederlandse kerken en gemeenten.

Web: www.cvi.nl
Beeld: Bert Huizing
Christenen voor Israël
Blijf betrokken: cvi.nl/actueel

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies