Open Doors: Geweld tegen christenen neemt wereldwijd sterk toe

Maarten Dees, directeur van Open Doors, vertelt in deze uitzending verhalen achter de Ranglijst Christenvervolging 2024. Het geweld tegen christenen neemt wereldwijd explosief toe. Dat blijkt uit de Ranglijst Christenvervolging die Open Doors vandaag publiceerde. Dit is vooral het geval in Afrika en Latijns-Amerika.

Open Doors doet al meer dan dertig jaar onderzoek naar de vervolging van christenen. De Ranglijst Christenvervolging laat zien in welke vijftig landen christenen het zwaarst worden vervolgd.

In deze landen lijden 317 miljoen christenen onder ‘zeer zware’ tot ‘extreme vervolging’. Daarnaast worden in 28 andere landen nog eens 48 miljoen christenen ‘zwaar vervolgd’. Wereldwijd kan 1 op de 7 christenen zijn geloof niet in vrijheid beleven.

Klik op de landen in de interactieve kaart hieronder en ontdek meer over de landen op de ranglijst.

Maarten Dees

Directeur van Open Doors Maarten Dees deelt met zijn organisatie de verhalen van vervolging in de wereldwijde kerk. Marten merkt dat deze verhalen steeds relevanter worden voor de kerk in het westen. “Wat hier gebeurt is absoluut niet te vergelijken met wat er gebeurt in de landen met vervolging, maar ook hier neemt de druk toe. Het is niet meer vanzelfsprekend om christen te zijn. Daarom moeten we leren van de vervolgde kerk.”

Open Doors

‘Wees wakker en versterk het overige, dat dreigde te sterven.’ Het was deze tekst waar Anne van der Bijl in 1955 door werd aangemoedigd in zijn missie om vervolgde christenen te gaan ondersteunen. De Bijbeltekst uit Openbaring 3:2 spoort medewerkers van Open Doors over de hele wereld nog elke dag aan om zich in te zetten voor de vervolgde kerk.

We zijn bijna 70 jaar verder. Er zijn in die periode landen open gegaan voor het evangelie en christenen bevrijd van onderdrukking. Toch zijn er ook vandaag nog steeds christenen die lijden onder discriminatie, geweld en gevangenschap. Sterker nog, het werk waar Anne van der Bijl zich radicaal aan toewijdde, is vandaag de dag belangrijker dan ooit.

Zonder jouw gebed en betrokkenheid staan vervolgde broers en zussen alleen. Het is jouw verantwoordelijkheid om hen te versterken, zodat ze standhouden. Samen vormen we het Lichaam van Christus, zoals wordt omschreven in 1 Korintiërs 12:26: ‘Als één lid lijdt, lijden alle leden mee’.

Web: www.opendoors.nl
Beeld: Videostill YouTube
Uitzending: www.family7.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies