Ds. Henk Poot: Waar is God in het lijden?

Christenen voor Israël – Bij zoveel verdriet en ellende in Israël en Gaza rijst al snel de vraag: waar is God in dit lijden? De oorlog die begon op 7 oktober heeft aan 1.200 onschuldige burgers in Israël het leven gekost, en elke dag vallen er meer en meer slachtoffers aan beide zijden. Wat zegt de Bijbel over lijden? We bespreken dit met ds. Henk Poot.

Meer over ds. Henk Poot

Ds. Henk Poot is één van de sprekers die namens Christenen voor Israël in heel Nederland spreekt over Gods trouw aan Israël. Poot werkte als predikant in Doeveren (jeugdpredikant), Oldemarkt-Paasloo en Stadskanaal en was actief als predikant voor de Koninklijke Marine. Hij schreef diverse boeken, waaronder ‘De Knecht des Heren’, ‘Zoon van de Gezegende’ en ‘Uittocht’. Al twintig jaar is hij actief als spreker van Christenen voor Israël. Regelmatig te zien en horen bij onder meer Family7, de Reformatorische Omroep en Groot Nieuws Radio.

Meer over CVI

Stichting Christenen voor Israël stelt zich ten doel om christenen in Nederland bewust te maken van de betekenis van het Joodse volk in Gods handelen met deze wereld, Gods liefde voor Zijn volk en Zijn komende koninkrijk. Als Christenen voor Israël doen wij dit door het geven van betrouwbare informatie over land, volk en staat van Israël. Wij roepen christenen op tot solidariteit met Israël en wijzen elke vorm van antisemitisme af. En wij gaan hierbij uit van het gezag en de betrouwbaarheid van de Bijbel als Gods Woord. Wij steunen Israël metterdaad en zijn werkzaam in Nederlandse kerken en gemeenten.

Web: www.cvi.nl
Beeld: Videostill YouTube
Auteur: Christenen voor Israël

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies