Bert-Jan Ruissen: Nog nooit zó boos geweest

Richard Groenenboom (SDOK) en Bert-Jan Ruissen (SGP) zijn te gast bij Studio SGP Brussel. Ze praten over hun inzet voor vervolgde christenen. De presentatie is in handen van Hélène Selderhuis, zij werkt voor de EP-fractie van de SGP.

Richard Groenenboom (SDOK)

Richard Groenenboom is werkzaam bij de Stichting de Ondergrondse Kerk (SDOK) als relatiemanager en woordvoerder. De afgelopen jaren sprak hij wereldwijd veel vervolgde christenen. Ze leerden hem hoe je als christen geestelijk weerbaar kunt zijn in een klimaat van onbegrip en vervolging.

Over SDOK

SDOK (Stichting de Ondergrondse Kerk) is een interkerkelijke organisatie die zich inzet voor vervolgde christenen. We werken vanuit ons geloof in Jezus Christus en laten ons daarbij leiden door Gods Woord, de Bijbel. Geloven in Jezus Christus heeft hoe dan ook gevolgen. Overal en altijd. Wereldwijd worden om dat geloof christenen achtergesteld, gevangengezet, mishandeld of vermoord. 

Ook geloven wij dat de getuigenissen van vervolgde christenen de kerk in Nederland aansporen om Jezus Christus te volgen. Ongeacht de gevolgen. SDOK is één met vervolgde christenen en staat naast hen met praktische hulp en bemoediging. Dit doen we in verschillende regio’s en landen wereldwijd. We werken nauw samen met lokale projectpartners en zusterorganisaties. Daarnaast geven we vervolgde christenen een stem en moedigen we de Nederlandse kerk aan met hun getuigenissen.

Bert-Jan Ruissen

Bert-Jan Ruissen (1972) is sinds 2 juli 2019 lid van het Europees Parlement, als lid van de fractie van Europese Conservatieven en Hervormers. Hij was lijsttrekker van de SGP bij de Europese verkiezingen 2019. De heer Ruissen was coördinerend beleidsambtenaar landbouw en innovatie op het ministerie van Economische Zaken en fractievoorzitter van de SGP in de gemeenteraad van Krimpen aan den IJssel. In het Europees Parlement is de heer Ruissen lid van de commissie landbouw en plattelandsontwikkeling en de commissie visserij.

Twitter: twitter.com/SGPnieuws 
YouTube: youtube.com/SGPnieuws   
Meer informatie: www.eurofractie.sgp.nl
Beeld: Videostill

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies