Amir: De vastberadenheid van onze bondgenoten neemt af

Shalom uit Israël! Er is weer een week voorbij in oorlogstijd en, zoals regelmatig het geval lijkt te zijn, zijn er hoogtepunten en verdriet geweest. Door dit alles heen blijft het volk van Israël net zo toegewijd als altijd aan het verslaan van de vijanden die ons omringen. Helaas lijkt het erop dat de vastberadenheid van onze bondgenoten afneemt.

Zoals je hieronder zult zien, zal het niet lang meer duren voordat we er alleen voor staan, terwijl nieuwe vijanden zich tegen ons keren. In plaats van bommen en kogels zullen hun wapens politiek en druk, sancties en inbeslagnames, veroordelingen en isolatie zijn.

Zuid-Afrika

Vorige week noemde ik de zaak die Zuid-Afrika heeft aangespannen bij het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag en waarin Israël wordt beschuldigd van genocide. Het is zo’n stompzinnige veroordeling, maar het zou me niet verbazen als die bevestigd zou worden. Het ICC is een orgaan van de Verenigde Naties (VN), en er is niets dat de VN leuker vindt dan een goede, oude aanklacht tegen Israël.

Geïsoleerd

Maar Joden zijn gewend om het alleen te doen. Dat is iets wat we al duizenden jaren af en aan moeten doen. Het enige verschil is dat het nu misschien de eerste keer is dat we als staat worden geïsoleerd. Als dat gebeurt, dan zij het zo. We hebben al eerder op het puntje van de zwaarden van de wereld gestaan, maar toch zijn we hier, verenigd en sterker als een volk dan we ooit zijn geweest. De eer voor dat feit heeft geen menselijke bron, maar Eén die goddelijk van aard is.

Gods verbond met Israël

Israël zal nooit helemaal alleen zijn in deze wereld. God heeft een verbond gesloten met Zijn uitverkoren volk dat tot op de dag van vandaag standhoudt. “Maar, Amir, Israël is een seculiere natie die de Messias nog steeds afwijst.” Dat is waar. Maar toen God Zijn verbond met Israël sloot, deed Hij dat zonder voorbehoud. Dit is een waarheid die Hij benadrukte door de profeet Jeremia, waar we lezen:

Jeremia 33:25-26

Zo zegt de HEERE: Als Mijn verbond met de dag en de nacht er niet is, als Ik de vaste orde van de hemel en de aarde niet geregeld heb, dan zal Ik ook het nageslacht van Jakob en van Mijn dienaar David verwerpen, zodat Ik uit zijn nageslacht geen heersers over het nageslacht van Abraham, Izak en Jakob zal nemen. Want Ik zal een omkeer brengen in hun gevangenschap en Mij over hen ontfermen.

Dus eigenlijk kan ik het mis hebben. Er lijkt hier een voorbehoud te zijn. Wanneer er geen dag of nacht meer is en alle door God ingestelde natuurlijke systemen van het universum ophouden te bestaan, dan zal het verbond eindigen. Maar het feit dat de zon vanmorgen opkwam, is genoeg om je te vertellen dat Gods verbond nog steeds standhoudt en dat Israël nog steeds Zijn uitverkoren volk is. Daarop rust mijn hoop en mijn vrede. Wat ons als natie ook te wachten staat, we zullen het overleven omdat God werkelijk aan onze kant staat.

Gaza

In Khan Yunis wordt nog steeds hevig gevochten. Dit is de middelste regio van de vijf gebieden die samen Gaza vormen en is waar de Israel Defense Forces (IDF) geloven dat de Hamas-leiders die nog steeds in het land zijn, zich bevinden. Een enorme vondst werd gedaan in het Bureij-gebied in het westen van Gaza, vlakbij de noordoostelijke grens met Egypte. Verborgen onder burger- en humanitaire centra ontdekte de IDF de grootste ondergrondse wapenproductie- en opslagplaats van Hamas tot nu toe. Op deze locatie werden langeafstandsraketten die Noord-Israël kunnen bereiken in elkaar gezet en bewaard tot Hamas klaar was om ze in te zetten.

Maar niet al het nieuws uit Gaza was positief. Op maandag eisten drie afzonderlijke incidenten het leven van negen Israëlische soldaten, waarvan zes in één explosie. Nog eens acht leden van de IDF raakten gewond bij de acties. Israël rouwt om het verlies van deze dappere mannen die vochten voor het voortbestaan van hun land.

Er moet nog een incident uit Gaza worden besproken. Zondag werden tijdens een operatie tegen drone-operators twee journalisten van Al Jazeera gedood. Onmiddellijk was er verontwaardiging en verdriet in de hele wereld. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken zei dat hij “kapot” was van het verlies. Maar nu hebben we geleerd dat deze twee “journalisten” deel uitmaakten van Hamas en de Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ), en dat ze drones bestuurden tegen IDF-troepen.

Dit is zo typerend voor wat Hamas heeft gedaan. Ze hebben het idee vernietigd dat er nog altruïstische beroepen bestaan in Gaza. In plaats daarvan vinden we terroristische artsen, terroristische leraren en terroristische journalisten. Scholen, moskeeën en ziekenhuizen worden allemaal gebruikt om Hamas en hun wapens in onder te brengen, samen met de schachten naar hun ondergrondse tunnels. Zelfs de ambulances die de gewonden moeten vervoeren, worden gebruikt om wapens en munitie te vervoeren. Ze hebben genomen wat goed is in bijna elke uithoek van de wereld en ze hebben het grondig gecorrumpeerd. Het is verschrikkelijk en tragisch.

Libanon

Maandag was een slechte dag voor Hezbollah in Libanon. Wissam al-Tawil, hoofd van de elitetroepen van Radwan en belangrijke leider bij het aansturen van Hezbollah’s acties in het zuiden, werd gedood toen de auto waarin hij zat werd vernietigd door een explosief van de IDF. De dood van al-Tawil is het hoogste lid van de terroristische organisatie dat tot nu toe is gedood en is een zware klap voor hun operaties. Deze gerichte moord vond plaats twee dagen nadat Hezbollah 62 raketten had afgevuurd op het noorden van Israël als vergelding voor de moord op Hamas-kopstuk Saleh al-Arouri.

Zowel Israël als Hezbollah verplaatsen soldaten en wapensystemen naar de grens, terwijl iedereen verwacht en zich voorbereidt op een volledige oorlog die binnenkort zal beginnen. Ik ga dieper in op de moord op al-Tawil en de staat van de oorlog in mijn korte Breaking News update van maandag.

Syrië

Na de gerichte moord vorige week op Hamas V.I.P. Saleh al-Arouri in Libanon, zoals hierboven vermeld, ging de IDF maandag verder met het uitdunnen van de leiding van de terroristische groep. Hassan Akasha, de man die verantwoordelijk was voor de lancering van raketten vanuit Syrië naar Israël in de afgelopen weken, werd voorgoed uitgeschakeld via een geheime methode in de Zuid-Syrische stad Beit Jinn. Is het mogelijk dat het leiderschap van Hamas eindelijk begint te begrijpen dat geen van hen veilig is, waar ook ter wereld?

Westelijke Jordaanoever

De IDF blijft dagelijks aanvallen uitvoeren op de Westelijke Jordaanoever om Hamas- en PIJ-terroristen, die zich overal in de regio schuilhouden, op te sporen en te arresteren.

Ondertussen bracht de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken gisteren een bezoek aan president Mahmoud Abbas van de Palestijnse Autoriteit (PA) in Ramallah. Blinken beschouwde een tweestatenoplossing blijkbaar als een voldongen feit en moedigde de 88-jarige Abbas aan om de PA te hervormen zodat deze voorbereid zou zijn om Gaza te besturen nadat de oorlog is afgelopen.

De Verenigde Staten

Het bezoek van Minister van Buitenlandse Zaken Blinken aan de Westelijke Jordaanoever dat in het vorige verhaal werd genoemd, kwam een dag nadat hij een ontmoeting had met de Israëlische president Isaac Herzog, premier Benjamin Netanyahu en minister van Buitenlandse Zaken Israël Katz. Zijn agenda? “Kom op, jongens, kunnen jullie dit niet afronden?”

In een persconferentie na de bijeenkomst bekritiseerde Blinken de Zuid-Afrikaanse beschuldigingen van genocide tegen Israël, zinspeelde hij op een toekomstige tweestatenoplossing en beweerde hij dat de Israëlische regering een aantal moeilijke keuzes voor de boeg heeft met betrekking tot de vervolging van de oorlog en hoe het de Palestijnen zal toestaan om te opereren in een naoorlogs Gaza. De minister van Buitenlandse Zaken vertegenwoordigt zijn baas die de vijandelijkheden graag beëindigd wil hebben voor de verkiezingen in november.

Opiniepeilingen laten zien dat hij achter potentiële kandidaat Donald Trump aanloopt en hij is wanhopig om de uiterst linkse kant van zijn partij te sussen en de stem van de moslims van Dearborn te versterken in de strijd om de staat Michigan. Volgens de woorden van president Joe Biden in een kerk in South Carolina op maandag, heeft hij “in stilte samengewerkt met de Israëlische regering om hen zover te krijgen dat ze hun troepen uit Gaza verminderen en aanzienlijk terugtrekken”. Tenzij hij verwijst naar leden van de oppositieregering, zou ik verwachten dat zijn succes om Israël uit Gaza te krijgen veel minder is dan hij beweert.

Ik moet toegeven dat ik me grote zorgen maak over de wereldwijde gevolgen van zo’n zwakke regering in Washington D.C. Ik denk dat het mogelijk is dat tegen de tijd dat Biden eindelijk aftreedt, Iran misschien zijn nucleaire ambities heeft verwezenlijkt, China misschien zal proberen Taiwan in te nemen en Rusland zijn oorlog tegen Oekraïne sterk zal intensiveren.

De Rode Zee

De grootste actie van de Jemenitische Houthi’s tot nu toe vond dinsdag plaats, waardoor de Amerikaanse en Britse oorlogsschepen 18 drones, twee antischipkruisraketten en één ballistische antischipraket neerschoten.

De door Iran gesteunde proxy-terreurgroep heeft sinds het begin van de oorlog in Gaza schepen en militaire schepen als doelwit gekozen. “Dit is een onhoudbare situatie,” verklaarde de Britse minister van Defensie Grant Shapps. “Dit kan niet doorgaan en kan niet worden toegestaan om door te gaan.” Het is onduidelijk waarom de Britten en Amerikanen hebben toegestaan dat deze vervelende groep terroristen zo’n ravage aanricht en scheepvaartmaatschappijen zoveel geld kost.

Korea

Vrijdag had de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un weer eens plezier in het laten exploderen van dingen. Helaas deed hij dat deze keer met meer dan 200 artilleriekogels die in twee uur tijd werden afgevuurd in de maritieme bufferzone die de wateren van de twee Korea’s scheidt. Deze overduidelijke provocatie zette Zuid-Korea ertoe aan om als reactie een eigen oefening uit te voeren. De spanningen tussen de twee landen blijven oplopen en incidenten als deze helpen de situatie niet.

Over ons werk

Nepnieuws, slechte wetenschap, corrupte regeringen, verdeelde christenen – misleiding viert hoogtij in onze tijd en richt verwoestingen aan in onze naties en kerken. In mijn nieuwe onderricht “The Days of Deception”, dat vrijdag om 12:00 pm PST in première gaat, onthul ik de oorsprong van het bedrog dat zo wijdverspreid is. En ik leg vervolgens zeven belangrijke waarheden uit die vandaag de dag onder vuur liggen.

Van verlossing tot Israël en Gods plannen voor de eindtijd, ik zal licht werpen op de waarheid die wordt verdoezeld en vertellen waarom de kerk meer dan ooit op het Woord van God moet staan.

De ontdekking van Daniël – zoveel van wat er in het Midden-Oosten gebeurt, heeft te maken met het oudtestamentische boek Daniël. Dit boek, een soort prequel op mijn bestseller Onthullende Openbaring, is beschikbaar voor voorbestellingen in de aanloop naar de release op 7 mei 2024.

Prijs de Heer, de bouw van CONNECT is begonnen! Wat een vreugde is het om te zien hoe Gods visie en jullie gebeden en steun samen dit project in gang hebben gezet. Blijf alstublieft bidden terwijl we uitkijken naar de geweldige bediening die zal plaatsvinden voor zowel mensen binnen als buiten Israël zodra CONNECT operationeel is!

Amir Tsarfati

Amir Tsarfati is een geboren Israëli en voormalig majoor in het Israëlisch leger (IDF). Hij is de oprichter en directeur van Behold Israel. Dit is een non-profitorganisatie die Bijbels onderwijs geeft door middel van rondleidingen, conferenties en social media, en vanuit een Bijbels en profetisch gezichtspunt nieuws en informatie over Israël biedt.

Amir is getrouwd en heeft vier kinderen. Zijn huis in Noord-Israël kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon), en dit is een voortdurende herinnering aan de opdracht die hij van de Heer gekregen heeft om vanuit de Bijbel onderwijs te geven over Gods plannen voor de eindtijd.

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org
Deze tekst is vertaald vanuit de nieuwsbrief van Amir van vrijdag 12 januari 2024.

Meer berichten van Amir zijn te vinden op: 
YouTube: www.youtube.com
Telegram:  t.me/beholdisraelchannel
Facebook:  facebook.com/beholdisrael
Instagram: instagram.com/amir.tsarfati

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies