Stefanie Cozaru in Moldavië: Hulpverlening van brandhout tot bijbels

Stefanie Cozaru-Davidse woont en werkt met haar man Spiridon in Moldavië. Ze is te gast in deze aflevering van podcast De Wereld Rond. Moldavië is met zijn 3 miljoen inwoners net iets kleiner qua oppervlakte dan Nederland. Het is het armste land van Europa en heeft sinds de inval van Rusland in buurland Oekraïne op 24 februari 2022 veel vluchtelingen opgevangen.

In deze aflevering, gemaakt aan het begin van de oorlog in Oekraïne, vertelt Stefanie over Moldavië, hun betrokkenheid bij de Moldaafse bevolking, hun hulp aan vluchtelingen uit Oekraïne en over hoe ze handen en voeten geven aan hun geloof in de God van de Bijbel.

Ook hoor je hoe Stefanie Moldavië leerde kennen en wat haar motivatie is om Gods liefde, samen met Spiridon, te delen met de Moldaven.

Luister naar deze aflevering om het armste land van Europa beter te leren kennen, wellicht raak je geïnspireerd door Stefanie’s boeiende verhaal…

Het laatste nieuws van Stefanie en Spiridon vind je op hun blog: newsfrommoldova.blogspot.com (Nederlands en Engels)

Foto credit: Stefanie Cozaru

Meer podcasts beluisteren?

‘Podcast ‘De Wereld Rond’ is te vinden in de bekende podcast apps en rechtstreeks via anchor.fm/dewereldrond. Om de veertien dagen staat er vanaf vrijdagmiddag 16:00 uur een nieuwe aflevering klaar.

Over deze podcasts

Gerard Adriaanse: ‘Ik interview uitsluitend zendelingen die Nederlands spreken. Vaak hebben we niet zo’n duidelijk idee hoe het nou precies is om zendeling te zijn. Ik hoop dat het door m’n interviews allemaal wat duidelijker wordt. Tegelijk hoop ik dat de luisteraar door het interview met de zendeling zich meer betrokken voelt bij zending. En het is mijn wens dat het interview hem of haar tegelijkertijd helpt in zijn of haar eigen leven.’

Auteur: Gerard Adriaanse

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies