Prachtig concert van Paul Wilbur en de Choir Company

Zondagavond gaf Paul Wilbur (73) een indrukwekkend concert in de Basiliek in Veenendaal. Ook gaf hij concerten in Zwolle en Oud-Beijerland. Met veel energie speelde en zong hij bekende en ook nieuwe nummers. In de zaal werd met hart en ziel meegezongen en meegeleefd. De Choir Company ondersteunde het concert prachtig onder leiding van de altijd enthousiaste dirigent Maarten Wassink. Een fotoverslagje.

Als Paul Wilbur het podium op komt, weet je wat je te wachten staat; gepassioneerde aanbiddingsmuziek, af en toe een knipoog en vooral een warme plek in de muziek voor Gods eeuwenoude beloften aan en door het volk Israël. Zijn muziek, vaak geworteld in de Hebreeuwse grondteksten, is wereldwijd gewaardeerd dankzij liederen als ‘Adonai’ en ‘Praise Adonai’.

Zoon van een joodse vader: messianic praise

Paul Wilbur, zoon van een joodse vader en Amerikaanse baptisten moeder, leek operazanger te worden maar werd één van de pioniers van wat tegenwoordig ‘messianic praise’ genoemd wordt; aanbiddingsmuziek met een kloppend hart voor het volk Israël en haar plek in het geloof en de door God beloofde toekomst. Zijn bediening begon in groepen als Harvest en Israel’s Hope. Hij vond zijn specifieke roeping echter als solo aanbiddingsleider, zingend over Gods relatie met Israël. Sindsdien maakten mensen wereldwijd kennis met zijn unieke geluid op albums als ‘Shalom Jerusalem’ en ‘Lion of Judah’. Je hoort aanbiddingsmuziek van het heden… met hoorbaar Hebreeuwse wortels.

Wilbur brengt deze muziek niet alleen tot leven met de joodse muzikale invloeden; hij verbindt ze ook met de tradities, feestdagen en het wonder van de herboren staat Israël. Dat geldt helemaal voor zijn nieuwe album ‘Roar From Zion’.

The Choir Company

In januari keert Paul Wilbur op veler verzoek terug naar Nederland voor een reeks concerten met een speciaal samengesteld projectkoor van The Choir Company onder leiding van Maarten Wassink. Het beloven niet alleen aanbiddingsavonden te worden; Wilbur ziet het als zijn roeping om, daar waar de wereld om ons heen duister wordt, te bemoedigen en de blik weer op Gods beloften te leggen. Het worden dan ook avonden vol bekende liederen en een bemoedigende herinnering aan de voorspelde toekomst.

Paul Wilbur: www.wilburministries.com
Choir Company: www.choircompany.nl
Organisatie: www.eventsforchrist.nl
Foto’s: © Henk-Jan Oudenampsen

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies