Aandacht in Europees Parlement voor Israëlische gijzelaars

De SGP heeft in het Europees Parlement aandacht gevraagd voor het lot van de 136 Israëlische gijzelaars, die nu al ruim 100 dagen worden vastgehouden door Hamas en andere Palestijnse terreurorganisaties.

“Onaanvaardbaar”, stelde Europarlementslid Bert-Jan Ruissen over de gijzeling. “Hamas verbiedt zelfs het Rode Kruis om medische hulp te verlenen aan de gijzelaars.” Ondertussen kapen Hamas-terroristen de hulpkonvooien die bestemd zijn voor burgers. Dat juist nu een rechtszaak dient tegen Israël bij het Internationaal Gerechtshof is volgens SGP de wereld op zijn kop.

Vrijlating

Bert-Jan Ruissen stelde in het Europees Parlement wat er dan wel moet gebeuren:

1) Onvoorwaardelijke vrijlating van alle gijzelaars en het onmiddellijk verlenen van toegang aan het Rode Kruis.
2) Humanitaire hulpverlening via Israël en Egypte moet doorgaan.
3)  Nog niet oproepen tot een permanent staakt-het-vuren. Want zolang Hamas niet is uitgeschakeld, is er geen vrede en is er geen perspectief voor de burgerbevolking in Gaza. 

Bert-Jan Ruissen

Bert-Jan Ruissen (1972) is sinds 2 juli 2019 lid van het Europees Parlement, als lid van de fractie van Europese Conservatieven en Hervormers. Hij was lijsttrekker van de SGP bij de Europese verkiezingen 2019. De heer Ruissen was coördinerend beleidsambtenaar landbouw en innovatie op het ministerie van Economische Zaken en fractievoorzitter van de SGP in de gemeenteraad van Krimpen aan den IJssel. In het Europees Parlement is de heer Ruissen lid van de commissie landbouw en plattelandsontwikkeling en de commissie visserij.

Twitter: twitter.com/SGPnieuws 
YouTube: youtube.com/SGPnieuws   
Meer informatie: www.eurofractie.sgp.nl
Auteur: Bert-Jan Ruissen – Kees Bos

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies