Event in Amersfoort: Vruchtbaar leven met een onvervulde kinderwens

Vruchtbaar Leven, vruchtdragen. Waar gaat dat eigenlijk over? Gaat het dan alleen over kinderen krijgen of is er een ander, breder perspectief? Welke rol speelt God hierin, hoe zit het met Zijn beloftes over vruchtdragen en leven in overvloed?

Deze en andere vragen worden gesteld en beantwoord tijdens het tweede Vruchtbaar Leven event op 2 maart aanstaande in Amersfoort. Een dag speciaal voor christelijke vrouwen met een onvervulde kinderwens. De dag bestaat uit verschillende interactieve workshops en inspiratiemomenten door bekende sprekers, als Els van Dijk en Tessa van Olst. Het overkoepelende thema is: “Heb jij nog Hoop?”

Onvervulde kinderwens

Een prikkelende en misschien ook directe vraag voor vrouwen die te maken hebben met een onvervulde kinderwens. Hoop op kinderen neemt langzaam af naarmate het zwanger worden langer duurt. Hoop kan veranderen in wanhoop bij miskramen, of behandelingen die niet lukken. Hopeloosheid kan gevoeld en ervaren worden als de wens uiteindelijk niet in vervulling lijkt te gaan. Wat is dan hoop en wat heb je eraan?

Hoop is belangrijk

Initiatiefnemer en organisator Jorien Ouweneel: “Hoop is belangrijk, in welke fase van ongewenste kinderloosheid je je ook bevindt. Het gaat erom iets góeds te verwachten, ondanks en ook dankzij je omstandigheden. Dan kan iets wat voelt als een einde, ook een nieuw begin zijn. Dan geeft hoop moed, veerkracht en spirit. Allemaal elementen die nodig zijn voor vruchtbaar leven. Misschien niet in de fysieke zin, maar wél geestelijk, want in alles en door alles heen kunnen we, ieder op onze unieke manier vruchtbaar zijn voor God.”

Online en offline platform

Vruchtbaar leven is een initiatief dat mensen bij elkaar brengt, bemoedigd en inspireert. Het uiteindelijke verlangen is om een online en offline platform op te richten waar christelijke vrouwen en mannen informatie en onderwijs kunnen vinden rondom vruchtbaar leven, zowel fysiek als geestelijk.

Auteur: Jorien Ouweneel
Beeld: spanfotografie
Wanneer: Zaterdag 2 maart 2024
Locatie: Hart van Vathorst
Adres: Angelinapolder 3, Amersfoort
Tijden: 09:30 – 16:30 uur
Info en tickets: www.vruchtbaarleven.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies