Nieuwe directeur EFT: Liesbeth Arends

Op 16 januari is de nieuwe directeur van EFT (Emotionally Focused Therapy) Liesbeth Arends begonnen. Liesbeth is afgestudeerd als regisseur en beeldend kunstenaar, en studeerde Geschiedenis van Politiek en Maatschappij. Ze werkte jarenlang als creatieve teambuilder en social designer. In haar laatste baan was ze senior beleidsadviseur professionalisering en kwaliteitszorg.

Liesbeth: ‘Ik werd gelijk geraakt door de missie van EFT, want wie wil er nou geen verbinding? Het gedachtengoed van EFT voor een groter publiek bereikbaar maken, om een groter publiek meer verbinding te laten ervaren, sprak me gelijk aan. Daar is het mijn hele werkende leven tot nu toe eigenlijk altijd over gegaan.’

Diamant

Als ondernemer gingen haar handen jeuken toen ze zag welke ambities Stichting EFT Nederland heeft. ‘Ik zie veel potentie. Ik zie een organisatie die al staat én als ondernemer zie ik een diamant die vraagt om verder te laten glanzen. EFT kan van veel waarde zijn voor de samenleving en verdient meer bekendheid. Zeker in onze huidige tijd is het van belang dat er een groep professionals is die zich hiervoor inzet en dat ondersteun ik graag.’

EFT is dé relatietherapie met resultaat

Emotionally Focused Therapy (EFT) is oorspronkelijk ontwikkeld door dr. Sue Johnson uit Canada als koppeltherapie. Ze deed jarenlang onderzoek naar stellen en vond een effectieve manier om de verbinding tussen partners te verbeteren. Doel is om de verbinding tussen mensen te verbeteren. EFT is er voor partners, maar ook voor gezinnen en individuen.

29 februari presentatie EFM: Hoe verhoud je je als mediator tot heftige emoties?

Op donderdag 29 februari lanceren we de nieuwe website EFmediation.nl én daarmee het ontstaan van een nieuw vakgebied: Emotionally Focused Mediation. Dat is een vorm van bemiddeling waarbij emoties en de ontwikkeling van de betrokkenen voorop staan. EFM doet, kort gezegd, recht aan emoties.

Web: www.eft.nl
Foto: Emotionally Focused Therapy

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies