Laatste concerttour voor de band Insalvation

De jaarwisseling is vaak een moment om stil te staan bij verandering. Voor InSalvation is het een moment waarop ze zich klaar maakt voor het uitbrengen van nieuwe muziek en de voorbereiding op een tour in juni en juli. Maar er wordt ook op andere manieren achterom en vooruit gekeken. InSalvation begint namelijk, na bijna achttien jaar, aan haar laatste seizoen als band. Jafeth en Sifra Bekx zetten de bediening waarmee de groep ooit begon door met een nieuw initiatief.

InSalvation is als band aan haar laatste seizoen begonnen. Wat ooit ontstond tijdens een bijbelweek in Veenendaal en het Wervelweekend van de EO in de zomer van 2006 groeide uit tot een bevlogen aanbiddingsband en een missie die verder reikte dan alleen Nederland.

10 Europese landen

InSalvation trad op in meer dan 10 Europese landen, tourde met het Amerikaanse Leeland en nam vijf albums en vele singles op; zowel Engels- als Nederlandstalig. De passie van de bandleden en hun visie voor aanbidding in de kerk leidde tot liedjes als ‘Vul Dit Huis Met Uw Glorie’, ‘Huis van Gebed’ en ‘Abba Vader’, die vandaag de dag in heel Nederland gezongen worden.

Op een kruispunt

“Afgelopen najaar hebben mijn vrouw en ik gemerkt dat we op een kruispunt stonden” zegt Jafeth Bekx van InSalvation. “We hebben de afgelopen jaren met InSalvation gewerkt vanuit een visie die rustte op drie pijlers: aanbidding, gerechtigheid en toerusting. Deze missie hebben we in de loop van de jaren als band zien groeien. Sifra en ik hebben de afgelopen maanden op verschillende manieren ervaren dat God ons roept om het seizoen van InSalvation af te sluiten en met de missie verder te bouwen binnen een nieuw initiatief.

Toerusten en trainen

Deze nieuwe bediening zal zich richten op het toerusten en trainen van lokale kerken op het gebied van aanbidding en het bouwen aan een community van aanbidders in Nederland.” Binnenkort zal meer informatie beschikbaar zijn over deze bediening. Daarnaast zal het koppel muziek blijven maken en uitbrengen onder hun eigen naam ‘Jafeth & Sifra’.

Nieuwe singles

Op 9 februari verschijnt ondertussen ‘Halleluja Amen’, de eerste van twee nieuwe singles van InSalvation. Bovendien heeft de groep de afgelopen periode veel samengewerkt met collega artiesten en aanbiddingsleiders, waaruit een bijzonder project is ontstaan: ‘InSalvation & Friends’. Dit akoestische album verschijnt in mei en bevat onder andere muziek waar Kees Kraayenoord, Reyer en Ann Michelle Lee aan meewerken. Naast akoestische versies van bekende InSalvation liedjes zal dit album ook nieuwe favorieten als ‘God Regeert In Dit Huis’ en ‘Hart Vol Lof’ bevatten. De komende maanden zullen hier diverse singles van verschijnen.

Serie aanbiddingsavonden

De nieuwe muziek zal natuurlijk volop live klinken als InSalvation in juni en juli een serie aanbiddingsavonden leidt in Drachten (2 juni), Veenendaal (23 juni) en Oud-Beijerland (7 juli); de laatste gelegenheid om de band live te zien!

Gratis kaarten voor de concerten in juni en juli zijn verkrijgbaar.

2 juni – 19.30uur – Drachten
9 juni – 19.30uur – Aalsmeerderbrug
23 juni – 19.30uur – Veenendaal
7 juli – 19.30uur – Oud-Beijerland

Tickets: www.eventsforchrist.nl
Auteur: Leon van Steensel
Beeld: © Henk-Jan Oudenampsen

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies