Internationaal bevindt Israël zich in een uitzichtloze situatie

Amir Tsarfati: Shalom vanuit een heel nat Israël! Ik wil de nieuwsbrief van deze week beginnen met een feestelijke gebeurtenis. De Proximity 2024 conferentie in Costa Mesa, Californië, was spectaculair! “Maar Amir, ik dacht dat je zei dat je niet uit Israël zou reizen om te spreken in 2024.” Dat klopt, daarom kon ik er niet bij zijn.

Maar dat ik er niet bij kon zijn, betekent niet dat ik er niet bij kon zijn! Door de moderne internettechnologie kon ik samen met pastor Barry Stagner en pastor Mike Golay deelnemen aan deze prachtige eendaagse conferentie die gevuld was met aanbidding, gemeenschap en bijbels onderwijs gericht op wat er in deze wereld gebeurt en hoe dit verband houdt met Gods plannen voor de eindtijd. Heel veel dank aan Pastor Barry en Calvary Central OC voor jullie gastvrijheid en bereidheid om dit belangrijke evenement te organiseren!

Snelkookpan

Israël is op dit moment een snelkookpan. Als je de laatste tijd premier Benjamin Netanyahu hebt gezien, dan weet je welke tol deze oorlog van hem heeft geëist. Hij en degenen in zijn regering moeten bij hun beslissingen voortdurend rekening houden met de behoeften van de families van de gijzelaars, de behoeften van het leger en het uiteindelijke doel van absolute overwinning op Hamas, Hezbollah en elke andere vijand langs onze grenzen die als doel heeft ons te vernietigen.

Ondertussen voelen de premier en zijn mensen de interne druk van de oppositie, die na een korte pauze na 7 oktober om hun verlangen naar nationale eenheid te uiten, opnieuw hun dolken uit hun scheden hebben gehaald en op zoek zijn naar elke manier om de premier ten val te brengen. Alsof dat nog niet genoeg is, is de druk van buitenaf, met name vanuit Washington D.C., om de oorlog te beëindigen en een tweestatenoplossing te implementeren sterk en constant.

Uitzichtloze situatie

Internationaal bevindt Israël zich in een uitzichtloze situatie. De enigen die een tweestatenoplossing willen, wonen ver van de oostelijke kusten van de Middellandse Zee. Israël wil geen tweestatenoplossing omdat dat direct aan zijn grens een autonome natie zou toestaan wiens enige wens het is om de Joden uit te roeien. Hamas wil ook geen tweestatenoplossing omdat ze niet naast Israël willen wonen, maar in plaats van Israël.

Het is die “wij in plaats van zij” mentaliteit die het voor Israël onmogelijk maakt om toe te staan dat de Gazanen tegen hun grens oprukken. Als de inwoners van Gaza vredelievende, respectvolle buren zouden zijn, dan geloof ik dat een grote meerderheid van de Israëli’s zou stemmen om hen hun eigen land en bestuur toe te staan. In plaats daarvan merken we dat alle Palestijnen, op een zeer kleine minderheid na, hun kinderen opvoeden om Joden te haten en te verlangen naar hun gewelddadige uitroeiing. Het is zo endemisch in de cultuur dat het 30-40 jaar zou duren om een nieuwe generatie op te voeden die Israël niet zou haten.

De situatie is complex

Maar ondanks dit alles moet u begrijpen dat Israël de ene overwinning na de andere boekt in Gaza. Hamas is op de vlucht terwijl ze duizenden van hun terroristische landgenoten zien sterven en nog eens duizenden gevangen genomen worden. Terwijl de Gazaanse burgers naar het zuiden evacueren, beginnen velen luid en publiekelijk te protesteren tegen Hamas. Ja, de situatie is complex en belastend voor het leiderschap, maar Israël is absoluut aan de winnende hand.

Bid alstublieft voor het regerings- en militaire leiderschap van Israël. Bid voor veiligheid en bid voor wijsheid. De veelzijdige situatie waar ze mee te maken hebben is anders dan de wereld ooit heeft gezien.

Oorlogsstatistieken

Volgens cijfers van de Israël Defense Forces (IDF) zijn er sinds het bloedbad van 7 oktober 9.000 terroristen gedood en nog eens duizenden gewond geraakt. Onder de doden waren twee brigadecommandanten van Hamas, 19 bataljonscommandanten en 50 compagniescommandanten. Aan Israëlische kant zijn 560 IDF-soldaten omgekomen en nog eens 2.536 gewond geraakt. Dit toont aan hoe ongelooflijk moeilijk en gevaarlijk deze nieuwe vorm van oorlogsvoering is die gelijktijdige actie vereist op de straten boven de grond en in het labyrint van tunnels eronder.

14.000 raketten

Sinds het begin van de oorlog zijn er 14.000 raketten afgevuurd op burgerlocaties in Israël vanuit Gaza, 2.000 vanuit Libanon en 30 vanuit Syrië. Toen de IDF daarentegen door Gaza trok, pleegde ze 79.000 telefoontjes naar burgers, liet ze 7 miljoen folders vallen en stuurde ze 13 miljoen sms-berichten, allemaal om aan te kondigen dat ze van plan waren een gebied binnen te gaan en om de niet-strijders te waarschuwen zich uit de voeten te maken. En het zijn niet alleen Gazanen die hun huizen hebben moeten ontvluchten vanwege de oorlog. Er zijn 200.000 Israëli’s geëvacueerd om zich in veiligheid te brengen aan zowel de zuidelijke als de noordelijke grens van het land.

Gaza

Terwijl geruchten over een staakt-het-vuren en het einde van de vijandelijkheden de ronde doen in de media, nam Netanyahu de tijd om de doelstellingen van Israël te verduidelijken. “Ik hoor verklaringen over verschillende deals, dus ik wil dit duidelijk maken: we zullen deze oorlog niet beëindigen met iets minder dan het bereiken van al onze doelen. Dit betekent het elimineren van Hamas, het terugsturen van al onze gevangenen en ervoor zorgen dat Gaza niet langer een bedreiging vormt voor Israël,” zei hij in een toespraak op de Westelijke Jordaanoever. Hij zei verder: “We nemen met niets minder genoegen dan een absolute overwinning.”

Protestbeweging binnen Israël

Er is een groeiende protestbeweging binnen Israël om de “humanitaire hulp” naar Gaza te blokkeren. Waarom is dat? Is het omdat Israëliërs gewoon willen dat de Gazanen lijden? Nee, omdat de meeste Israëli’s begrijpen dat de hulp die naar het gebied wordt gestuurd onvermijdelijk in handen van Hamas terechtkomt en niet van de bevolking. Dit is een absurde situatie. Wanneer in de moderne geschiedenis heeft een land tegelijkertijd zijn vijand bevochten en gevoed? Dat is een zeker recept voor het verlengen van een oorlog en het vergroten van het aantal slachtoffers.

Steeds meer Israëli’s komen nu in opstand tegen deze belachelijke gang van zaken, die alleen bestaat onder druk van de VS en de internationale gemeenschap. Zonder onze grote behoefte aan Iron Dome-munitie en andere wapens ter voorbereiding op de dreigende oorlog tegen Hezbollah, zouden we ons niet in deze benarde situatie bevinden.

Operatie Atlantis

Ondertussen blijven Israëlische straaljagers, drones, raketten en grondtroepen Hamas en haar infrastructuur in Khan Yunis en centraal Gaza verwoesten. Operatie Atlantis is volledig actief, waarbij zeewater wordt gebruikt om ondergrondse tunnels onder water te zetten. Binnenkort zal de IDF de overname van Khan Yunis voltooien en haar aandacht richten op het zuiden.

Noordelijk front

Op maandag schakelde een Israëlische luchtaanval een aantal Iraanse adviseurs uit ten zuiden van Damascus, Syrië. De raketten waren gericht op een basis met leden van Hezbollah en de Islamitische Revolutionaire Garde van Iran (IRGC), waarbij zeven doden vielen. Enkele dagen eerder richtte de IDF, over de grens naar het westen, het vizier op verschillende locaties in Zuid-Libanon die toebehoren aan Hezbollah. Minstens vier terroristen werden gedood bij de luchtaanvallen.

Het noorden

Ik moet nogmaals benadrukken dat het noorden vrijwel zeker het volgende front van de oorlog zal zijn. Door de kracht en training van Hezbollah zal de IDF er niet zomaar doorheen kunnen ploegen zoals ze in Gaza deden. Dit is waar de echte oorlog zal plaatsvinden, en het zal ontberingen brengen voor zowel Israëlische als Libanese burgers. Maar deze strijd moet doorgaan om de terroristische Hezbollah en andere Iraanse proxy-milities te verwijderen. Anders zullen de Israëli’s zich nooit meer veilig voelen in hun eigen huis.

Internationale betrekkingen

De Zuid-Afrikaanse truc om Israël tot een staakt-het-vuren te dwingen is mislukt. In plaats van de acties van Israël in Gaza als “genocidaal” te bestempelen, zoals de Zuid-Afrikaanse ANC-regering beweerde, eiste het Internationaal Gerechtshof dat Hamas alle gijzelaars zou vrijlaten. Zeker, het hooggerechtshof had een aantal negatieve dingen te zeggen over Israël, maar dat is wat we kunnen verwachten van elk orgaan van juristen dat verbonden is aan de Verenigde Naties.

Enorme voorraad wapens

Ondanks de geruchten dat Washington de wapenverkoop aan Israël zou vertragen om druk uit te oefenen op een staakt-het-vuren en een tweestatenoplossing, zullen de VS de IDF een enorme voorraad wapens sturen. Er komen een aantal F-35 jets, 25 F-15 jets, 12 Apache helikopters, tienduizenden geweren en zware machinegeweren, en grote hoeveelheden munitie, projectielen en ander oorlogsmateriaal. “Israël heeft het recht en de plicht om zich te verdedigen tegen de dreiging van Hamas…en we blijven toegewijd om Israël te steunen in zijn strijd,” zei een woordvoerder van de Nationale Veiligheidsraad van het Witte Huis.

UNRWA

De United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees in the Near East (UNRWA) is een dekmantel voor terrorisme. Tot nu toe is van twaalf UNRWA-medewerkers bekend dat ze direct hebben deelgenomen aan het bloedbad van 7 oktober en het is waarschijnlijk dat dit aantal nog zal toenemen. Israël maakt deze bewering al maanden en eindelijk beginnen andere landen te luisteren. Tot nu toe hebben de VS, Groot-Brittannië, Duitsland, Italië, Japan, Finland, Nederland, Oostenrijk, Frankrijk, Australië, Canada, Roemenië, Nieuw-Zeeland en Zwitserland hun financiering van de besmette hulporganisatie bevroren.

VS en Iran

Een drone-aanval op een Amerikaanse basis in Jordanië leidde zondag tot de dood van drie soldaten en de verwonding van 40 anderen. De door Iran gesteunde terroristische militie Kataib Hezbollah nam de verantwoordelijkheid op zich voor de aanval die plaatsvond nabij de grens met Syrië. Het Amerikaanse leger probeert er nog steeds achter te komen hoe deze drone door het luchtverdedigingssysteem is gekomen. Sommigen denken dat het een menselijke fout was doordat een Amerikaanse drone rond dezelfde tijd terugkeerde naar de basis. Het is echter ook heel goed mogelijk dat dit een nieuw type UAV is dat de signatuur van andere drones kan nabootsen. Als dat het geval is, zou dit kunnen duiden op grote moeilijkheden bij het tegengaan van drone-infiltraties in de toekomst.

Spanningen in het Midden-Oosten opgelopen

Het Witte Huis veroordeelde de aanval snel, waarbij president Biden in een verklaring schreef dat de VS “alle verantwoordelijken ter verantwoording zal roepen op een tijdstip en een manier (van) onze keuze”. Omdat de daders proxies van Iran waren, zijn de spanningen in het Midden-Oosten aanzienlijk opgelopen. Iran heeft al een zeer sterke reactie beloofd als het rechtstreeks ontvanger is van vergelding door de Verenigde Staten. Tegelijkertijd vertrekken hooggeplaatste commandanten van pro-Iraanse milities in Syrië naar Iran uit angst voor een Amerikaanse aanval.

Deze situatie plaatst de Amerikaanse regering in een lastig parket. Als ze lauw reageert, zullen zowel het Midden-Oosten als de gematigde kiezers in de verkiezingen van november Biden als zwak zien. Als de reactie sterk is, riskeert de president de steun van Amerikaans links te verliezen terwijl de situatie met Iran escaleert.

Internationaal nieuws

Minstens zes christelijke leerlingen, drie leraren en de chauffeur van een bus van de Apostolic Nursery and Primary School zijn dinsdag ontvoerd door islamisten in de Nigeriaanse deelstaat Ekiti. De school werd later benaderd met losgeldeisen. Dit volgt een patroon in Nigeria van ontvoeringen van en moorden op christenen. “Vorig jaar alleen al werden 5.014 christenen vermoord in Nigeria – goed voor bijna 90 procent van de christelijke doden wereldwijd en 90 procent van de christelijke ontvoeringen over de hele wereld,” zei US Rep. Chris Smith (R-NJ) in een verklaring. Kinderen ontvoerd; duizenden vermoord. Waarom staat dit niet bovenaan in het nieuws? Om twee redenen. Ten eerste zijn de slachtoffers alleen arme Afrikanen. Ten tweede zijn de daders geen Joden. Het is echt verschrikkelijk.

Istanbul

Twee islamistische terroristen drongen zondag de Santa Maria kerk in Istanbul binnen en openden het vuur. Daarna sloegen ze op de vlucht. Islamitische Staat eiste de verantwoordelijkheid voor de daad op. Sinds de aanslag zijn beide daders gearresteerd door de Turkse autoriteiten en zijn nog eens 47 mensen in hechtenis genomen die ervan worden verdacht banden te hebben met de verantwoordelijke groepering.

Texas

Om de zuidgrens te beschermen heeft de staat Texas zijn barrière versterkt met prikkeldraad. Vorige week oordeelde het Amerikaanse Hooggerechtshof dat de Border Patrol het recht had om die draad door te knippen. Gouverneur Greg Abbott reageerde door nog meer prikkeldraad langs de grens te plaatsen. Deze ongehoorzaamheid heeft de staat in conflict gebracht met Washington. Terwijl sommigen ter linkerzijde er bij president Biden op hebben aangedrongen om de nationale garde van Texas te nationaliseren, hebben de Texanen gereageerd met de woorden “Ja, probeer het en kijk hoe dat gaat”. Texas staat niet alleen in hun poging om hun grens te verdedigen. Vijfentwintig van de vijftig staten hebben een brief ondertekend waarin ze hun steun toezeggen aan de Lone Star State.

Over ons werk

We zijn allemaal aanbidders. We zijn geschapen om te aanbidden! Maar de meesten van ons hebben “subliminale afgoden” waar we ons niet bewust van zijn. Afgoden die in de ogen van de mens als “goed” worden beschouwd. De Bijbel waarschuwde dat dit in de laatste dagen aan de orde van de dag zou zijn. Maar hoe weten we of we verstrikt zijn en wat kunnen we doen als dat zo is? Stem vrijdag 2 februari om 12:00 PM PST af op de nieuwste boodschap van Pastor Mike Golay, “Subliminal Idolatry”, voor antwoorden op deze vragen en meer.

De ontdekking van Daniël – zoveel van wat er in het Midden-Oosten gebeurt, heeft te maken met het oudtestamentische boek Daniël. Dit boek, een soort prequel op mijn bestseller Revealing Revelation, is beschikbaar voor preorder in aanloop naar de release op 7 mei 2024.

Mijn Telegramkanaal is de hele dag door een constante stroom van nieuws. Abonneer je op mijn kanaal om er zeker van te zijn dat je precies weet wat er gaande is.

God zegene jullie voor jullie gebeden en steun. Ik ben ieder van jullie zo dankbaar voor jullie voortdurende trouw aan Behold Israel. God doet grote dingen in Israël en samen maken we daar allemaal deel van uit. Blijf alstublieft bidden voor deze natie, onze regeringsleiders, ons leger en voor de tienduizenden gewone burgers die zo diep getraumatiseerd zijn door de afschuwelijke gebeurtenissen van 7 oktober en de nasleep daarvan.

Amir Tsarfati

Amir Tsarfati is een geboren Israëli en voormalig majoor in het Israëlisch leger (IDF). Hij is de oprichter en directeur van Behold Israel. Dit is een non-profitorganisatie die Bijbels onderwijs geeft door middel van rondleidingen, conferenties en social media, en vanuit een Bijbels en profetisch gezichtspunt nieuws en informatie over Israël biedt.

Amir is getrouwd en heeft vier kinderen. Zijn huis in Noord-Israël kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon). Dit is een voortdurende herinnering aan de opdracht die hij van de Heer gekregen heeft om vanuit de Bijbel onderwijs te geven over Gods plannen voor de eindtijd.

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org
Deze tekst is vertaald vanuit de nieuwsbrief van Amir van donderdag 1 februari 2024.

Meer berichten van Amir zijn te vinden op: 
YouTube: www.youtube.com
Telegram:  t.me/beholdisraelchannel
Facebook:  facebook.com/beholdisrael
Instagram: instagram.com/amir.tsarfati

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies