André Diepenbroek bespreekt hoofdpunten uit de actualiteit van Israël

Christenen voor Israël – Het nieuws over Israël is sinds de oorlog met Hamas haast niet bij te benen. Analyses, columns en nieuwsitems over Israël volgen elkaar in rap tempo op. De genocide-rechtszaak van het Internationaal Gerechtshof tegen Israël speelt op de achtergrond mee, net als de rel rondom de VN-hulporganisatie UNRWA, die banden blijkt te hebben met Hamas. In deze uitzending bespreken we met André Diepenbroek van de Israëlische ambassade een aantal hoofdpunten uit de actualiteit van Israël.

André Diepenbroek was lange tijd radiojournalist bij de Evangelische Omroep en werkt momenteel bij de Israëlische ambassade in Nederland.

Boek: Tel Israel

Andre Diepenbroek schreef het stripboek: Tel Israel – Het verhaal van de Joodse staat, het werd geillustreerd door Jan Oreel Danker. Tel Israel is het verhaal van een land, gezien door de ogen van een groep middelbare scholieren. Julia, Noa, Aron en Frank hebben met hun schoolproject een geweldige prijs gewonnen: ze mogen een midweek naar Israël! Daar ontmoeten zij hun gids: professor David Horowitz, een gepensioneerde archeoloog.

Hij neemt hen mee op een bijzondere reis. Een tocht door het land en door de tijd. Zo maken ze kennis met koningen als David en Hizkia. Ze ontmoeten politieke leiders als Theodor Herzl en David Ben-Goerion. Maar vooral leren ze het verhaal van het Joodse volk kennen, van de gewone mannen en vrouwen die de nazi-kampen overleefden, die de kibboetsen stichtten en die bouwden aan de wedergeboorte van het land wat hun verre voorouders kwijt raakten. De reis wordt een speurtocht naar verhalen over heden en verleden van het land en het volk van Israël…

Christenen voor Israël 

Stichting Christenen voor Israël stelt zich ten doel om christenen in Nederland bewust te maken van de betekenis van het Joodse volk in Gods handelen met deze wereld, Gods liefde voor Zijn volk en Zijn komende koninkrijk. Als Christenen voor Israël doen wij dit door het geven van betrouwbare informatie over land, volk en staat van Israël. Wij roepen christenen op tot solidariteit met Israël en wijzen elke vorm van antisemitisme af. En wij gaan hierbij uit van het gezag en de betrouwbaarheid van de Bijbel als Gods Woord. Wij steunen Israël metterdaad en zijn werkzaam in Nederlandse kerken en gemeenten.

Web: www.cvi.nl
Beeld: Videostill YouTube
Auteur: Christenen voor Israël

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies